Girona

El primer fitxatge, per l'escaire

El Girona s'assegura la contractació per a la temporada que ve del migcampista Rubén Alcaraz, que ha acabat d'explotar a segona B amb l'Hospitalet

El barceloní, a punt de fer 24 anys, havia captat l'interès de diversos clubs de segona A, però a Montilivi s'han avançat

El Girona ha estat més llest que uns quants competidors de segona A i ha lligat la contractació de Rubén Alcaraz (l'Hospitalet), que es convertirà en el primer fitxatge de la temporada 2015/16. El jugador barceloní és un dels migcampistes més destacats de segona B, amb una progressió que ja havia apuntat jugant al Prat i que ha acabat de consolidar aquesta temporada a l'Hospitalet, i el Girona l'ha seduït i convençut perquè faci a Montilivi el seu aterratge en el futbol professional. L'agilitat de l'àrea esportiva, encapçalada per Quique Cárcel –exsecretari tècnic de l'Hospitalet–, ha estat vital, perquè diversos clubs havien clavat els ulls en el migcampista, que ha jugat més d'un centenar de partits a segona B i que tot just la setmana que ve farà 24 anys.

Rubén Alcaraz va fitxar l'estiu passat per l'Hospitalet, després de dues temporades de progressió a l'AE Prat. Amb el conjunt riberenc, s'ha convertit en una peça indispensable al centre del camp, que sol compartir amb Vivi des de l'arribada del bescanoní. Alcaraz ha jugat de titular tots els partits (29 dels 31 els ha disputat sencers), a part dels tres en què ha hagut de descansar per sanció. És un pivot molt complet, capaç d'agafar molt de camp –amb unes condicions físiques comparables a les de Pere Pons–, amb capacitat d'arribar a l'àrea contrària i amb un bon xut, tant en jugades com a pilota aturada. Encarregat de l'estratègia en el conjunt de Kiko Ramírez, ha fet diversos gols de falta, com el que va donar el triomf a Saragossa la setmana passada (0-1). De fet, aquest curs ha explotat en productivitat golejadora, perquè ja acumula nou gols en la lliga, dels quals cinc en la primera volta. També va fer tres gols en la copa, amb una inspiració especial contra l'Atlético al Vicente Calderón, on va fer dos golassos que el van situar en el primer pla mediàtic (2-2).

Un mercat ben vigilat

Rubén Alcaraz era una de les peces més sol·licitades de segona B, un mercat que molts clubs de segona A tenen ben estudiat les últimes temporades. El Girona fa temps que està atent a la categoria de bronze, i de fet l'estiu passat ja hi va pescar, amb Cifuentes (Elx B), Granell (AE Prat) i Jaime Mata (Lleida Esportiu), a més de repescar Pere Pons (Olot). Aquest any el club ha continuat seguint molt de prop els jugadors que progressen a segona B. Un cop lligat Alcaraz, però, és difícil que s'accelerin de manera immediata gaires més moviments, perquè la planificació està condicionada, entre altres coses perquè ara mateix és una incògnita saber si el Girona jugarà la temporada que ve a segona A o a primera divisió.

UN PIVOT COMPLET

111
partits a 2a B
acumula Rubén Alcaraz entre la Grama (7), el Prat (73) i l'Hospitalet (31)

MOLT D'ENCERT

És potent, agressiu, amb arribada i bon xut, i especialista a pilota aturada

LA XIFRA

Ha marcat nou gols en la lliga i va destacar pels dos que va fer en la copa al Calderón
RUBÉN ALCARAZ Jiménez
Barcelona, 1/5/1991 (23 anys) Migcampista
Alçada:
1,80 m
Pes:
80 kg
FORMACIÓ
Bon Pastor, Barça, Espanyol i Damm (dues temporades a divisió d'honor juvenil)
TRAJECTÒRIA
2009/10
Horta (1a catalana)
2010/11
Gramenet B (1a catalana)
2010/11
Gramenet (2a B)
7 p., 1 gol
2011/12
Gramenet (3a)
28 p, 2 g
2012/13
AE Prat (2a B)
37 p, 3 g
2013/14
AE Prat (2a B)
36 p, 2 g
2014/15
l'Hospitalet (2a B)
31 p, 9 g

Molt vincle amb l'Hospitalet

L'arribada de Rubén Alcaraz a Montilivi marcarà un capítol més del vincle entre el Girona i l'Hospitalet. A més del director esportiu, Quique Cárcel, que ha fet el salt a la LFP després d'acumular experiència com a secretari tècnic de l'Hospitalet, al conjunt de Montilivi hi ha jugadors amb passat a la Feixa Llarga com Aday, Felipe Sanchón, Cristian Gómez i Chrisitan Alfonso. Tots quatre van tenir un paper destacat en el conjunt riberenc, acostumat a servir de plataforma de llançament per a molts jugadors. El vincle també ha tingut un camí invers aquesta temporada, ja que el Girona va cedir Albert Vivancos a l'Hospitalet el novembre passat. Vivi, que en principi tornarà a Montilivi a l'estiu, acumula 18 partits de lliga a l'equip de Kiko Ramírez, gairebé sempre al costat de Rubén Alcaraz.

Un pas endavant al Prat, al costat de Granell

L'explosió de Rubén Alcaraz ha arribat a l'Hospitalet, però el migcampista ja va fer un pas endavant significatiu a l'AE Prat. Després de passar per la Grama (hi va tastar la segona B), l'estiu del 2012 se'n va anar al Prat, on va ser una de les revelacions, amb 37 partits (3.222 minuts) i 3 gols, el curs 2012/13. En la segona temporada al conjunt potablava, Alcaraz va coincidir amb Granell (a la foto), a qui retrobarà a Montilivi. El Prat va baixar, però tant Granell (34 partits i 4 gols) com Rubén Alcaraz (36 partits i 2 gols) van destacar al mig del camp. A l'esquerrà, li va valer el fitxatge pel Girona. I al barceloní, un pas més a segona B. Ambiciós, sempre ha mostrat ganes de progressar. “Vull acabar el curs aquí i tant de bo faci el salt a segona A”, deia fa tres mesos a L'Esportiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)