Opinió

La cara de vergonya

Hem d'oblidar que el Real Madrid té un senyor, que es diu Mejía Dávila, que s'encarrega del tema arbitral?

1 No se li hauria de caure la cara de vergonya, al Real Madrid sencer (sobretot als seus dirigents), pel ridícul demolidor que ha fet amb la chirigota de Cadis? Com és possible que s'accepti com a bona la roda de premsa de Florentino Pérez, en què va acusar els altres de la històrica eliminació del Madrid en la copa?

2 No us recorda aquella cançó del Serrat que diu: “La culpa es del otro si algo les sale mal. Entre esos tipos y yo hay algo personal”? David de Gea: responsable, el Manchester United. 0-4: responsable: la premsa. Cadis: responsable, la Federació Espanyola de Futbol.

3 Molts excusen Miguel Porlán, Chendo, delegat del Real Madrid, del drama. Però quina feina més important té un delegat que tenir al cap o anotat quins jugadors estan sancionats i no poden jugar? És clar que el director esportiu té responsabilitat, però el primer culpable directe és el delegat.

4I el jugador? Per què tenim aquesta mania tan poc responsable d'excusar els futbolistes de tot el que fan? No hauria de saber Txérixev, des del mateix moment que el van amonestar amb el Vila-real, que no podria jugar el següent partit fos amb la samarreta que fos?

5 I, amb perdó, els mitjans de comunicació no haurien de saber qui està sancionat o no en un partit? No hi ha especialistes que estan tot el dia esmicolant dades del futbol i els partits? No haurien de saber tots quins jugadors estan sancionats i quins no ho estan? O, com sempre, haurem de fer gremialisme de pa sucat amb oli?

6 Podríem, si us plau, ovacionar l'afició del Cadis pel seu admirable enginy a l'hora de crear frases per a la situació de clar surrealisme que es va viure en el partit? “Benítez, mira el Twitter”, cantaven quan es van assabentar de l'al·lucinant error del Madrid.

7 Hem d'oblidar que el Real Madrid té un senyor, que es diu Mejía Dávila, que s'encarrega del tema arbitral? No hauria aquest bon home d'encarregar-se de controlar tot el que fa referència a incidències directes o indirectes dels àrbitres, com per exemple, les expulsions?

8 Per què ha passat tan inadvertida la lamentable decisió de Luis Enrique de jugar els darrers deu minuts del partit contra el Villanovense amb deu per no posar en risc cap de les tres grans estrelles que hi havia a la banqueta (Iniesta, Neymar i Suárez)? No és una humiliació impròpia d'un equip com el Barça?

9 Què hauríem dit a Catalunya si això ho hagués fet el Madrid? O José Mourinho? Ho hauria fet igual Luis Enrique si el rival hagués estat l'Sporting de Gijón? Algú em preguntava: i què hauries dit si s'hagués lesionat algun dels tres cracs en aquests deu minuts? Resposta: haver-los deixat fora de la convocatòria.

10 Va dir Gary Lineker fa anys: “El futbol és aquell esport en què juguen onze contra onze i al final sempre guanya Alemanya.” Doncs la televisió de pagament és aquell sistema de veure futbol en què lluiten diverses plataformes des de l'any 1987 i sempre guanya Jaume Roures. La gran pregunta és: què farà ara Movistar Plus –ergo Telefónica–, que, en principi, les tres pròximes temporades no tindrà ni la lliga de primera (tret del partit més important de la jornada), ni la de segona, ni la Champions ni l'Europa League?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)