Handbol

El títol que faltava

El FC Barcelona va guanyar la Super Globe a l'Hamburg alemany en una final molt disputada i oberta fins al darrer minut

Els blaugrana van vèncer el seu botxí de la final de la Champions

HAMBURG25


BARCELONA27


El FC Barcelona va guanyar el mundial de clubs, la Super Globe, en la seva primera participació i va aconseguir el títol que li faltava en el palmarès. El Barça va superar en una disputada final l'Hamburg i va aconseguir una petita revenja de la derrota que va encaixar contra el conjunt alemany en la final de la Champions. Els blaugrana van anar per sota en el marcador i fins al minut 15 no van disposar d'avantatge. Després del 13-15 en el descans, el Barça va aconseguir la seva major diferència, de quatre gols (16-20), en el minut 40. L'Hamburg va saber reaccionar molt bé i es va tornar a acostar fins a només un gol, tot i que no va poder empatar. Els blaugrana van aconseguir la victòria, el títol i els 400.000 dòlars de premi.

El Barça, que vestia la samarreta de la senyera, va ser el primer a atacar, però els alemanys van ser els primers a inaugurar el marcador. L'Hamburg va agafar el domini del partit i es va avançar, amb dos gols d'avantatge en el minut 8 (6-4). Raúl Entrerríos i els extrems mantenien els blaugrana dins del partit, i va ser el capità, Víctor Tomàs, amb dos gols consecutius, el que va situar el Barça al davant per primer cop, 8-9 en el minut 15. La igualtat entre els dos equips era manifesta, però a partir de l'empat a onze gols el Barça ja no va tornar a cedir el domini en el marcador. El joc era intens i les bones accions d'atac i els gols es combinaven amb les aturades dels porters. Quan faltaven cinc minuts per al descans, els blaugrana van aconseguir la màxima diferència, de tres gols (12-15). En l'última jugada del primer temps, Kiril Lazarov va anotar de penal, però els àrbitres van anul·lar el gol i es va arribar al descans amb un 13-15.

La segona meitat es va iniciar amb un altre penal per al Barça i Lazarov el va tornar a marcar, i aquest cop sí que va pujar al marcador (13-16). Els blaugrana van començar a obrir forat i, aprofitant les bones aturades de Danijel Saric –va sortir en la segona meitat–, dues superioritats consecutives i l'encert de Nikola Karabatic, van arribar al màxim avantatge, de quatre gols (16-20), quan faltaven vint minuts per al final. Els alemanys es mantenien més o menys en el partit gràcies als penals, i en van transformar tres de consecutius. L'Hamburg va demostrar que no estava mort, i a poc a poc va anar reduint la diferència i es va situar a només un gol, 20-21 quan faltaven onze minuts per al final. Hans Lindberg es va mostrar encertat en aquest tram del partit i es va convertir en el màxim anotador del seu equip i del partit, amb set gols. El Barça es va saber mantenir amb avantatges d'un i dos gols, però alhora va desaprofitar ocasions clares com ara dos penals seguits. El marcador es va mantenir ajustat i a la pista els dos equips feien mèrits per arribar al final amb possibilitats de guanyar. Quan faltaven dos minuts per al final, un contraatac de Kentin Mahe va situar el 25-26 en el marcador. Els blaugrana van atacar i van tenir tres ocasions seguides. En la primera acció, un refús va enviar la pilota fora i després del servei Tomàs va llançar i el porter Johannes Bitter va aturar. El refús va anar a les mans de Jesper Noddesbo, al qual van fer penal quan llançava. Siarhei Rutenka va ser l'encarregat de tirar el penal –no havia marcat cap gol–, el va transformar i va assegurar el triomf del Barça quan faltaven 28 segons per al final.

HSV HAMBURG: Bitter (Cleverly), Schroder (2), Duvnjak (3), Jansen (1), Flohr (1), Cañellas (2), Toft Hansen, Djordjic, Lindberg (7), Nilsson (1), Mahe (4), Hens (1), Dominikovic i Marcovic (3). FC BARCELONA: Sterbik (Saric), Noddesbo (3), Juanín García (2), Víctor Tomàs (5), Entrerríos (3), Sorhaindo (1), Sarmiento (1), Ariño, Gurbindo (2), Rutenka (1), Stranovsky, Viran, Karabatic (4), Saubich (1) i Lazarov (4). PARCIALS CADA CINC MINUTS: 2-2, 6-4, 8-8, 9-10, 12-14 i 13-15 (descans), 15-16, 16-19, 20-21, 22-23, 23-25 i 25-27. ÀRBITRES: Dusan Stojkovic i Nenad Nikolic (Sèrbia). Van excloure Duvnjak (2), Dominicovic (2), Cañellas i Lindberg de l'Hamburg, i Tomàs, Sorhaindo, Sarmiento, Viran i Saubich del Barça.
Cada cop que l'Hamburg i el Barça es veuen les cares tot és possible; qualsevol pot guanyar, i aquest cop hem estat nosaltres
Estem molt contents, ja que mai havíem guanyat aquest títol i ho hem fet en la primera participació
Víctor Tomàs
CAPITÀ DEL FC BARCELONA
Ha estat un molt bon partit dels dos millors equips. Ha estat un gran partit per als espectadors
Xavi Pascual
ENTRENADOR DEL FC BARCELONA
El partit ha estat molt tancat i hem perdut moltes oportunitats en el tram final
Martin Schwalb
ENTRENADOR DE L'HAMBURG
Els partits
Final
HSV Hamburg-FC Barcelona
25 - 27
Tercer i quart lloc
Etoile Sportive Sahel-El Jaish
20 - 27
Cinquè i sisè lloc
Taubaté-Al-Rayyan
28 - 30
Setè i vuitè lloc
Universitat Sidney-Al-Sadd
18 - 30
El palmarès
1997 (Viena)
Cantàbria
2002 (Doha)
Al-Sadd
2007 (el Caire)
Ciudad Real
2010 (el Caire)
Ciudad Real
2011 (Doha)
THW Kiel
2012 (Doha)
Atlético de Madrid
2013 (Doha)
FC Barcelona

El Jaish, de Qatar, acaba tercer

Un dels tres equips de Qatar que van disputar aquest mundial de clubs va finalitzar en la tercera posició, El Jaish. El rival del Barça en la semifinal va ser el que finalment es va imposar en la lluita per la tercera posició i la quarta, i va vèncer l'Etoile Sportive del Sahel, de Tunísia, per 20-27. El partit va ser anivellat a l'inici (5-5 en el minut 13), però en la primera meitat els locals es van avançar i en el descans dominaven per 8-13. En la segona meitat van ampliar el seu avantatge. Va destacar Slim Hedoui, amb vuit gols. En aquesta jornada, els tres conjunts de Qatar van aconseguir la victòria. En el partit pel cinquè lloc i el sisè, l'Al-Rayyan va vèncer ajustadament el Taubaté brasiler per 28-30, mentre que en el partit per evitar l'últim lloc l'Al-Sadd va golejar per 18-30 la Universitat de Sidney, que no ha guanyat ni un partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)