1a femenina

Futbol formatiu

Olga Garcia

El futur als seus peus

La blaugrana Olga Garcia s'ha erigit amb només 19 anys en una de les figures de l'equip

El curs passat va fer la diana del triomf en la pròrroga de la copa de la Reina, contra l'Espanyol

Minut 107 de la final de la copa de la Reina entre el Barça, que no guanya el títol des del 1994, i l'Espanyol, campió en les dues darreres edicions. El 0-0 del marcador i el cansament acumulat acosten el partit a la loteria dels penals, fins que la pilota cau a peus de la jove Olga Garcia, que controla l'esfèrica suaument i bat amb elegància la portera Mariajo, amb un xut ajustat. “És el gol més important de la meva carrera. Va ser molt especial, ja que feia molt de temps que no guanyàvem el títol”, recorda l'Olga, que amb només 19 anys ja s'ha fet un lloc en l'onze titular del primer equip del Barça, que enguany aspira a aixecar la primera lliga de la seva història, en què lidera la taula classificatòria. “Depenem de nosaltres mateixes, ja que d'aquí a dues setmanes juguem contra l'Athletic Club, amb el qual estem empatades. Després de guanyar la copa de la Reina l'any passat i la copa Catalunya d'enguany, l'objectiu prioritari és la lliga”, assegura l'Olga, que juntament amb la Marta Corredera i la Sònia Bermúdez configura el mortífer atac de l'equip blaugrana, que acumula ja 72 dianes en la lliga, 17 de les quals han estat obra de la jove futbolista de Dosrius. “Diuen que porto el gol a la sang, però per a mi el més important és guanyar els partits. A part de marcar gols també m'agrada molt repartir assistències. La veritat és que ens entenem molt bé”, manifesta la futbolista, que es defineix de la següent manera: “Sóc una jugadora ràpida, amb tècnica, potència i gol.” I vaja si ho és, com està demostrant amb escreix partit rere partit.

Somiant amb els ulls oberts

Després de practicar judo i taekwondo, l'Olga Garcia, amb només nou anys, decideix provar amb el futbol sala, a la Penya Blanc-Blava de la Roca, per anar un any després al Mataró, on comença a mostrar la seva vàlua, unes condicions innates que no passaran desapercebudes per als observadors del Barça. “Se celebrava el saló Planet Futbol de Barcelona i vam anar a jugar un partit amistós. Va ser llavors quan un observador, el Juanjo Estragué, em va donar una targeta i em va dir que em volien fer una prova, i així va ser com vaig entrar al Barça, a l'escola”, recorda la davantera, que després de passar per totes les categories inferiors va ascendir el curs passat al primer equip, amb el qual va marcar 25 gols, fent, a més, la diana de la final de la copa, un rendiment espectacular que va tenir el seu reconeixement, tant en els premis Futbol Draft, en què va ser escollida tant pels entrenadors com pel públic com la millor mitja punta, com a la selecció estatal, en què ja és la futbolista més jove. I no només això, ja que fins i tot va rebre un oferiment per marxar als Estats Units. “Una empresa dedicada a la promoció de joves talents es va posar en contacte amb mi, ja que hi havia dues universitats interessades. El Barça, però, em va oferir dos anys, i vaig preferir quedar-me i acabar aquí els estudis de CAFE –Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport–. Diuen que la millor edat per a una futbolista són els 25, i jo en tinc 19. No tinc pressa”, afirma l'Olga, que tot i la seva poca edat parla amb la mateixa experiència amb la que es desenvolupa als rectangles de joc. “Es diuen coses molt maques de mi, però sóc conscient que em queda molt per aprendre i que no sóc cap estrella. Haig d'anar a poc a poc, intentar fer-ho millor cada dia i escoltar els consells de les companyes i dels entrenadors. Estic molt a gust al Barça, on m'estan tractant molt bé.” Sigui com sigui, la realitat és que el futur sembla fet a mida per a l'Olga, una jugadora que crema etapes a la velocitat de la llum, amb totes les condicions per convertir-se en una de les millors jugadores del planeta. Tot i tocar de peus a terra, la maresmenca somia desperta, i és que el futur, si no es produeix cap daltabaix, és seu. “El meu objectiu és guanyar molts títols, ser la millor jugadora d'Espanya i, per què no, lluitar pel FIFA World Player. Els esportistes hem d'intentar complir els nostres somnis.”

Trajectòria.
Després d'un partit amistós al Planet Futbol del 2006, el Barça va aconseguir els serveis de l'Olga Garcia Pérez (1 de juny de 1992, Dosrius). La davantera ha passat per totes les categories inferiors dels blaugrana, fins a debutar, la temporada passada, amb el primer equip, en què ja és titular indiscutible.
17
gols
ha marcat ja l'Olga Garcia aquesta temporada, en què forma un trio ofensiu espectacular al costat de Marta Carredera i de Sònia Bermúdez. El curs passat va fer-ne 25.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)