Barça

Umtiti respon bé després d’un any i un estiu difícils

En forma. El defensa francès ha mostrat un bon estat de forma en els dos primers amistosos i sembla que els problemes al cartílag estan controlats

La temporada passada no va ser gens fàcil per a Samuel Umtiti. Només va poder participar en 14 partits de lliga, molt lluny dels 2.000 minuts –1.189–, mentre que en les dues temporades anteriors els havia superat àmpliament –2.189 i 2.133–. El cartílag del seu genoll li va tornar a jugar una mala passada i els tractaments conservadors que va fer servir no van funcionar del tot bé. La gestió de la seva recuperació, amb la seva negativa a passar per la sala d’operacions com li recomanaven des dels serveis mèdics, va enrarir la seva relació amb la direcció esportiva i la junta.

El club blaugrana li va penjar el cartell de transferible de cara a aquest mercat estival perquè continua generant dubtes sobre la capacitat de resistència del seu genoll i perquè la seva actitud durant el temps que va estar aturat no va agradar gaire. Umtiti es va resistir a escoltar ofertes, mantenint en tot moment que volia continuar perquè era feliç al Barça i està convençut que físicament ja està bé. Mentre hi va haver possibilitats de fitxar De Ligt, el club el volia col·locar per fer caixa però ara com ara ja no té necessitat de vendre’l i esperarà a veure com respon.

Perquè serà la competició la que marcarà si podrà tornar al seu màxim nivell. Umtiti és un futbolista que necessitarà tenir continuïtat per agafar un bon to físic. Ara bé, pel que s’ha vist aquesta pretemporada, el defensa francès està responent bé. Es nota que aquest estiu s’ha estat preparant físicament amb l’objectiu de deixar enrere els seus problemes físics. Se’l veu amb menys pes i més fort que mai i el cartílag del genoll, de moment, no està creant problemes. En el primer amistós, contra el Chelsea, va sortir de titular, i en el segon, contra el Vissel Kobe, en el segon temps, i en els dos duels va tenir una actuació més que correcta.

Valverde seguirà donant-li minuts en els propers partits i sembla clar que si el genoll d’Umtiti segueix responent bé i no apareix cap problema, se li obrirà un nou problema a la zona central. La temporada passada Lenglet va aprofitar a la perfecció les llargues absències del seu compatriota –va estar 91 dies de baixa–, però en igualtat de condicions cal veure per qui es decanta el tècnic. Mentre va estar bé físicament, Umtiti va demostrar que és un central magnífic, bo en l’anticipació, per dalt i en la sortida des del darrere. La competició, més dura i exigent, marcarà la seva situació. De moment, respon.

EN EL MERCAT

Perdut De Ligt, el Barça ja no té necessitat de vendre’l i espera a veure com respon

ESPERANÇATS

La competició marcarà si podrà tornar al seu nivell, però sembla que està bé
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)