Futbol sala

La sorpresa de la jornada

Adrián Ortego combina minuts entre el Barça B i l'equip de Marc Carmona, amb el qual ja s'entrena de manera habitual

La plaga de lesions li va obrir la porta del primer equip diumenge a la pista del Manacor i va marcar el 0-1, designat per la LNFS com el gol destacat del cap de setmana

La casualitat poques vegades existeix en el món de l'esport. La història d'Adrián Ortego (Madrid, 1994), jugador del Barça B de futbol sala, n'és una mostra més. El cap de setmana passat Marc Carmona cridava el tanca per completar una llista de convocats a mitges, a causa d'una plaga de lesions. El madrileny ja havia debutat en partits amb el resultat ja sentenciat pels blaugrana, però diumenge va saltar a la pista del Manacor en els primers minuts, encara amb 0-0. En una de les primeres jugades del partit va anotar el gol que inaugurava el marcador, gol de la jornada en la LNFS, i va ajudar el Barça a aconseguir la victòria (3-4). A més, ho feia el dia del seu vintè aniversari. La seva història és el resultat de moltes hores de treball.

En la segona temporada a Barcelona, Adrián Ortego combina presència al filial i al primer equip. És un dels referents del Barça B i el jugador que més vegades ha estat cridat per Marc Carmona per completar els entrenaments. Ara ho pot fer amb el seu referent en aquest món, Jordi Torras. “Entrenant-me amb els millors jugadors del món en puc aprendre molt, i intento portar aquests coneixements al meu dia a dia al segon equip.” Va arribar de Madrid, com molts dels jugadors de l'actual plantilla blaugrana, i des del primer dia va treballar per aconseguir debutar amb el primer equip. Un somni que va poder complir en la primera jornada de la lliga, a la pista del Colegios Arenas Gran Canària. “Va ser una alegria molt gran, no m'ho esperava. Però no em vaig conformar a debutar, vull seguir creixent, pas a pas.” El de diumenge va ser el seu segon gol de la temporada amb el primer equip. El primer el va fer en la jornada 19, a la pista de Santiago Futsal, però aquest segon va ser més especial: “El meu germà em va dir que jugaria i que marcaria, que era el meu aniversari. Li vaig dedicar el gol.” El tanca continua tenint clar que forma part de la disciplina del filial. Amb els peus a terra, confia a mantenir la quarta posició de la lliga i, a la vegada, a continuar ajudant el primer equip, encara que sigui per la gran quantitat de lesions. “Mai no és agradable que un company es lesioni, per molt que això m'obri la porta. Si passa, intento ajudar a suplir el jugador.” La pròxima oportunitat d'Adrián Ortego de disputar minuts amb el primer equip, si Carmona decideix disposar d'ell, serà el partit d'aquesta nit (21.45 h) contra l'Umacon Saragossa. Els aragonesos seran el rival en tres dels pròxims quatre partits, jornada de lliga i semifinals de copa. “Són un equip dur; tot i la posició en la lliga, arribar a semifinals és molt difícil.” Adrián Ortego, confia, espera i somriu.

20
anys.
Diumenge passat Ortego celebrava el vintè aniversari. Com a regal, va marcar el primer gol del partit i va ajudar a aconseguir una altra victòria lluny del Palau Blaugrana.
2
gols.
El que va anotar al pavelló de l'Hospital Llevant Manacor era el segon gol del tanca madrileny. El primer va ser al gener, en la victòria per 3 gols a 7 a la pista del Santiago Futsal.
15
partits.
Amb el filial del Barça ha jugat fins a 15 jornades de lliga, en què ha marcat 6 gols. Encara lluny dels 22 partits de la temporada passada amb el segon equip i els 11 gols que va anotar. Amb el primer equip suma 6 partits, 5 en la lliga i el debut en la Fase Elit de la UEFA Futsal Cup.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)