2a divisió FEF

L'aventura comença bé

Tres primers punts. L'Olot s'estrena amb victòria en el primer partit de la seva història a la segona B. Els jugadors dirigits per Vílchez en van tenir prou amb ben poc per derrotar l'Espanyol B

espanyol b0

olot1

L'aventura de l'Olot a la segona B va començar amb bon peu. L'equip dirigit per Eduardo Vílchez va superar per la mínima el filial de l'Espanyol en un partit disputat i sense un clar dominador, en què un petit detall en forma de picardia va donar els primers tres punts als olotins en la lliga. Tot i intentar-ho com va poder, l'Espanyol B no va poder fer res per batre la bona disposició defensiva olotina, que no va tenir entrebancs per defensar el mínim avantatge adquirit amb el gol de David Corominas en el minut 35.

El partit va començar amb molt de toc per part dels dos conjunts fins que el filial de l'Espanyol va disposar de quatre córners seguits i en el minut 5 un xut des de la frontal de Jordan, després d'un refús, va acabar fregant el pal de la porteria defensada per Aleix, que va asseure a la banqueta Òscar Fornés, el teòric titular. L'Olot va espantar-se els fantasmes del debut i ja en el minut 10 va avisar amb una centrada d'Hostench que Coro, amb el cap, va rematar fora. Mica en mica els olotins avançaven línies i dominaven la possessió de la pilota, però l'Espanyol B no renunciava a posar en problemes la parella de centrals garrotxins formada per Serra i Canal. Fins i tot en el minut 25, una jugada col·lectiva del conjunt dirigit per Manolo Márquez va acabar amb un doble xut de Marc Caballé que va acabar sortint per ben poc a la dreta de la porteria defensada per Aleix i, en el 30', Ivan Sales en va tenir un altre, però també va enviar la pilota fora.

La picardia és un valor

Al minut 35, una jugada determinant provocaria l'1-0 a favor de l'Olot. Una triangulació entre Coro i Carlos va acabar en falta a la frontal de l'àrea. En una acció de murri, David López va plantar la pilota de seguida, no va demanar barrera i va cedir a Coro, que va encarar Pau i el va superar amb un xut precís i ras. Els de Vílchez s'avançaven en el marcador i Coro passava a la història del club en ser el primer golejador a segona B de l'Olot. La resta de la primera meitat va acabar igual, amb els locals aguantant bé les empentes dels visitants i esperant recuperar forces en el temps de descans.

En l'inici de la segona meitat, l'Espanyol B va sortir més endollat que l'Olot. Fruit de la intensitat dels homes de Márquez, en el minut 51, una centrada del lateral Aitor la va tocar Canal i la pilota, que es colava dins la porteria, la va poder refusar Hostench sobre la mateixa línia. L'Olot intentava trenar alguna contra i en el 55' una centrada d'Abel la va rematar David López amb el cap, sense perill. El conjunt garrotxí, sabedor que amb l'avantatge mínim en el marcador tenia molt a guanyar, va perdre alguns metres en favor de l'Espanyol B, que tímidament va controlar el matx durant diversos minuts de la segona meitat. El domini del filial blanc-i-blau no es va convertir en gols i el joc va disminuir d'intensitat a mesura que passaven els minuts, tot en favor del conjunt garrotxí.

OLOT: Aleix, Freixa, Serra, Canal, Hostench, Abel, Miki Martínez (Roger, 77'), David López (Xavi Muñoz, 62'), Coro, Reverter (Ferrón, 66') i Carlos. ESPANYOL B: Pau, Pere, Aitor (Duarte, 83'), Raíllo, Ferran, Marc Caballé, Jordan, Canario, Ivan Sales, Miravent (Kilian, 70') i Aday (Mamadou, 59'). GOLS: 1-0 (35') Coro. ÀRBITRE: Navarro Collados. T.G.: Als visitants Pere, Raíllo i Jordan. T.V.: Cap. PÚBLIC: 1.490 espectadors al municipal d'Olot.
Físicament ells han estat superiors, són joves i juguen molt bé. Nosaltres hem fet un gran esforç. Els meus jugadors han estat fantàstics
Ha estat un partit típic de la categoria. Ens han fet un gol que ni a l'aleví de l'Espanyol li fan
Manolo Márquez
Entrenador de l'Espanyol B
És el debut somiat. Començar guanyant i davant la nostra afició és bo. Els tres punts tenen molt valor
Abel Solé
Capità de l'Olot
La jugada del gol ens ha sortit bé. Sabíem que els podíem fer mal i hem pogut fer gol
Eduardo Vílchez
Entrenador de l'Olot

Edu Vílchez no pot asseure's a la banqueta

El tècnic del conjunt garrotxí no va poder dirigir el seu equip des de la banqueta per un problema burocràtic en la tramitació de la seva fitxa. Vílchez va donar instruccions des del costat de la zona tècnica, a la primera fila de la grada, com ja ho va fer en els enfrontaments de la fase d'ascens contra el Mairena i l'Arandina. L'entrenador ajudant del tècnic vallesà, David Ochoa, ni el preparador físic tampoc no van poder asseure's al costat dels jugadors suplents. Cap membre del cos tècnic, doncs, no va poder donar indicacions des de l'àrea tècnica, però els jugadors no van trobar-ho a faltar, en vista del resultat final. En principi, per al partit de la setmana que ve contra el Sant Andreu, el problema estarà solucionat i l'exentrenador del Palamós podrà dirigir l'equip amb total normalitat. El que potser podrà reaparèixer també contra el Sant Andreu podria ser Uri Santos, que el mateix Vílchez no va descartar per entrar a la convocatòria del matx.