Rugbi

La Santboiana s'endureix

Rugbi. Els catalans sumen contra el Getxo (24-19) la segona victòria seguida al Baldiri Aleu en un partit amb una actuació determinant del mig d'obertura de Tonga Apikotoa

La UE Santboiana va encadenar, per primer cop aquesta temporada, la segona victòria al Baldiri Aleu (24-19) en un partit duríssim contra el Getxo, que no es va rendir fins que l'àrbitre va xiular el final del partit.

L'arribada del mig d'obertura de Tonga Fangatapu Apikotoa ha estat clau en el rendiment d'atac. Ell mateix va inaugurar el marcador amb una marca i la posterior transformació (7-0), però la consistència del jove equip de Lewis Williams encara no és definitiva i els bascos ho van aprofitar per capgirar el partit amb dues marques ràpides abans del descans (7-14). Els catalans no van defallir i en la primera acció d'atac de la represa Jake Serex va superar la línia de marca en una jugada de força. Posteriorment, Apikotoa va posar per davant l'equip en un xut a pals (17-14) i, amb el Getxo pressionant, Fede González va completar un contraatac fent la tercera marca, la definitiva. La Santboiana va buscar en els minuts finals una quarta marca que li permetés sumar un punt de bonificació, però una errada en la passada va permetre el Getxo fer el 24-19. No hi va haver temps per res mes.