Barça

Tothom tranquil amb Messi

Pilota d’Or. Després que l’argentí parlés de retirada a París, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, diu que ha parlat moltes vegades amb l’argentí i que li queden anys de futbol

Quan Leo Messi va pronunciar la paraula retirada en el seu discurs d’agraïment després de guanyar la sisena Pilota d’Or, més d’un barcelonista devia posar-se les mans al cap. Posteriorment, l’argentí va tranquil·litzar els seguidors blaugrana afirmant que encara espera estar uns anys en actiu, que tot dependrà de com es trobi i que ara creu que està en el millor moment físic dels últims anys. Va dir també que els aficionats del Barça saben el seu amor pel club i que el seu futur no dependrà mai del que digui un contracte, en referència a la possibilitat de quedar lliure quan acabi aquesta temporada.

Les paraules de tranquil·litat del crac de Rosario van tenir continuïtat hores després, ja a Barcelona, per part del president del Barça, Josep Maria Bartomeu. “Parlo moltes vegades amb Leo i sé que li queda molt per jugar. A més, té contracte i jugarà molts anys més”, va dir el directiu blaugrana, que no va voler parlar sobre una renovació per part del capità del Barça. “Això és una altra cosa. Ara toca gaudir de la sisena Pilota d’Or. Segur que n’hi haurà més. Estic segur que hi ha Messi per estona”, deia Bartomeu.

Messi es va imposar en la classificació de la Pilota d’Or, segons les votacions que es van fer públiques ahir, per un estret marge de punts sobre el jugador del Liverpool Virgil van Dijk. 686 vots va tenir Messi i 679 el central holandès. Cristiano Ronaldo, que va acabar tercer, va quedar a molta més distància, amb 476 punts.

Del triomf de Messi i no de Van Dijk, en va parlar ahir l’entrenador del Liverpool, Jürgen Klopp. “La decisió la prenen els periodistes. Jo ho veig una mica diferent. No recordo una temporada d’un defensa tan espectacular, sincerament. Així que si l’hagués guanyat Van Dijk, també seria correcte”, va dir ahir el tècnic alemany en la roda de premsa prèvia al derbi que jugaran avui el Liverpool i l’Everton. Klopp va continuar el seu discurs elogiant Messi: “Ho he dit unes 500.000 vegades a la meva vida. Messi és, probablement, el millor futbolista que he vist en tota la meva vida. Quan era petit, vaig veure Pelé i Beckenbauer, després Maradona i ara Messi. No sé com han jugat els altres, segur que de manera excel·lent, però Leo ara és el millor i ha guanyat merescudament la Pilota d’Or sis vegades, com Cristiano n’ha guanyat cinc.”

Curiositats

De les votacions dels periodistes que atorguen la Pilota d’Or, 176 en total, es poden treure algunes curiositats. Per exemple, Van Dijk va guanyar a Europa i també a l’Àsia, mentre que Messi es va imposar en els altres continents: Sud-amèrica, Nord-amèrica i el Carib, Àfrica i Oceania. Van Dijk va rebre la millor puntuació 69 vegades, mentre que Messi la va rebre 61 vegades. El representant espanyol en la votació de France Football va ser el periodista Alfredo Relaño. Va donar la màxima puntuació a Van Dijk, al davant, en aquest ordre, de Cristiano Ronaldo, Messi, Mané i Mbappé. Cal destacar el vot d’Andorra, que sí que va donar la primera plaça a Messi, al davant de Salah, Mbappé, De Jong i Cristiano Ronaldo.

De la resta de jugadors del Barça que es van classificar entre els 30 primers, De Jong va obtenir 31 punts, Griezmann nou i Ter Stegen dos.

LES REACCIONS

Parlo moltes vegades amb Messi i sé que li queda encara molt per jugar. A més, té contracte i jugarà molts anys més
Renovar? Això és una altra cosa. Ara toca gaudir d’aquesta sisena Pilota d’Or. N’hi haurà més
Josep Maria Bartomeu
PRESIDENT DEL FC BARCELONA
No recordo una temporada tan espectacular d’un defensa com la de Van Dijk. Si hagués guanyat ell, també seria correcte
Ho he dit 500.000 vegades. Messi és, probablement, el millor futbolista que he vist mai
Jürgen Klopp
ENTRENADOR DEL LIVERPOOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)