Barça

El debut al Camp Nou que Take Kubo no va somiar mai

El rival. El jove davanter japonès, que es va formar a La Masia, disputarà el seu primer partit a l’estadi blaugrana amb la samarreta del Mallorca, on juga com a cedit pel Real Madrid

Si no hi ha cap sorpresa en l’alineació del Mallorca, demà a la nit Take Kubo jugarà per primera vegada al Camp Nou, l’escenari dels seus somnis d’infantesa i joventut, quan creixia en el futbol formatiu blaugrana. La FIFA el va fer despertar, l’any 2014, castigant el Barça per la seva política de contractació de jugadors menors de 16 anys i fent-lo tornar al Japó. Quan va ser major d’edat, cinc anys després, jugava en la Japan League amb el Tòquio FC i s’havia convertit en la gran promesa del futbol del seu país. A Barcelona van voler recuperar-lo, però el Real Madrid el va seduir més: “He fitxat pel Madrid perquè té un pla de futur per a mi.”

El pla implica, de moment, una cessió al Real Mallorca, on Kubo compleix el seu tercer mes. Li va costar una mica convèncer Vicente Moreno, un tècnic que no regala res a ningú, fidel al bloc de jugadors que l’ha portat de segona B a primera en dos anys. Un cop ha entrat en l’equip, però, ningú l’ha mogut d’allà. Perquè és, amb diferència, el futbolista amb més qualitat tècnica de la plantilla balear. De moment, ha disputat 12 partits amb la samarreta vermella i ha signat un gol –un golàs, contra el Vila-real a Son Moix–, que va suposar tot un esdeveniment al seu país.

Take Kubo creix partit a partit, es fa gran de mica en mica i, tot i que ja no somia amb el Camp Nou de la mateixa manera que ho feia abans, el seu referent continua sent Leo Messi. Demà trepitjarà la mateixa herba que el Pilota d’Or, però estarà a l’altre bàndol.

INDISCUTIBLE

Li va costar aconseguir la confiança de Vicente Moreno, però ja és un fix
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)