Llagostera

MIKEL ARRUABARRENA

DAVANTER DE L'OSCA

“Estem en el nostre millor moment”

“Si guanyéssim faríem un salt molt gran per salvar-nos i deixaríem gairebé mort el Llagostera”

“A casa som el pitjor equip de 2a A i contra els rivals directes ens està costant molt”

A l'Eibar no jugava i a l'hivern necessitava sortir. El Llagostera em va trucar, però em va fer decidir el gran interès de l'Osca

Després de dos ascensos consecutius amb l'Eibar i de debutar amb força a primera divisió la temporada passada (9 gols) Mikel Arruabarrena (Tolosa, 9-2-1983) va anar perdent progressivament el protagonisme a l'equip guipuscoà a principi de curs, la qual cosa va provocar que el davanter decidís canviar d'aires en el mercat d'hivern. Després de rebre trucades de molts equips de segona A, entre els quals el Llagostera, Arruabarrena es va decantar per l'Osca amb l'objectiu de tornar a sentir-se futbolista i d'ajudar l'equip aragonès a salvar la categoria. De moment, sembla que va pel bon camí, però l'atacant encara no les té totes i considera decisiu el pròxim partit contra el Llagostera, un rival directe en la zona baixa de la taula.

Les dues victòries en els últims tres partits han donat aire a l'Osca, que ha sortit de la zona de descens. Ara ho deuen veure tot d'una altra manera.
Sí, hem anat alternant fases. Vam tenir un tram bo, després vam perdre quatre partits seguits contra equips de la part baixa i ara n'hem guanyat dos de dalt, el Nàstic i l'Oviedo, que ens han fet sortir del descens. Ara estem en el millor moment de la temporada i volem aprofitar-ho.
Dels últims set partits de lliga, en juguen quatre a casa i tres a fora. Això no sé si és positiu per a l'Osca, tenint en compte que a casa són el pitjor equip de la categoria, amb només 16 punts.
A casa ens està costant molt, normalment tenim la mala sort d'encaixar el primer gol, i això et condiciona la resta del partit, però tot i així sempre és millor jugar a casa. Sabem que la nostra salvació depèn dels quatre partits a El Alcoraz, perquè tenim sortides complicades, tot i que hem demostrat que podem guanyar qualsevol a domicili.
En canvi, a fora han sumat 23 punts, 7 més que a El Alcoraz. No és gaire normal, això, a 2a A.
A segona A, normalment guanyes més partits a casa, però la categoria també té que puguis guanyar el millor equip i perdre contra l'últim, no hi ha rival dèbil. Per a nosaltres tots els partits són igual de difícils.
Ara s'enfronten amb el Llagostera, vintè classificat i al qual tenen a sis punts. És un partit de vital importància?
Sí, si guanyéssim faríem un salt molt gran per salvar-nos i deixaríem gairebé mort un rival directe com el Llagostera. És un duel importantíssim, clau per a nosaltres, en què també hi haurà en joc el goal average. Crec que d'aquests set partits de lliga que queden per jugar-se n'haurem de guanyar tres i potser puntuar en algun més per aconseguir l'objectiu. En la majoria de partits contra els rivals directes ens està costant molt i esperem canviar-ho.
Com veu el Llagostera? Ha reaccionat en la segona volta, però continua estant en zona de descens, en gran part per culpa del nefast bagatge a domicili (tres empats en tot el curs).
El curs passat van fer un gran any, però a l'estiu era, a priori, un equip com l'Osca, que anava a lluitar per la salvació. En la segona volta ho estan fent molt bé a casa, i a fora també han millorat, però no li acaben de sortir bé les coses. És un equip perillós que mai perd fàcilment i que vindrà aquí molt obligat. Mai són fàcils, aquests equips.
Va arribar a l'Osca en el mercat d'hivern cedit per l'Eibar, equip de primera divisió i amb el qual havia perdut protagonisme. Un pas enrere per jugar més, no?
Sí, el curs passat vaig fer un bon any a primera, en què vaig jugar 34 partits i vaig marcar 9 gols, però aquesta temporada no estava tenint gaires oportunitats i havia de marxar. Els companys ho estaven fent bé i no tenia minuts, i encara que sigui un jugador veterà m'agrada disfrutar del futbol.
Per què va triar l'Osca?
Per diverses raons, com el gran interès que van mostrar en mi, perquè és un equip que arriba molt a dalt i que té ocasions,i això per a un davanter sempre és positiu, i també perquè Osca està relativament a prop de casa meva. Però sobretot em va fer decidir que ells tenien molt clar que hi anés.
No li devien faltar pretendents, per exemple el Llagostera.
Sí que em van trucar, em van dir que buscaven un davanter, però jo ja havia parlat amb l'Osca, tot i que encara no sabia si podria sortir de l'Eibar. Vaig insistir per marxar i finalment vaig poder anar a l'Osca.
Ha marcat un gol en tretze partits. Li està costant tornar a agafar el ritme competitiu?
Una mica, per diverses raons. He tingut algun problema físic, ara jugo de 9 pur quan feia temps que no ho feia, feia mig any que gairebé no jugava... Tot plegat fa que m'estigui costant més del compte marcar gols, però no són excuses. Tant de bo pugui marcar en aquesta jornada i que serveixi per sumar, tot i que tampoc hi estic obsessionat.
El curs vinent encara té contracte amb l'Eibar. Veu complicat tornar-hi?
Sí que és complicat, perquè l'Eibar continuarà a primera, tindrà més diners de la televisió i voldrà fer un bon equip. Tinc contracte allà i en principi hi tornaré a l'estiu, però ja es veurà què passa. Jo vull seguir en el futbol professional, però tinc 33 anys i no és fàcil firmar. A segona A ja no és com abans, que els equips volien veterania. Ara arrisquen més amb els joves, però em sento fort i fent una bona pretemporada segur que tot anirà bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)