Futbol sala

Aquest Barça és etern

El porter blaugrana va tornar a ser l'heroi, amb intervencions clau en la segona part i va rebre l'MVP de la final

El Barça va començar el temps extra marcant al cap de 29 segons i va deixar el Dinamo tocat de mort

BARÇA ALUSPORT: Paco Sedano, Aicardo, Lin, Lozano, Wilde -cinc inicial- Torras, Dyego, Fernandao, Saad, Wilde, Igor i Gabriel.

DINAMO DE MOSCOU: Gustavo, Romulo, Rakhimov, Cirilo, Fernandinho -cinc inicial- Paulinho, Pula, Nando, Tatú i Fukin.

Assenyalant amb un dit el cel, Jordi Torras, capità de l'equip, aixecava la copa d'Europa. La segona copa de la secció, la segona en tres anys. Per Tito Vilanova, deia en finalitzar la cerimònia amb to emotiu. El Barça torna a ser el rei d'Europa. L'equip de Marc Carmona, amb un excels Paco Sedano, suma un nou títol continental i continua escrivint la seva història a Europa amb lletres d'or. Remuntant quan calia, patint quan va fer falta i guanyant com ho fan els millors campions.

El Barça va començar el partit perdonant el gol, i la llei no escrita del futbol diu que en una final mai es pot perdonar. Aprofitava Romulo un refús fora de l'àrea blaugrana per obrir la llauna amb un xut en què Paco Sedano no podia fer res, tapat per la seva pròpia defensa. Reaccionava el Barça, que apujava les línies de pressió i desaprofitava els contraatacs davant Gustavo, primer Aicardo i més tard Dyego, que es va carregar l'equip a l'esquena. Durant més de cinc minuts, tot el perill venia de les botes del jove brasiler. Des del costat esquerre, cada diagonal era un avís per a l'equip rus. El Dinamo esperava l'errada i sortia ràpid al contraatac, però Paco Sedano, que ja va ser l'heroi en les semifinals parant dos penals a l'Araz, va començar un recital que li va valdre l'MVP de la final a quatre. El Barça estava incòmode a la pista negra de Bakú i només ho intentava des de fora, amb jugades d'estratègia que no superaven la muralla que els jugadors russos plantejaven davant la porteria. Abans de marxar al descans, un córner rematat per Wilde s'estavellava contra la xarxa lateral de la porteria de Gustavo. La més clara de totes.

Un altre Barça

En sortir dels vestidors, els homes de Marc Carmona van mostrar una imatge molt diferent. Un ritme més ràpid posava el Barça de nou en el partit i Gabriel, al cap de tres minuts de joc, igualava el resultat des de fora de l'àrea. El Barça agafava la iniciativa del matx amb Lozano i Dyego obrint el camp a les ales i amb Paco Sedano tancant la porteria amb pany i clau, a més de l'ajuda dels pals, avui convidats de luxe en la final. Fins a quatre cops la porteria de Sedano ha refusat els xuts de Romulo per dues vegades, Cirilo i Tatú. I, enmig del descontrol i la indecisió, va tornar a aparèixer la figura de Dyego per avançar el Barça quan faltaven deu minuts per al final. L'alegria, però, no va durar més de tres minuts, el temps que Tatú va trigar a empatar una vegada més el partit després d'una errada defensiva del Barça que el va deixar entrar sol fins a la cuina.

En els darrers set minuts, els dos equips lluitaven més per no rebre un gol definitiu que per buscar-lo. El Barça, que fins a la final a quatre no havia jugat cap pròrroga a Europa, es preparava per jugar la segona en tres dies.

Amb èpica val més

I si en sortir del descans el Barça va marcar el ritme, en la pròrroga va trigar 29 segons a marcar. Aicardo habilitava Fernandao i l'hispanobrasiler tornava a situar el Barça a un pas de la UEFA Futsal Cup. Es llançava a la desesperada l'equip de Moscou, encara sense fer servir el porter jugador, però el Barça aguantava cada intent del Dinamo. En la segona part, per fi, Faustino Pérez sortia amb cinc jugadors i el Barça va aprofitar cadascuna de les errades de l'equip rus per provar fortuna des de camp propi. La primera oportunitat la repel·lia el pal; la segona, ja en l'últim minut, suposava el 2-4, obra de Sergio Lozano. La cirera del partit i de la seva final a quatre, la posava Paco Sedano amb el 2-5 definitiu. El Barça continua fent història a Europa.

GOLS: 1-0 (10') Romulo. 1-1 (23') Gabriel. 1-2 (29') Dyego. 2-2 (32') Tatú. 2-3 (41') Fernandao. 2-4 (50') Lozano. 2-5 (50') Paco Sedano. ÀRBITRE: Coelho (Portugal) i Malfer (ITA).

L'Araz va aconseguir el tercer lloc

Els amfitrions van remuntar en els darrers cinc minuts el partit pel tercer lloc contra el Kairat Almaty. L'equip del Kazakhstan va arribar al descans amb un 2-0, però l'expulsió del porter Higuita a l'inici del segon temps va marcar el futur del partit. Quatre minuts abans de finalitzar el matx, el Kairat encara dominava per 4 gols a 3, però els gols de Fabiano, Augusto i Eduardo van donar la tercera posició als locals mentre es notava l'alegria d'una grada bastant buida. Foglia, l'home que va enviar el partit de semifinals contra el Barça a la pròrroga, va tornar a ser clau amb dos gols que van començar a girar la truita. És la segona vegada que l'Araz aconsegueix la tercera posició en una final a quatre.