Esport i política

La FEEC obté el reconeixement internacional

Esports d'hivern. La selecció ja competeix, però la Federació Internacional de Raquetes de Neu l'ha designat membre de ple dret

La Federació Internacional de Raquetes de Neu (International Snowshoeing Federation– ISSF) ha reconegut la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) com a membre nacional de ple dret per a la temporada 2014. El reconeixement de la FEEC, signat pel president de la ISSF, el nord-americà Mark Elmore, i el secretari de la ISSF, l'alemany Marcus Fink, es va fer efectiu durant el congrés celebrat a Rattvik, Suècia, l'1 de febrer.

L'acreditació en l'àmbit internacional la va recollir el vicepresident primer de la FEEC i seleccionador de la selecció catalana de raquetes de neu, Josep Maria Peixó, en aquesta assemblea constituent de la ISSF, a la qual van assistir representants de Noruega, Suècia, els EUA, Itàlia, Alemanya, França, Rússia i el Japó. Aquesta acreditació de la federació catalana suposa el reconeixement definitiu de Catalunya en les competicions de raquetes de neu en l'àmbit europeu i mundial, en què ja hi participa des de fa temps representant Catalunya. Durant l'assemblea també es va avançar que Alemanya organitzarà i serà la seu de la pròxim campionat del món de raquetes de neu del 2015. En el darrer campionat del món, la selecció catalana de raquetes de neu hi va participar representant Catalunya en l'àmbit internacional l'1 de febrer passat, en el Siljan Snowshoe Festival. Els esportistes catalans van tenir una molt bona actuació assolint el bronze tant en categoria masculina com en la femenina, mitjançant Just Sociats i Mavi Gil.

La 21a selecció oficialitzada

Es tracta de la 21a selecció catalana reconeguda internacionalment en què els esportistes catalans poden competir amb la senyera i escoltant Els segadors quan pugen al podi. Les altres federacions que ja havien estat oficialitzades són el tennis platja, el futvòlei, els dards, el tamborí, el bicitrial, el touch, el futtennis, les curses de muntanya, el futbol sala, el patinatge, el pitch-and-putt, el corfbol, el ràquetbol, el fisioculturisme, el twirling, les bitlles, el futbol australià, el fistball, el rugbi lliga i el ball esportiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)