Girona

DIEGO TUERO

ENTRENADOR DE PORTERS DEL GIRONA

“Té un sostre molt alt”

“M'atreviria a dir que és el millor porter jove de la competició”

“La genètica li ha donat aquesta velocitat gestual; és un tresor grandíssim per a un porter”

Amb la marxa sobtada d'Eduardo Pérez durant la pretemporada, el Girona va contractar com a preparador de porters Diego Tuero, que havia estat treballant a l'Oviedo. L'asturià es mostra molt satisfet amb l'evolució d'Isaac Becerra.

Becerra està en forma.
Sí, és veritat. Últimament està completant actuacions molt bones. Tota la temporada ha rendit amb molta regularitat, i n'estem molt contents.
Quan el porter destaca tant, sol ser un mal senyal.
Sóc dels que pensen que el treball defensiu és cosa de tot l'equip. Ell apareix i fa la seva feina, com un més.
Vostè va arribar a Girona sense conèixer Becerra?
Sí que el coneixia, perquè sóc molt futboler, segueixo equips i porters i en tenia referències d'algun company que el va tenir al Madrid. El coneixia, tot i que no tan a fons com ara.
Li ha vist una evolució?
Li veig una molt bona evolució. Ens hem anat coneixent, ell la metodologia de treball i jo la seva forma de ser, i sobretot hi fa la competició. Que competeixi regularment ens dóna l'Isaac d'avui dia.
Quina és la principal virtut de Becerra? I l'aspecte a millorar?
La principal virtut crec que és un 99% gràcies a ell i els seus pares. És la genètica. Aquests gestos, aquestes parades de velocitat de reacció, quan treu una mà, la velocitat gestual, és innat. I és un tresor grandíssim per a un porter, perquè és un aspecte en què hi ha molt poca possibilitat de millora. És com ser lent o ràpid. I per millorar, diria que acabar de mesurar els tempos del partit. Quan l'equip ha d'agafar aire, quan ha d'anar de pressa, quan ha de perdre una mica de temps... Ja ho ha millorat, però també és una qüestió d'edat.
Per l'edat, i ara que tot just juga amb continuïtat, té molt futur?
Crec que sí. Jo vull que continuï així i que no pensi que ho té tot fet, perquè té tot el que vulgui al seu abast. Hi parlo molt, i estic segur que té un sostre molt alt. El millor que pot fer és continuar treballant com ho fa. M'atreviria a dir que és el millor porter jove de la competició.
De Becerra, em veiem moltes parades espectaculars. És per l'estil?
És una mica el seu estil. Li explico molt que, en comptes d'arribar a partir d'un salt, es pot fer mig pas de desplaçament, i potser blocar-la. No fa falta ser tan heterodox, perquè potser a un xut més allunyat, només hi arribarà si s'hi desplaça, i no basant-ho tot en força explosiva. S'ha d'anar treballant.
Prioritzaria jugar, o l'oferta d'anar a un bon equip?
Això ja és una pregunta per a ell. I l'experiència d'aquest any li està demostrant que és molt important competir. De porter, en sol jugar un. I la competició et dóna molta millora.
Amb Palatsí, el treball és dur?
Jorge és un noi molt madur, tot i tenir una edat similar. Ho afronta amb naturalitat. Ja ha competit i ha estat bé, amb algun error puntual més aviat per la falta de competició. El seu nivell és òptim. I a Isaac, el fan bo Jorge i tots els porters que hi treballen.
Cada gol rebut, l'analitzen?
Tot. Totes les accions de competició, les tallem i els porters i jo les analitzem. Com s'ha fet i com s'hauria pogut fer. És una reunió en què participen tots, ni de bon tros impositiva. La seva opinió i la seva sensació dins el camp són molt importants.
Respecte al d'Eduardo, Isaac diu que el seu mètode és més tècnic.
La meva metodologia es basa sobretot en accions reals del joc. Que apareguin els gestos que hi ha a la competició. Perquè crec que és injust que després es demani en competició el que no s'ha entrenat. Miro de basar-ho tot en la realitat competitiva.
El canvi de tècnic el va afectar?
Al final, has d'adaptar la metodologia a les pautes del joc global de l'entrenador. Però, en la meva parcel·la, tinc llibertat per introduir els continguts que crec adequats.
Quan Ricardo va ser destituït, va dubtar de continuar?
Va ser un moment difícil, perquè havia vingut amb ell, i Miquel Àngel Muñoz també era una persona important. Però tant Ricardo com el club em van dir que estaven contents amb el meu treball. I després d'una conversa que creia que havia de tenir, endavant.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)