Girona

Pólvora des de Lleida

A punt. El Girona té molt ben encarrilada la incorporació de Jaime Mata, un davanter centre de referència que ha destacat al Segrià. El madrileny, de 25 anys, ha fet 31 gols en dos cursos

El paper d'Alfredo Ortuño ha estat fonamental perquè el Girona assolís la permanència a segona A. Pels seus nou gols, alguns tan i tan determinants com els de Ponferrada, però també perquè té unes característiques específiques que cap altre company del vestidor compartia i que casaven amb la idea de joc de Pablo Machín. Sense el jugador de Iecla, que se'n torna a Granada, el Girona tenia assumit que necessitava una peça similar, un davanter centre clàssic, i que no li convenia esperar gaire a moure fitxa. Si no hi ha cap imprevist, Machín tindrà un altre davanter de referència que, com Ortuño, arribarà des de segona B. És Jaime Mata, el madrileny que ha destacat els dos últims cursos a Lleida i de qui fa temps que Oriol Alsina diu meravelles.

Jaime Mata, nascut a Madrid fa 25 anys –en farà 26 a l'octubre–, està en plenes vacances. Ha delegat, com és natural, les negociacions en el seu agent, Emilio de la Riva. “Ha rebut diverses ofertes, i el més probable és que la setmana que ve es tanqui”, explica el representant. “Té moltes possibilitats que fitxi pel Girona. Hem estat avançant força, però fins que no es firmin els documents, no estarà del tot resolt”, hi afegeix l'agent, que destaca que clubs de diverses lligues europees (Romania, Hongria, Xipre) s'han interessat pel jugador. La voluntat de Mata, però, és fer el salt a segona A, després de demostrar la seva solvència a la categoria de bronze. En aquest sentit, i amb 25 anys, valora especialment l'aspecte esportiu i poder tenir continuïtat, cosa que a Girona sembla prou factible. L'àrea esportiva fa temps que segueix el madrileny, considerat per Oriol Alsina el millor davanter de la segona B. Format al Rayo Vallecano, Mata va fer un molt bon paper a tercera amb el Móstoles, abans de debutar a segona B la temporada 2011/12, amb el Rayo B, en què va fer nou gols. L'eclosió li va arribar a Lleida, on es va convertir en un dels pilars del conjunt de Toni Seligrat. Mata va acabar el curs 2012/13 amb 16 dianes en 38 partits, entre la lliga regular i la promoció d'ascens. L'estiu passat ja va rebre algunes propostes, però es va quedar al Segrià, on ha tornat a tenir moltíssima continuïtat. Ha jugat 40 partits (36 de lliga regular i 4 de fase d'ascens) i ha acumulat 15 gols.

Mata és un davanter centre de referència, amb olfacte i molt bona rematada. Té poder aeri i físic (1m85) per jugar d'esquena i aguantar pilotes –com ho feia Ortuño– i capacitat de generar joc i moure's més enllà de l'eix de l'atac. Un perfil que s'adequa molt a les necessitats del Girona, que s'ha quedat amb Felipe Sanchón i Gerard Bordas, dos mitjapuntes petits amb capacitat de jugar al davant però no com a referència.

La durada

Després de marcar 31 gols en dues temporades en el Lleida Esportiu, Mata s'ha guanyat el salt a segona A en una edat encara amb molt de camí per recórrer. Un dels estira-i-arronsa en les negociacions amb el Girona és la durada del contracte, perquè al jugador li interessa un període curt i al club, que hi veu una aposta de present i de futur, el vol més a llarg termini. En qualsevol cas, la durada no hauria de ser cap obstacle perquè Jaime Mata vesteixi de blanc-i-vermell.

EN LA RECTA FINAL

L'acord amb el punta, seguit fa temps per Alsina, s'hauria de tancar ben aviat

FACTOR DECISIU

Tenia més ofertes i podia marxar fora, però assumir protagonisme a 2a A el motiva molt

CARACTERÍSTIQUES

Rematador, amb cos i capacitat de donar joc, Mata s'adequa del tot al perfil buscat

L'AVAL

15
gols
són els que ha marcat aquesta temporada a 2a B, un menys dels que va aconseguir en l'anterior
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)