2a divisió FEF

ORIOL LOZANO

JUGADOR DEL RACING

“Haurem d'estar molt concentrats els 90 minuts”

“Com a rival, del Llagostera no ens agradava el tipus de terreny de joc que té. Serà costós per a nosaltres, ells ja hi estan adaptats”

“Per nom potser sí, però això no és suficient per aconseguir l'ascens a la segona A”

De la mà del Racing.
Oriol Lozano es va formar a les categories inferiors del Lleida. Després de jugar una temporada a l'Onda i a l'Hospitalet, el lleidatà va fitxar pel Racing B, la temporada 2003/04. La següent, Lucas Alcaraz va confiar en ell per debutar amb el primer equip a primera divisió. Oriol va ser fix com a central, amb més d'un centenar de partits a 1a fins al curs 2010/11, en què va fitxar per l'Aris. La 2011/12 va jugar amb el Múrcia a segona A i en la 2012/13 amb el Zestafoni de Geòrgia. Aquest estiu va tornar al Racing per lluitar per l'ascens preuat.
Som conscients que no ho tindrem fàcil. Quedar campió d'un grup a 2a B és molt difícil, i el Llagostera ho ha aconseguit

Oriol Lozano (Sudanell, 23 de maig del 1981) és un dels dos jugadors catalans que hi ha a la plantilla del Racing –l'altre és el migcampista Andreu Guerao–. El central lleidatà és una peça bàsica a l'eix defensiu del conjunt cantàbric i la seva experiència a primera divisió i en lligues estrangeres el converteixen en un pes pesant dins el vestidor. Conscient que no serà fàcil superar l'eliminatòria contra el Llagostera i pujar a segona A, el principal objectiu del Racing, Oriol no es refia dels gironins ni dels seus atacants.

Coneixia Llagostera? La població, el club...
No coneixia el Llagostera com a club. Sabia que és un poble de Girona. Tinc excompanys que estan jugant allà, com Òscar Álvarez i Jordi López, però poca cosa més. Ja ens han informat sobre l'equip i de mica en mica n'hem recopilat informació.
Així ja saben el que es trobaran en el partit d'avui?
Hem vist vídeos amb els seus punts forts i dèbils. Hem pogut estudiar-los bé, conèixer el camp... Sabem que ells estan acostumats a jugar en unes dimensions reduïdes i serà costós per a nosaltres.
El Llagostera era el rival que volien que els toqués?
M'era igual el rival que ens toqués. Potser sí que del Llagostera no ens agradava el terreny de joc que tenen, però arribats en aquest punt no hi ha cap rival fàcil. El grup català és molt complicat i han quedat primers, és a dir, sabem que costarà superar-los.
El fet de jugar la tornada a El Sardinero ho consideren clau?
No ho crec. A mi m'hagués agradat jugar primer a El Sardinero. Volem anar a Llagostera a guanyar, obtenir un bon resultat i tenir moltes més possibilitats en la tornada. Som conscients que serà complicat, ja que tenen jugadors molt veterans que saben a què juguen i en un camp que s'adapta més a ells.
Quin tipus de partit espera?
En un camp així la majoria de partits són disputats. En qualsevol moment es pot crear una situació de perill, per un rebot, una segona jugada... D'un refús es pot crear un contraatac. Ells, a part de jugar en llarg tenen bandes amb molta velocitat i són un equip treballat. No només pengen pilotes a l'àrea.
Els centrals normalment tenen un paper important en aquests tipus d'enfrontaments?
Sí. Crec que en camps així els centrals tenen un paper important. El Llagostera, a més, té dos jugadors importants a dalt, Salva Chamorro i Marc Sellarès. Són davanters que saben molt bé com jugar en un camp petit, i haurem d'estar molt atents a les segones jugades, quan deixin pilotes de cara, pentinades a l'esquena de la nostra defensa cap als extrems, etc. Haurem d'estar molt concentrats durant els 90 minuts.
Campions del grup 1 empatant els últims cinc partits. Han estat preparant la fase d'ascens?
Vulguis o no et deixes anar una mica. Necessitàvem una victòria per ser campions, ja fa alguna jornada, i pensàvem una mica en el play-off. Ara ve la part de la temporada més important, arribem en un bon moment i estem a punt.
És clau l'ascens a segona per garantir la viabilitat del club?
Sí. És important per a nosaltres pujar per millorar la situació del club. Pel que fa a l'apartat extraesportiu, estem molt malament i seria un descans per a tothom pujar. Tindríem més ingressos. Ens hi juguem molt, en som conscients i l'equip està preparat.
Tindran, doncs, una pressió afegida. A més, són els favorits
No crec que siguem favorits. Per nom? Potser sí, però això no és suficient per aconseguir l'ascens a la segona A. Quedar primer de grup és complicat per a tothom i el Llagostera ho ha aconseguit. Aquí no hi ha favorits, afrontem els dos equips dos partits, i guanyarà o pujarà de categoria el conjunt que cometi menys errors. La igualtat serà màxima.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)