Barça

Més que un club

Nou càtering a la llotja del FC Barcelona

El Barça estrena cuina

El cos tècnic del Barça i els assistents de la llotja presidencial degusten des de fa dos mesos els productes del nou equip de càtering, liderat per Jordi Jacas

La intenció del club és promocionar la gastronomia i els productes de la terra a través de l'aparador que suposa un lloc concorregut per gent d'arreu com la llotja

“El FC Barcelonaés un aparador immens per promocionar la cuina i els productes catalans” afirma Jordi Jacas

Gambes de Palamós, anxoves de l'Escala, pèsols de Llavaneres i maduixes del maresme. Aquests són alguns dels genuïns productes catalans que els assistents a la llotja del Camp Nou tenen el plaer de degustar des que Jordi Jacas i el seu equip es van fer càrrec del càtering de la llotja presidencial, el febrer passat.

El nou acord per a la gestió del menjar servit a la zona on concorren polítics, exfutbolistes i personatges destacats de la societat en general, es va posar en funcionament fa dos mesos, quan la directiva del FC Barcelona va decidir apostar pel talent i l'experiència de Jordi Jacas, cap de cuina del restaurant El Molí de l'Escala. El contracte inclou fer-se càrrec del càtering de la llotja i del cos tècnic del Barça en tots els partits que es disputin al Camp Nou –inclosos amistosos– de la resta de la temporada i la que ve.

El producte de casa, protagonista

L'elecció de la directiva blaugrana està motivada pel desig d'impulsar la gastronomia catalana i fer país a través de les instal·lacions del club. “El Barça és un aparador immens per promocionar la cuina i els productes catalans”, afirma Jordi Jacas, i afegeix que “el club pretén fer de plataforma per donar a conèixer la cuina tradicional catalana i la nostra excel·lència gastronòmica”.

Aquesta filosofia culinària no suposa cap maldecap per a Jacas, que aplica els mateixos criteris a El Molí de l'Escala, d'on és cap de cuina. “Més que una idea o una filosofia, apostar pels productes de casa és una conseqüència de ser coherent amb la realitat que ens envolta. Simplement mirem d'aprofitar els productes que tenim aquí”, explica el reputat cuiner, que no obstant això, recalca: “Tampoc som talibans de la cuina, actuem amb total llibertat, si en un moment puntual necessitem qualsevol producte estranger l'utilitzem sense cap problema.” El que predomina, però, és la cuina catalana i de temporada, amb especial importància pel producte més que la manera de cuinar-lo.



Cuina eficient

Tot i oferir productes d'altíssima qualitat per a comensals molt elitistes, l'equip de Jordi Jacas no treballa al marge de la política d'austeritat que impera al FC Barcelona. “El que intentem és oferir la màxima qualitat possible amb la mínima despesa possible. Busquem l'eficiència”, subratlla el cuiner.

En total, són 15 persones darrere els fogons cuinant per a una mitjana de 200 àvids comensals. Al llarg d'un partit, se serveix menjar en tres moments concrets corresponents a la prèvia del partit en qüestió, la mitja part, i l'estona posterior. Jacas explica com es gestionen els tres àpats: “Abans del partit, el que oferim són productes típics catalans, la mitja part és l'hora dels entrepans i deixem els productes més dolços i postres per a quan el partit ja s'ha acabat.”

Aferrissat culer des que era ben petit, Jordi Jacas ha vist complert el seu somni d'unir les seves dues passions: cuina i Barça. Ell mateix afirma amb orgull: “De petit volia ser jugador del Barça. No va poder ser, però ara estic exultant per poder treballar per a aquest enorme club que tan estimo a través de la cuina i promocionant la gastronomia del nostre país.”

200
comensals
de mitjana s'han d'atendre a la llotja presidencial.
15
treballadors
formen l'equip de Jordi Jacas i s'ocupen de la gestió completa del càtering.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.