Un Barça molt superior s’imposa en el derbi (0-4)

Sense història. Els blaugrana resolen el partit en un gran primer temps, en què l’Espanyol ha jugat massa reculat. Messi, amb dos grans llançaments de falta, Dembélé i Suárez, autors dels gols

El Barça s’ha endut aquesta nit el derbi contra l’Espanyol amb moltes menys complicacions de les esperades gràcies a dos excel·lents gols de falta de Messi i a les dianes de Dembélé i de Luis Suárez. El partit, de fet, ha quedat sentenciat en el primer temps, en què els blaugrana, molt superiors, han marxat als vestidors amb 0-3.

L’equip de Valverde s’ha fet amb el control de la situació des del xiulet inicial, gràcies en part al plantejament de l’Espanyol, que li ha cedit la pilota als blaugrana per mirar de generar perill al contraatac. En el minut 9, de fet, els de Rubi ho han aconseguit, però el xut des de la frontal de Borja Iglesias ha sortit fora. Aquesta ocasió, però, només ha estat un miratge, ja que el Barça ha seguit combinant, amb tranquil·litat, i després d’una bona triangulació entre Messi, Semedo i Arturo Vidal que la defensa de l’Espanyol ha pogut desviar a córner, ha arribat el 0-1, en un eslàlom de Messi que ha acabat en falta en la frontal, una caramel per a l’argentí, que ha superat Diego López amb una execució esplèndida (17’). I tot seguit ha estat a punt d’arribar el segon, però el xut de Luis Suárez l’ha desviat amb els peus el porter local (21’). Aquests dos cops han deixat tocat l’Espanyol, que encara ha reculat més, i el Barça ho ha aprofitat per marcar el 0-2, en una excel·lent rosca al pal llarg de Dembélé (27’). Aquest gol sí ha esperonat l’Espanyol, que durant uns minuts s’ha acostat a Ter Stegen a base de llançaments de córner i de centrades a l’àrea, però llavors ha aparegut la qualitat del Barça al contraatac, tots liderats per un Messi especialment motivat. En el minut 36, una gran passada a l’espai de l’argentí l’ha rematat Suárez al pal, i tot seguit ha estat el propi Messi el que ha topat amb la fusta. Finalment, tot just abans del descans, el Barça ha trobat el premi en una cursa de David López amb Luis Suárez que ha guanyat l’uruguaià per, tot seguit, superat Diego López.

Messi posa la cirera

Amb la represa, l’Espanyol ha sortit amb una altre plantejament, mossegant la sortida del Barça i mirant de fer-se amb el domini. Això, però, més enllà d’algun córner i d’algun xut llunyà, no s’ha traduït en perill real, mentre que ha obert uns espais que el Barça, pacientment, ha aprofitat. El primer avís l’ha liderat Messi, que ha deixat tot sol Dembélé amb una gran passada. El francès ha fallat, i en el refús l’argentí ha vist com Diego López evitava el gol amb els peus (58’). La rèplica de l’Espanyol ha estat un xut d’Hernán Pérez que l’ha aturat Ter Stegen (59’). El Barça, però, estava sent una altra vegada superior, i aquesta sensació l’ha traslladat Messi al marcador, amb una altra falta executada meravellosament bé (65’). I poc després Coutinho ha vorejat el cinquè, però el seu fort xut l’ha desviat Diego López (70’). El gol ha tornat a minvar l’esma de l’Espanyol, que tot i així ha marcat l’1-4 en una falta lateral que ha rematat Duarte, però la diana ha estat anul·lada pel VAR per fora de joc (73’). D’aquí fins el final, el Barça ha seguit mirant de generar perill al contraatac i l’Espanyol de marcar el gol de l’honor, però el marcador ja no s’ha tornat a moure més.