Barça

Leo Messi anuncia que abandona la selecció

Derrota i adéu. L'Argentina va tornar a caure contra Xile en la final de la copa Amèrica en la tanda de penals –el crac blaugrana en va fallar un– i a l'acabar el partit va assegurar que s'ha acabat la seva etapa amb l'albiceleste

“Pensant-ho molt al vestidor, crec que ja està. Per mi la selecció ja s'ha acabat. Ho he lluitat molt, ho he intentat molts cops, ser campió amb l'Argentina. Són quatre finals i no he pogut guanyar-les. He fet tot el possible. Em fa més mal que a ningú però és evident que no és per mi. Ho desitjava més que ningú, un títol amb la selecció, i lamentablement no se m'ha donat. És per al bé de tots”. Així va reaccionar Leo Messi minuts després de la final de la copa Amèrica Centenario, en què l'Argentina, com fa un any, va tornar a caure en la tanda de penals contra Xile, després que cap de les dues seleccions marqués un gol, ni en els 90 minuts, ni tampoc en la pròrroga. Per fer més gran encara la decepció per la desfeta, el crac blaugrana, que venia de fer un gran torneig –5 gols i 5 assistències– i també va fer una gran final, va enviar fora el primer penal dels quatre que va xutar l'albiceleste. Mascherano, que també va anunciar que deixa la selecció, va marcar, com Agüero, que també podria seguir els passos de Messi i Mascherano, mentre que Biglia també va fallar. En el cinquè dels llançaments de Xile –Arturo Vidal havia fallat el primer–, Silva no va errar i va donar al títol al combinat capitanejat per Claudio Bravo i entrenat per Juan Antonio Pizzi, que tot i que fos per la sort dels penals, li va acabar guanyant la partida al seu compatriota Gerardo Martino.

El porter blaugrana va ser el gran triomfador de la nit, amb una gran actuació. Va salvar un mà a mà amb Higuaín, ja en la pròrroga també va desviar una rematada de cap d'Agüero que hauria pogut donar el triomf a l'Argentina i en la tanda, va aturar el llançament de Biglia. D'aquesta manera, Bravo, com l'exblaugrana Alexis, escollit millor jugador del torneig, va sumar la seva segona copa Amèrica consecutiva i el cinquè títol d'aquesta temporada

Campanya perquè s'ho repensi

Com és normal, la notícia ha causat impacte a tot el món i ja han sorgit diverses campanyes, especialment a l'Argentina, perquè Leo Messi es repensi la decisió de deixar la selecció. El diari Olé, el més popular dels rotatius esportius de l'Argentina, ja n'ha posat en marxa una amb el hashtag #NotevayasLeo.

SENSE GOLS

Ni l'Argentina ni Xile, com l'any passat, van ser capaços de fer cap gol en 120 minuts

BRAVO, DECISIU

El porter blaugrana va salvar un mà a mà amb Higuaín i en la pròrroga, va desviar una bona rematada de cap d'Agüero
Com Messi, tot apunta que també deixarà l'albiceleste i Agüero podria fer el mateix

CONTUNDENT

“Pensant-ho molt al vestidor, crec que ja està. Per mi la selecció ja s'ha acabat”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)