Barça

Triomf clar del sí

El projecte de l'Espai Barça va rebre el suport de 27.161 socis, un 72,36% dels que van votar

Dels 118.578 socis convocats a les urnes, van exercir el seu dret 37.535, un 31,65%

La massa social del Barça va donar ahir suport de manera majoritària a la proposta de la directiva que presideix Josep Maria Bartomeu sobre el nou Espai Barça, una obra amb un cost pressupostat de 600 milions d'euros i que implicarà, entre altres coses, la remodelació profunda del Camp Nou, que passarà a tenir 105.000 espectadors, la construcció d'un nou Palau Blaugrana en els terrenys que ara ocupa el Mini i la creació de l'Espai Barça. El finançament de les obres, que s'han d'iniciar el maig del 2017 i han d'acabar el març del 2021, es farà amb 200 milions d'euros que han d'arribar a través d'un cognom comercial que portarà l'estadi, un crèdit bancari de 200 milions més a tornar en quatre anys i 200 més amb recursos propis.

La jornada, afavorida per un temps extraordinari a la ciutat de Barcelona, va ser una festa per als socis d'un club democràtic que consulta als seus propietaris una decisió tan important per al futur de l'entitat. La participació va ser important des de primera hora del matí –un dels primers que va votar, a les 9.03, va ser l'expresident Sandro Rosell– i fins que es van tancar les urnes, passades les nou de la nit, una hora més tard que acabés el partit en què el Barça va derrotar el Betis (3-1). Van ser les dues hores que van precedir el partit de futbol les que van registrar més afluència de socis.

Van ser 37.535 els socis del club que van exercir el seu dret a vot dels 118.578 que estaven convocats a les urnes, amb un percentatge de participació del 31,65%, dades que van deixar satisfeta la junta directiva, però que van ser inferiors a les de les dues últimes eleccions a la presidència. 57.088 socis van votar en les de l'any 2010, un 48,11% dels que tenien dret a vot, i 51.618 l'any 2003, un 54,7% dels que formaven el cens.

La victòria del sí va ser aclaparadora, amb un total de 27.161 vots, el 72,36% dels vots. 9.589 socis, un 25,55%, van votar en contra del projecte presentat per l'actual junta directiva. 751 socis van votar en blanc i 34 vots van ser declarats nuls. El triomf de la proposta de la directiva es respirava als voltants del Camp Nou des del migdia. Directius com els vicepresidents Jordi Cardoner i Javier Faus, que s'han implicat especialment en explicar aquesta proposta, es deixaven veure per l'esplanada del Camp Nou, on el club va muntar una sèrie d'activitats per fomentar la participació, i també per la zona destinada a fer les votacions, al costat del nou auditori 1899.

Els membres de la directiva van mostrar la seva satisfacció pel suport rebut pels socis a la seva proposta en un referèndum que alguns havien volgut convertir en un plebiscit després de tot el que està passant en el club aquesta temporada i la dimissió del president Sandro Rosell. Bartomeu i la resta de membres de la junta es veuen reforçats des d'ahir.

Es van implicar en el referèndum, perfectament organitzat pels executius i treballadors del club i que es va desenvolupar sense cap tipus d'incidència, jugadors i tècnics del Barça, exercint el seu dret a vot: Puyol, Iniesta, Xavi, Cesc, Busquets, Pedro, Piqué, Lorbek, Víctor Sada, Juan Carlos Navarro, Ricard Muñoz i els dos Xavis Pascual.

SATISFACCIÓ

Bartomeu i la junta se senten reforçats després del resultat del referèndum

LA JORNADA

L'organització va ser perfecta i no es va produir cap tipus d'incident
Van ser 9.589 els socis que van votar en contra del projecte de la junta directiva
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)