2a divisió FEF

Canvi sense revolució

2a divisió B. Malgrat el relleu a la banqueta, el Lleida Esportiu manté l'aposta de les últimes temporades de fer pocs retocs a una plantilla que funciona. La feina se centra a reforçar l'atac

El Lleida Esportiu té en les últimes temporades la política de tocar poc la plantilla. Com que en les dues darreres campanyes ha disputat la fase d'ascens, prefereixen mantenir el bloc i reforçar-lo amb retocs com a mètode per seguir una línia ascendent que els porti a segona A. Per a la nova temporada, ni el relleu a la banqueta els ha fet canviar l'aposta. Tretze jugadors de la temporada passada continuaran defensant la samarreta blava en la propera, que el Lleida començarà a preparar a partir d'avui. L'estiu passat també eren tretze els futbolistes que no es van moure del Camp d'Esports d'una campanya a l'altra. Llavors van ser set els reforços. Ara seran un nombre similar. De moment, n'han arribat tres: el porter Álex Cobo (Damm), el central Dani Fragoso (Chivas USA), que també pot actuar més avançat, i el migcampista Albistegi (Toledo).

La feina principal de la direcció esportiva blava és reforçar l'atac, on el Lleida ha perdut aquest estiu alguna peça bàsica. Jaime Mata, al Girona, i Pere Milla, al Llagostera, han acceptat ofertes de segona A, mentre que Pere Milla intentarà continuar la seva progressió en el filial del Getafe. La baixa de Mata, màxim golejador les dues últimes temporades (29 gols en total), obliga el Lleida a buscar un nou referent en atac. Salva Chamorro, de 24 anys, autor de deu gols la temporada passada al Llagostera i que anteriorment havia jugat, entre d'altres, en l'Atlètic Balears, el Vila-real B i el Cartagena, és el més ben situat per ser el nou davanter centre blau. També està a prop d'aterrar a Lleida el migcampista creatiu de 20 anys Eugeni Valderrama, que arribaria cedit pel Sevilla. El tarragoní va debutar a segona A amb el Nàstic a través de Jorge d'Alessandro la temporada 2011/12 (5 partits) i la següent va disputar 24 partits amb la samarreta grana a segona divisió B abans de marxar al Sevilla, on aquest curs ha jugat 23 partits amb el filial, també a segona B.

Imanol Idiakez, que ha substituït Toni Seligrat a la banqueta, està entusiasmat amb la filosofia d'estabilitat que propugna el club blau. El tècnic basc assegura que la base de la plantilla és molt bona, amb qualitat, i espera reforçar-la amb futbolistes compromesos i amb nivell. Després de dues temporades seguides en què l'equip blau ha estat eliminat en la fase d'ascens, Idiakez sap que el repte és tornar a disputar-la i tenir més sort que els dos últims cursos per aconseguir l'ascens. Per acabar-ho d'arrodonir, el nou tècnic del Lleida vol fer gaudir l'afició, que els últims temps està fent molt costat a l'equip.

TRES, DE MOMENT

El porter Álex Cobo, el central Dani Fragoso i el mig Albistegi són les cares noves

EL BLOC ES MANTÉ

Tretze jugadors continuen a la plantilla, la mateixa xifra de l'estiu passat
Imanol Idiakez destaca que l'equip té nivell i que parteix d'una bona base

REFERENT OFENSIU

Salva Chamorro (Llagostera), a prop d'apuntalar l'atac blau, que ha perdut Mata

L'equip blau comença avui la pretemporada

Un entrenament al terreny de joc annex al Camp d'Esports donarà aquest matí el tret de sortida a la pretemporada del Lleida Esportiu, que els primers dies farà diverses dobles sessions. El primer amistós de l'estiu de l'equip blau serà el dissabte 26 de juliol al camp del Tamarit, de la tercera divisió aragonesa. El dimecres següent, el Lleida Esportiu visitarà el Tàrrega. El 6 d'agost l'equip d'Idiakez es desplaçarà a Sabiñánigo, on el Mat Tetuan farà una estada, per enfrontar-se a l'equip marroquí. El 13 d'agost, el rival dels blaus serà el Barça B i l'escenari, el Miniestadi. La pretemporada del Lleida variarà en funció de la seva actuació en la copa Catalunya. Té la primera eliminatòria contra l'Ascó el cap de setmana del 2 i el 3 d'agost i, si va avançant, tindrà competició els dos caps de setmana següents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)