Opinió

Més i millor rugbi fins al 2015

El 2015 viurem un altre cop una copa
del món de rugbi a prop de casa, a Anglaterra

Encara no s'ha acabat l'estiu i ja ha començat una espiral ascendent per als amants del rugbi que no s'aturarà fins al 31 d'octubre de l'any vinent, quan es jugui a Twickenham la final de la copa del món que es disputarà a Anglaterra. Sembla molt lluny, però la tenim a tocar, i ens esperen tantes emocions que sense que ens n'adonem ja la tindrem aquí. De moment, aquest cap de setmana passat ha començar el Rugby Championship, l'equivalent al Sis Nacions de l'hemisferi sud, que des que va incorporar l'Argentina ha guanyat en emoció i en interès. Els Pumas encara estan lluny del nivell dels altres equips, que inclouen els All Blacks o els Wallabies. Contra els Springboks sud-africans van jugar sense complexos i van estar a punt de capgirar el resultat quan faltaven pocs segons per al final. Els dos pumas d'origen català, Agulla i Bosch, van deixar una molt bona imatge. La tornada, que es jugarà abans de final de mes a l'Argentina, podria ser el punt d'inflexió que atorgui l'històric primer triomf als sud-americans.

També ens hem pogut entretenir amb la copa del món femenina, i d'aquí poc assistirem al dolorós debut dels catalans de la USAP en la segona divisió francesa. Els primers partits seran vitals. Si no es percep el cobejat efecte rebot de bon començament, la travessa del desert dels perpinyanesos pot arribar a ser molt feixuga.

Sigui com sigui, començarem el 2015 amb una nova edició del torneig de les Sis Nacions, que és la competició de rugbi més apassionant del món. Gaudirem un cop més amb el progrés dels italians, l'orgull dels francesos i el rugbi genuí de les home nations. Qui sap si no veurem Escòcia jugant per primer cop com a país independent. Abans que ens passi l'emoció del Sis Nacions viurem un altre cop un mundial de rugbi a prop de casa, a Anglaterra, que serà un clímax fantàstic per als que ens agrada la pilota ovalada. Després tindrem uns mesos per recuperar l'alè i
preparar-nos per al retorn del rugbi als Jocs Olímpics de la mà del rugbi de set. Dels clubs del Principat en parlarem la setmana vinent. Visca el rugbi!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)