Barça

Cillessen, un luxe de porter al qual costarà molt retenir

Consistent. Contra el Tottenham l’holandès va tornar a demostrar la seva gran qualitat amb aturades de molt mèrit i com l’estiu passat segur que diversos clubs preguntaran per ell

Serà capaç el Barça de retenir Jasper Cillessen un estiu més si a les oficines del club arriben propostes interessants per ell? O serà capaç el porter holandès de continuar vivint a l’ombra de Ter Stegen durant gaire temps més tenint en compte que les seves actuacions estan a l’altura dels millors i que, de fet, seria gairebé titular indiscutible en moltíssims clubs europeus? Són preguntes que caldrà resoldre en el futur, però de moment el que millor pot fer el Barça és viure amb la tranquil·litat de tenir la porteria més que ben coberta. Vaja, que té dos porters d’autèntic luxe, com va tornar a quedar demostrat contra el Tottenham.

Jasper Cillessen va ser premiat amb la titularitat en l’última jornada de la lligueta i va respondre a la confiança amb una actuació colossal, com si es tractés d’un porter titular amb ritme de competició suficient i no pas d’un que només havia disputat dos partits aquesta temporada. Contra els anglesos, va ser el tercer. Les estadístiques de Cillessen en el partit contra el Tottenham són espectaculars. Va protagonitzar vuit accions decisives, repartides en dues aturades, la primera en un mà a mà en què va guanyar la partida a Son, i en el segon temps traient des de la línia de gol una rematada de cap de Lucas Moura. En el gol, no va poder fer res. A més a més, va blocar sis pilotes en diversos xuts anglesos. Sense ell, hauria estat impossible que el Barça acabés invicte en aquesta primera fase perquè els de Pochettino, que es jugaven la classificació, van pressionar de valent. No només és decisiu amb les mans, també amb els peus ja que va completar vint passades amb èxit. En els tres partits que ha disputat ha fet cinc aturades i la temporada passada va acabar amb una mitjana de 2,8 parades per partit. En vuit va deixar la porteria a zero.

Si no li passa res a Ter Stegen, no es tornarà a posar sota els pals fins a la pròxima eliminatòria de la copa del Rei, en què avui el Barça sabrà quin serà el seu pròxim rival. Amb ell defensant la porteria, l’equip ha aconseguit dos títols d’aquesta competició. No ha de ser fàcil per a ell jugar tan poc i sobretot perquè depèn de fins on arriba l’equip en la copa. Valverde sap que té dos tresors a la porteria: “És un luxe tenir-lo amb nosaltres. És un grandíssim porter. Sempre que juga sobresurt. Necessitem dos porters de gran nivell, ja que ens hi juguem moltes coses, i espero que es quedi.”

Cillessen se sent valorat pel club blaugrana, que sempre li ha dit que compta amb ell. L’estiu passat alguns clubs es van plantejar fer ofertes per ell i l’holandès va tenir alguns dubtes però va optar per quedar-se. Caldrà veure, però, fins quan resistirà la situació actual. Per qualitats mereix jugar més.

LA FRASE

És un luxe tenir-lo amb nosaltres. És un grandíssim porter. Sempre que juga sobresurt. Espero que es quedi
Ernesto Valverde

LA DADA

8
accions decisives
va fer Cillessen en el duel contra el Tottenham. Va fer 2 aturades i 6 blocatges
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)