Barça

Barça

Vot de censura

Benedito opta per morir matant

Vot de censura. El promotor de la moció destrueix davant de notari les 12.504 firmes recollides fins dimecres, denuncia les traves que li han posat i demanda el club

El vot de censura ha acabat. El vicepresident Jordi Cardoner va abaixar el teló dimecres a dos quarts de dotze de la nit i ahir Agustí Benedito va confirmar que no allargarà l’agonia fins al dia 2 d’octubre com ell hauria volgut. No anirà el 2-O a les oficines del club a entregar les paperetes i tampoc es planteja, almenys ara per ara, iniciar un nou procés de vot de censura en un horitzó pròxim. Això sí, Benedito morirà matant. Cardoner li va exigir el lliurament de les butlletes per tal que poguessin ser validades encara que no presentés les 16.570 firmes necessàries per tirar endavant la moció, però aquesta petició del vicepresident del Barça no podrà ser corresposta, bàsicament perquè Benedito va anunciar ahir que les butlletes ja no existeixen.

Acompanyat per la seva mà dreta, Lluís Daniel Geli, i per l’advocat Daniel Vosseler, Benedito va comparèixer ahir en roda de premsa amb l’acta notarial signada per José Ángel Ruiz Prado en què queda constància de la destrucció de totes les firmes recollides fins dimecres [12.504]. El motiu, segons ell, complir amb la petició que li havien fet arribar molts socis que no volien que el club disposés de les seves dades si el vot de censura no prosperava: “Cardoner té molta barra. Qui és ell per exigir res? Tots aquells que han signat poden estar tranquils, perquè el club no els tindrà fitxats.” “Aquí hi ha dues certeses. Una és que el soci no es refia del club i l’altra, que estem davant d’un suport històric d’oposició contra aquesta junta. De moment salven el cul gràcies a una interpretació fraudulenta dels estatuts, però veurem fins quan. Han fet trampa per salvar la cadira davant el tsunami de vots en contra que els queia al damunt. Han hagut de violar els drets dels socis retallant dies, però el jutge ens donarà la raó.”

En total desacord amb la data límit del procés de recollida de signatures, Benedito ha decidit demandar el Barça. Ahir mateix va enviar ja un burofax al club en què li comunica la interposició d’una demanda judicial ordinària per fer prevaldre els drets dels socis. Després de la carta guanyadora que es va treure dimecres Cardoner de la màniga, amb l’informe de la degana del Col·legi d’Advocats –el tribunal d’arbitratge que havia demanat Benedito–, el promotor del vot de censura ha decidit contraatacar en espera que el jutge dicti sentència al seu favor en el tema dels terminis.

Benedito assegura que havia recollit 12.504 paperetes i que té 110 enviaments postals pendents amb unes 1.500 signatures compromeses que havien d’arribar entre ahir i avui, cosa que el situava al voltant de les 14.000 butlletes en la prèvia del Barça-Las Palmas de diumenge. Però tot això ja són figues d’un altre paner. Ja mai se sabrà què hauria passat si el termini hagués culminat el dia 2. Benedito va lamentar efusivament la intransigència del club amb les dates i també va denunciar les traves que li han posat durant el procés: “No esperàvem trobar tants pals a les rodes. La relació amb Pere Jansà i Anna Aznar he de dir que fins i tot ha estat cordial, però també ells s’han vist superats. El club ens ho ha posat difícil. Volíem tenir les nostres pròpies fotocopiadores, però el club ens va oferir unes màquines obsoletes. Les hem valorat en 50 euros. No valien més aquelles impressores. Sense tòner, els fulls s’encallaven, lentes... El material facilitat ha estat lamentable, per això les llargues cues el dia del derbi. A més, els membres de seguretat del club tampoc han ajudat gens, al contrari. Han jugat les seves cartes i de moment tenen una pròrroga, però tampoc descarto una dimissió propera. El tema de Rosell els acabarà explotant a les mans. Aquest tema tindrà conseqüències greus sobre Bartomeu”, afirma.

En tot cas, i en espera de la resolució judicial, Bartomeu salva una important pilota de partit.

LES FRASES

Cardoner té molta barra. Qui és ell per exigir res? Tots els que han signat poden estar tranquils, perquè el club no els tindrà fitxats
Salven el cul per una interpretació fraudulenta dels estatuts. Han fet trampa per salvar la cadira
Agustí Benedito

“Piqué parla tal com raja. Jo penso com ell”

Agustí Benedito també va opinar del dia 1 d’octubre. Preguntat pel tuit de Gerard Piqué en què es manifesta a favor de la democràcia i del dret a poder votar diumenge, Benedito es va mostrar totalment a favor de les paraules del central català: “Piqué sempre parla tal com raja. Amb la veritat dels seus pensaments sempre per endavant. Jo soc com ell. Soc dels que penso que el poble català té tot el dret del món a decidir el seu futur. No ho pot decidir ningú per nosaltres. Desitjo sincerament que el dia 1 puguem votar. S’ha de respectar la democràcia.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)