Opinió

L'esperit de la Masia

Anàvem equivocats? Només perquè ens afecta d'una manera molt directa, i ens sentim responsables dels inicis de “L'esperit de la Masia” volem treure el nas en el debat produït per la sanció FIFA al Barça, per certs fitxatges del futbol de base.

Alguna cosa funciona al revés. Si la UEFA, la Unicef, i un bon nombre d'organismes oficials, han premiat el Barcelona per la seva tasca de difusió de l'educació integral als components del futbol de base, podia esperar-se que la FIFA atorgués una distinció al club, encara que només fos per haver-la substituït en aquesta feixuga tasca difusora, creant escoles, donant beques d'estudi i procurant fer persones útils per a la societat del demà..

Els senyors de la FIFA haurien d'haver visitat la Masia, parlat amb els pares dels residents; o amb els mateixos nois que han arribat a l'elit mundial, o amb els que han fet ús de la llibertat d'emigrar a clubs anglesos i d'altres països; o els que aquí s'han beneficiat dels valors de sacrifici, modèstia, treball d'equip, esperit de superació... inculcats en conferències i xerrades setmanals d'altes personalitats esportives, com a complement de la formació integral, pròpia i diària. Amb això haurien comprovat com s'ha configurat l'eslògan acceptat i aplaudit mundialment “L'esperit de la Masia”. I haurien descobert el perquè tants i tants clubs han vingut a conèixer aquesta forma d'actuar i copiar-la fins on han pogut.

Anàvem equivocats en la creació d'aquest model? El president Bartomeu (gràcies) i quasi la totalitat del futbol mundial diuen que no, que aquest és el camí a seguir. Per tant, la decisió d'uns pocs no hauria de poder contradir un clam general afirmatiu apuntant l'excel·lència. O ens afegim a la disbauxa general d'un món capgirat?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)