Atletisme

Sandi Morris salta el mur dels cinc metres

Atletisme. La nord-americana fa la segona millor marca de tots els temps a l'aire lliure, rere el rècord d'Issinbàeiva (5,06)

El memorial Van Damme de Brussel·les va cloure la Lliga del Diamant del 2016 amb una gran jornada en què van destacar la jove nord-americana Sandi Morris (24 anys), que va protagonitzar un concurs de perxa excepcional que va rematar amb un salt sobre els 5,00, segona millor marca mundial de tots els temps rere el rècord de la llegendària Ielena Issinbàeiva (5,06). A l'aire lliure, només la russa i Morris –que va intentar 5,07–han saltat el mur dels 5,00.

Abans que Morris fes emmudir l'estadi, les altres figures tampoc no van decebre. La velocista jamaicana Elaine Thompson i la fondista etíop Almaz Ayana. La primera es va imposar en els 100 m baixant per quarta vegada en dos mesos de 10.80(10.72) i la segona va fer una de les seves ja tradicionals exhibicions, aquesta vegada en els 5.000 m, amb la cinquena millor marca de tots els temps (14:18.89). Totes dues, és clar, es van endur el diamant en les seves respectives proves.

Ayana, sola durant la meitat de la prova, no es va acostar al rècord del món (14:11.15), però la cursa va ser esplèndida, amb vuit atletes millorant les seves marques personals. Thompson, doble campiona olímpica dels 100 i els 200 m, va sortir com un coet en la cursa de l'hectòmetre i va deixar l'holandesa Dafne Schippers (10.97) a un món.

Caster Semenya, campiona olímpica dels 800 m, va exhibir-se en els 400 m (50.40). El diamant en aquesta prova va ser per a Stephanie McPherson.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)