Més esport

MONTSERRAT CLAVERO

TRIATLETA

“En esprint es pateix més”

El Triatló de Sant Feliu compleix avui 25 anys

“Sóc l'única dona de 60 anys que fa Ironman, a Espanya”, diu la triatleta que ha participat més cops en la prova

El Triatló de Sant Feliu, que organitza l'Aquàtic Club Xaloc i que es fa en la distància esprint (750 metres de natació, 20 quilòmetres de ciclisme i 5 a peu) arriba avui a la 25 edició, i Montserrat Clavero (Barcelona, 1953), una pionera d'aquest esport al país, ha participat en gairebé totes.

Ja són 25 edicions. Se n'ha perdut alguna o les ha fet totes?
Jo diria que he fallat en alguna, quan m'ha coincidit amb el campionat d'Espanya. Però dec ser de les persones que l'han fet més cops, des del principi. De fet, vaig estar en el primer triatló que es va fer a Catalunya, el 1986 a Banyoles. I allà, amb 29 edicions, els he fet tots, i des de llavors que estic en actiu.
De quina disciplina ve?
Vaig començar a córrer de gran, als 30. I amb 33 vaig fer la primera marató. Després, de la marató vaig passar al triatló. Quan començava em vaig assabentar que a l'estranger es feien triatlons. A Espanya ni tan sols se sabia què eren. I al primer que es va fer m'hi vaig apuntar. Ara sóc l'única dona de 60 anys que fa Ironman, a Espanya.
Quants en té? Segur que deu tenir un bon palmarès...
És relativament fàcil, tenir-lo. De la meva edat no n'hi ha... Quan faig campionats d'Europa o del món sí que hi ha més gent. I llavors és lluitar per fer podi, que gairebé sempre en faig. I d'Ironman, vaig començar el 2004, però no els he comptat... Més de deu, segur. Em feia respecte, els 180 de bici són durs.
Així, la prova d'avui sobre la distància esprint, la fa xiulant?
En la distància esprint, encara que sembli mentida, pateixes més que en la llarga distància. Allà agafes el teu ritme i vas fent. I aquí la gent jove surt a tot drap i vas una mica a remolc.
Com a pionera, ha vist l'eclosió dels esports de resistència des de dins. Com ho veu?
És una cosa que s'ha posat molt de moda, ara. De resistència i d'aventura, tot plegat. Quan vaig començar érem cinc dones i ara en algunes proves passen de cent. Sobretot en les dones, hi ha hagut un canvi molt important. Tot el que sigui fer esport és positiu. I si la prova està ben organitzada, perfecte: com més gent, millor. Però s'ha d'anar amb compte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)