Barça

Amb bon gust de boca

El Barça goleja el Boca Juniors i suma el seu 41è trofeu Joan Gamper de la seva història

L’afició va disfrutar i va poder veure en acció de ben a prop les quatre noves incorporacions

BARÇA 3 BOCA JRS. 0

GOLS:1-0 (18’) Malcom. 2-0 (39’) Leo Messi. 3-0 (67’) Rafinha.ÀRBITRE:Undiano Mallenco.PÚBLIC:70.089 espectadors al Camp Nou. Ter Stegen
(’46)
Cillessen Sergi Roberto
(’46)
Semedo Piqué
(’46)
Lenglet Umtiti
(’46)
Vermaelen Miranda
(’65)
Busquets
Rakitic
(’46)
Arthur Coutinho
(’46)
Riqui Puig Arturo Vidal
(’46)
Rafinha
Messi
(’46)
Alcácer Munir
(’65)
Luis Suárez Malcom
(’65)
Dembélé
Andrada Buffarini Goltz Izquierdoz Olaza
(’77)
Emanuel Más Barrios Teran
(’65)
Almendra Nandez
(’65)
Carlos Tévez Reynoso
(’46)
Pérez Villa Cardona
(’46)
Pavón Abila
(’46)
Zárate
Ernesto Valverde va donar minuts a tothom menys a Jordi Alba

La pilota ha tornat al seu hàbitat natural. Cuir i gespa units de nou ahir en la festa del Gamper. El Camp Nou ja tenia ganes de futbol. La pilota va tornar a rodar a l’estadi 87 dies després. Lluny queda ara aquell últim partit de lliga de la temporada passada contra la Real Sociedad. La sobredosi futbolística del mundial de Rússia ha servit per enganyar la set durant els mesos de juny i juliol, però els culers enyoraven veure en directe els seus ídols. Fam de Barça. Els culers i també la clientela estrangera tan habitual del trofeu Joan Gamper. Clients VIP també ahir els milers d’aficionats xeneizes que van fer acte de presència al Camp Nou i van nodrir de color les grades. Color i càntics a dins i fora de l’estadi. Una festa. El futbol argentí és una altra cosa. Passió. Es porta a la sang. El Boca Juniors va sortir derrotat de Barcelona per sisena vegada en la història del trofeu Joan Gamper, però els seus aficionats mai van deixar d’animar l’equip a ritme de tambors i càntics embriagadors acústicament. La majoria d’ells sense samarreta. Feia calor. Justificat. L’esperit de la Bombonera, traslladat ahir a la tercera graderia del gol sud del Camp Nou en la seva versió més intimista.

El Barça iniciarà dissabte la defensa del títol de lliga a casa contra l’Alavés del Pitu Abelardo. Abans de l’inici de la batalla, ahir, dia per a la festa. El campió de la supercopa d’Espanya va conquerir també el seu 41è trofeu Joan Gamper. Victòria dolça per 3-0 contra un Boca Juniors que hi va posar entrega i treball. Però va ser el Barça qui hi va posar el talent i els gols. El partit lògicament no va servir per extreure conclusions fidedignes, però sí que va servir per veure cosetes interessants, com els bons minuts d’Arthur al mig centre, amb Riqui Puig i Rafinha per davant en els interiors, abans de l’entrada a escena de Sergio a l’equador del segon temps. O també per veure en acció amb més marge de maniobra Arturo Vidal, després del seu tastet de diumenge passat a Tànger contra el Sevilla. Era el dia dels nous. El xilè i Malcom van sortir d’inici. I Arthur i Lenglet van sortir en la segona meitat. Bateig de tots quatre al Camp Nou, amb premi especial per a Malcom, l’autor de l’1-0. El brasiler va fer el seu segon gol de la pretemporada i el seu primer a l’estadi. Passada vertical de Messi, control del brasiler i fuetada al fons de la xarxa, amb un xut ras i sec que va trobar la complicitat del porter Andrada (18’). Malcom té un canó a la cama esquerra. Ho ha demostrat en la gira nord-americana i ahir ho va tornar a fer.

El partit va servir també per veure actuar a la casa gran homes com Miranda i Riqui Puig. Joventut sense complexos. Tots dos fan bona pinta i Valverde sembla disposat a donar-los corda. Ja ho veurem. Primer partit també ahir per a Samuel Umtiti des que va alçar la copa del món a Moscou. El francès va ser un dels més ovacionats durant la presentació dels jugadors que va precedir el partit. També Piqué, Coutinho, Dembélé i Leo Messi. Sempre Messi. Es va fer estrany no veure ahir Andrés Iniesta. Un encara no s’hi acostuma. La seva ombra és allargada. Coutinho n’hereta el rol, Arthur n’hereta el dorsal i Messi, el braçal. Un nou Barça sense Andrés, però amb Messi. L’argentí segur que continua ferit pel desencís del mundial, però al Camp Nou recupera el somriure. És la seva zona de confort. Ahir, primer gol seu per començar a escalfar motors en aquesta nova temporada 2018/19. Messi va fer la seva clàssica conducció, va buscar connectar amb Munir, la defensa va interceptar la pilota, el rebot el va afavorir i va definir com només ell sap fer-ho. Vaselina subtil per damunt d’Andrada per fer el 2-0 (39’).

Munir va tenir el gol a tocar en un parell d’ocasions, però va ser l’únic home de la triple M que es va quedar sense marcar. El 3-0 va anar a càrrec d’un Rafinha que va entrar en la segona meitat i que continua fent mèrits sobrats per tenir lloc en aquest Barça. Ahir, golàs. Gran paret entre el brasiler i Luis Suárez i excel·lent definició del petit dels Alcántara amb un barret sublim davant la sortida en fals del porter (67’).

El Boca Juniors va tenir la seva millor oportunitat de gol en les botes de Villa, primer, i de Nandez, després. Però cap dels dos va trobar premi. Va ser en una acció en el minut 45 de partit, just abans del descans. Villa va interceptar una passada defectuosa del Barça en la sortida de la pilota, es va anticipar a Miranda, va conduir i va acabar rematant a la base del pal de la porteria defensada per Ter Stegen. El rebuig el va recollir Nandez, va controlar dins l’àrea i va xutar, però va aparèixer Umtiti per treure la pilota de sota els pals.

Al final, victòria plàcida i il·lusionant. El segon capítol del projecte Valverde promet. L’any passat, doblet de lliga i copa. Aquest any Messi vol la Champions. Ho va dir ell mateix en els parlaments de la presentació de l’equip abans del partit. De moment, ahir, gol i premi Estrella Damm al millor jugador del partit. Messi està a punt.

MESSI

El capità va ser l’autor del 2-0 i va rebre el premi Estrella Damm al millor del partit

MALCOM

El brasiler va fer el seu primer gol al Camp Nou, el segon en la pretemporada

RAFINHA

Ell va tancar el marcador amb un golàs, amb barret inclòs, i demana quedar-se a crits
SuplentsJordi Alba
SuplentsRossi, Jara i Magallán.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)