Barça

Recupera el seu regnat

Aquest 2019 el davanter argentí torna a endur-se guardons individuals i s’ha coronat com el millor del món assolint el seu primer premi The Best i la seva sisena Pilota i Bota d’Or

En l’últim duel de l’any, contra l’Alavés, va marcar el seu gol número 50 i ja acumula sis exercicis consecutius superant aquesta estratosfèrica xifra

Aquest 2019 que està a punt d’acabar-se és un any inoblidable per a Leo Messi. Serà recordat perquè ha estat l’exercici en què l’astre argentí ha aconseguit recuperar el seu regnat en el futbol mundial. Són pocs els que encara tenen dubtes sobre si és el millor jugador del món i un dels més grans de la història, però per a tots aquells que necessiten la certificació d’un títol, per molt absurd que ens pugui semblar, Messi ha tornat a copar la primera plaça en els principals guardons i reconeixements individuals. Perquè no hi pugui haver cap discussió possible. Per reiterar als que segueixen dubtant i que li neguen una hegemonia incontestable que s’equivoquen, que de rei només n’hi ha un. I es diu Leo Messi. Un rei que aquest any ha recuperat el seu tron.

El futbol va començar a fer justícia el 23 de setembre. Va ser aquell dia que l’argentí va aconseguir el seu primer premi The Best de la FIFA, que va esmenar l’espifiada de l’any anterior, quan Leo havia quedat en cinquè lloc. El jugador del Barça, amb 46 punts, va superar Van Dijk (38) i Cristiano Ronaldo (36) en les votacions. Messi sempre ha repetit que els premis individuals li importen molt menys que els col·lectius, però aquell dia, per fi, es va poder tornar a reivindicar com el millor perquè l’últim gran premi que s’havia endut va ser la Pilota d’Or del 2015, quan encara estava fusionat amb el premi que entrega la FIFA. El seu discurs al teatre La Scala de Milà va ser molt emotiu per la presència dels seus fills. “La veritat és que sempre dic que per a mi els premis individuals són una cosa secundària i que el que més m’importa és el col·lectiu. Però avui és una nit especial per a mi. Tinc la sort de tenir asseguda aquí la meva dona i, sobretot, dos dels meus tres fills. És la primera vegada que són aquí. Thiago va venir a una cerimònia, però era molt petit i no recorda res. Veure’ls aquí i gaudir aquest moment amb ells és una cosa única, no té preu”, va manifestar. Els mèrits per guanyar el The Best, més que suficients: campió de lliga, màxim golejador del campionat amb 36 gols i pitxitxi de la Champions amb 12 gols.

Precisament, gràcies als seus 36 gols en 34 partits en la lliga espanyola, va poder recollir el 16 d’octubre, just quinze anys després del seu primer partit oficial amb el primer equip del Barça, a l’Estadi Olímpic Lluís Companys contra l’Espanyol, la seva sisena Bota d’Or, que el va coronar de nou com el millor golejador de les grans lligues europees. Va ser la tercera consecutiva i es va distanciar encara més de Cristiano Ronaldo, que en té quatre, mentre que el seu company d’equip i amic Luis Suárez en té dues.

El moment estel·lar del 2019 per a Leo Messi, però, es va produir el dia 2 d’aquest mes de desembre, quan acompanyat de la seva dona, Antonella, i dos dels seus fills, Thiago i Mateo, va recollir al Teatre del Châtelet de París la seva sisena Pilota d’Or. Just un dia després d’una nova exhibició de la seva màgia al Wanda Metropolitano quan amb un magnífic gol va sentenciar el partit contra l’Atlético. Una sisena Pilota d’Or que va servir-li per desempatar amb Cristiano Ronaldo, que, sabedor que l’argentí el batria, com ja va fer en el The Best, va preferir quedar-se a Torí. Aquest nou guardó va emocionar Messi, que va oferir un dels discursos més sentits que se li recorden. Fent una mirada enrere, va explicar que havia rebut la seva primera Pilota d’Or quan tenia 22 anys i que ho havia fet envoltat dels seus germans i que ara, amb 32, recollia la seva sisena al costat de la família que ha format aquests anys amb la seva dona i els seus fills.

El 2019 també acaba amb Messi com a pitxitxi de la lliga en solitari després que en l’última jornada abans de l’aturada per les vacances nadalenques Karim Benzema no pogués marcar i ell sí que ho fes contra l’Alavés al Camp Nou. El gol número 13 en la lliga en 13 partits disputats i el que li ha permès complir amb la rutina d’arribar als 50 gols en un any natural entre el Barça i la selecció argentina. Una fita que assoleix per sisè any consecutiu i a la qual ha aconseguit arribar havent disputat només un total de 58 enfrontaments. Dels últims deu anys, podem observar que ha superat aquesta xifra en nou exercicis: sols el 2013 va quedar per sota d’aquest llindar, amb un total de 45 gols.

Després de recuperar el tron el 2019, Leo Messi vol seguir regnant el 2020. Abans de l’aturada estava en una magnífica ratxa golejadora i els seus gols han estat decisius perquè el Barça sigui líder en solitari en la lliga amb dos punts més que el Real Madrid i que ja estigui classificat per als vuitens de final, on s’enfrontarà al Nàpols. Com ja va anunciar el dia que va recollir la Pilota d’Or, Messi s’ho deixarà tot sobre la gespa per seguir guanyant títols. Aquest és el seu gran repte. El que més el motiva. El rei segueix amb fam.

ALGUNES XIFRES

2015
L’any
de l’última Pilota d’Or guanyada per Messi –encara fusionada amb la FIFA– abans de la del 2019.
6
Pilotes d’Or
que ja té l’argentí al seu palmarès. És l’únic que en té tantes, perquè Ronaldo en té 5.
36
Gols
que va marcar Messi la lliga passada i que li han permès endur-se el 2019 el premi de la Bota d’Or.

Les decepcions, a la Champions i amb l’Argentina

El 2019 ha estat un any magnífic per a Leo Messi, però no hi han faltat algunes decepcions importants. La més gran, possiblement, va ser en les semifinals de la Champions contra el Liverpool quan el Barça va ser eliminat quan portava un 3 a 0 d’avantatge en l’anada al Camp Nou, partit on ell precisament va ser protagonista amb un golàs de falta. Recuperar el màxim títol europeu havia estat el gran objectiu de la temporada. L’equip, però, va repetir el ridícul d’un any abans quan va perdre a Roma. Amb l’Argentina, la gran decepció va ser perdre en les semifinals de la copa Amèrica contra el Brasil en un partit en què els argentins van ser millors en el joc però no van marcar. Messi, a més, va ser sancionat amb una suspensió de tres mesos i una multa de 50.000 dòlars per les crítiques que va fer a la Conmebol després de ser expulsat en el partit pels llocs tercer i quart contra Xile. Messi va acusar durament l’organisme de beneficiar clarament el Brasil. “No podem formar part d’aquesta corrupció.” També va ser molt dur amb els arbitratges. Això sí, només es va perdre partits amistosos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)