Barça

El primer dia a l’oficina

Pretemporada. El tercer projecte d’Ernesto Valverde va començar ahir, en doble sessió, a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, amb Griezmann, De Jong i Neto com a principals novetats

El FC Barcelona 2019/20 es va posar a treballar ahir, en doble sessió, a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. Un total de 17 jugadors van participar en els primers dos entrenaments del curs, que van tenir com a principal novetat la presència dels tres futbolistes que, de moment, s’han incorporat a la plantilla que entrena Ernesto Valverde. De fet, Frenkie de Jong, Neto i Antoine Griezmann van rebre, abans de començar la sessió matinal, l’habitual bateig, passant pel passadís que va formar els seus companys per dedicar-los unes carícies de benvinguda. A més d’ells, del primer equip es van exercitar Ter Stegen, Semedo, Piqué, Rakitic, Busquets, Todibo, Dembélé, Rafinha, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, Sergi Roberto, Aleñá i Umtiti.

A primera hora del dia, Marc-André ter Stegen i Ousmane Dembélé havien rebut l’alta mèdica de les lesions que els van apartar de la gespa al final de la temporada passada. L’alemany va tenir unes molèsties al genoll de la cama dreta, mentre que el francès ha hagut de recuperar-se d’una lesió al bíceps femoral de la cuixa dreta. També hi havia cinc jugadors del filial: Iñaki Peña, Oriol Busquets, Collado, Riqui Puig i Carles Pérez. No van participar en aquestes primeres sessions d’entrenament, com és lògic, els cinc jugadors que han disputat la copa Amèrica: Leo Messi, Luis Suárez, Arturo Vidal, Arthur i Philippe Coutinho.

Avui tocarà una sessió matinal en què la plantilla blaugrana combinarà el treball físic amb exercicis amb la pilota, com ja és habitual els primers dies de pretemporada. La plantilla del Barça es continuarà exercitant durant aquesta setmana a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, abans de viatjar al Japó dissabte que ve. Allà, el tercer projecte de Valverde disputarà els dos primers partits de la pretemporada. El primer contra el Chelsea, dimarts de la setmana que ve, 23 de juliol, i el segon contra el Vissel Kobe d’Iniesta i David Villa, el dissabte 27 de juliol.

Aleñá cedeix el dorsal 21 a Frenkie de Jong

Frenkie de Jong podrà continuar lluint el dorsal 21 que ha portat a l’Ajax durant les darreres temporades, en què ha explotat com un dels migcampistes més prometedors d’Europa. El jove futbolista, de 21 anys precisament, es va presentar la setmana passada amb el FC Barcelona sense mostrar el número de la seva samarreta, potser perquè esperava la resposta de Carles Aleñá, que la temporada passada va portar el 21 a l’esquena al Barça. El cas és que ahir, a la ciutat esportiva, De Jong va demanar al seu nou company si li cedia el dorsal i Aleñá, en un acte de generositat, hi va accedir. L’holandès i el català, que lluitaran per un lloc en el mig del camp del Barça, comencen, doncs, amb bon peu la seva relació. Aleñá, per cert, portarà el 19.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)