Girona

Pablo Íñiguez, rumb a Montilivi via Vila-real

Girona. La cessió de la jove promesa del Vila-real gairebé tanca el capítol d'altes a la plantilla de Pablo Machín perquè l'economia no permet fer cap més dispendi si la LFP no amplia el saldo

El Girona té molt calenta una operació que hauria de dur Pablo Íñiguez a Montilivi. El jugador arribarà cedit pel Vila-real, amb qui va debutar a primera divisió la temporada passada (tres partits). L'adquisició, a banda de tancar pràcticament el capítol d'altes, permetria al Girona matar dos pardals d'un tret perquè la polivalència d'Íñiguez li permet jugar a l'eix de la defensa i també en el mig centre, que és el que volia el director esportiu Quique Cárcel per estalviar-se fer dos fitxatges. De fet, el Girona ja estava molt limitat econòmicament i la via cessió era gairebé l'única alternativa que tenia per reforçar-se abans del tancament de mercat. Si hagués d'arribar un altre jugador –possibilitat força remota– seria també a préstec.

Talent i dubtes

Poca gent discuteix la qualitat d'un jugador que ha estat internacional sub-17, sub-19 i sub-21. De fet, el Vila-real hi té dipositades moltes esperances i no s'ha plantejat deixar-lo anar sota cap concepte. Ara bé, la pubàlgia que arrossega el jugador des de fa molt de temps l'ha limitat dràsticament en l'últim curs, fins al punt que només va jugar set partits entre el filial i el primer equip. Pablo Íñiguez va debutar a primera divisió ara fa justament un any (el 19 d'agost al camp de l'Almeria, on va completar tot el partit 2-3), però de seguida li van aparèixer uns problemes físics que l'han martiritzat.

Aquest estiu l'ha començat integrat a la primera plantilla sota les ordres de Marcelino Garcia Toral, però la pubàlgia no li ha permès tenir continuïtat durant la pretemporada.

A mitjà termini

El Girona difícilment podrà treure un rendiment immediat del jugador, que si hagués estat al 100% no hauria sortit del club de la Plana. La pubàlgia que arrossega Pablo Íñiguez és la mateixa lesió que té Eloi Amagat des del tram final del curs passat. El Girona és conscient que trigarà unes setmanes a tenir el jugador en plenitud de condicions, però ho compensa el fet que s'ha endut una peça que pot ser molt important durant la temporada. Íñíguez, de 20 anys, s'ha format íntegrament al planter del Vila-real.

LESIONAT

El gran handicap és que arrossega des de fa temps problemes de pubàlgia

CARA I CREU

Ha debutat a 1a amb el Vila-real, però el curs passat només va jugar 13 partits
El futur jugador del Girona pot actuar a l'eix de la defensa i també de mig centre

MOLTA PROJECCIÓ

Internacional sub-17, sub-19 i sub-21, el Vila-real hi té molta esperança
Pablo Íñiguez
Burgos, 20-01-1994 (20 anys) Central o mig centre
Alçada:
1,83 m
Pes:
72 kg
FORMACIÓ
Vila-real
TRAJECTÒRIA
11/12
Vila-real B (2a A)
6 p
12/13
Vila-real B (2a B)
23
12/13
Vila-real (2a A)
7
13/14
Vila-real B (2a B)
4
13/14
Vila-real (1a)
3 Internacional sub-17, sub-19, sub-20 i sub-21.

Àngel Martínez vol concretar aquesta setmana el retorn a un equip de la Championship

Àngel Martínez continua entrenant-se amb el Girona en espera de resoldre el seu futur, que en principi serà lluny de Montilivi perquè el que li pot oferir el club gironí, amb la caixa forta pràcticament escurada, difereix molt de les ofertes que té sobre la taula. “És evident que en igualtat de condicions sempre escolliria el Girona, perquè és l'equip de la meva ciutat i un club on sempre m'he sentit ben tractat i estimat, però des del primer moment les dues parts som conscients d'on estem.” Àngel Martínez creu que aquesta setmana hauria de ser clau per resoldre el seu futur. La seva prioritat és tornar a la Championship, on juga des de fa tres temporades. “Hi ha un parell de coses engegades. En els últims dies també s'han mogut altres coses, però el meu desig és jugar a Anglaterra.” El mig centre gironí no descarta ni tan sols arribar a un acord amb el Blackpool, que és on ha jugat els tres últims cursos (18, 21 i 26 partits). Tot i haver finalitzat el contracte, el Blackpool i el futbolista han acostat posicions els últims dies i no s'ha de descartar que hi torni. “No hi ha res fet. Pot passar de tot.” Àngel Martínez té també ofertes per jugar a segona divisió A de clubs que també milloren l'oferta del Girona. De fet, el club de Montilivi ja li va fer saber que era una opció interessant per reforçar el mig centre, però el director esportiu, Quique Cárcel, sempre ha vist molt remota la possibilitat que Àngel acabés formant part de la plantilla del Girona 2014/15. Àngel Martínez –germà de Jose, que està vivint una situació molt inestable a Múrcia– ja va jugar al Girona la temporada 2010/11 amb Raül Agné a la banqueta. El gironí va disputar 36 partits (25 de titular) i va competir en el doble pivot amb jugadors com ara Albert Dorca –també a Múrcia, però amb les maletes fetes per anar a Saragossa– i Marcos Tébar. A banda del Girona i el Blakpool, Àngel Martínez havia militat en l'Espanyol (va disputar 50 partits a primera divisió amb el conjunt barceloní) i en el Rayo Vallecano, a segona divisió. Àngel Martínez és un jugador amb la carta de llibertat a la butxaca, raó per la qual no està obligat a fitxar abans que es tanqui el mercat d'hivern, que aquest any serà l'1 de setembre a la mitjanit (el 31 d'agost cau en diumenge). El mig centre podria incorporar-se amb el mercat tancat en qualsevol club que tingués fitxes lliures. “La meva idea no és esperar tant”, va dir ahir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)