Barça

Una reunió de junta calenta que pressionarà Bartomeu

Crisi a les xarxes. Després de la trobada de la comissió delegada no es va fer cap moviment dràstic, però avui en la junta directiva membres del consell exigiran explicacions i decisions

La crisi de les xarxes socials viurà avui un altre episodi. Després de la reunió dimecres de la comissió delegada, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, va decidir no prendre cap decisió dràstica, escoltar els seus companys directius i els executius del club i ordenar una investigació interna per conèixer a fons què havia passat amb el contracte amb I3 Ventures i les seves actuacions a les xarxes socials a través de comptes no oficials. Bartomeu s’ha donat més temps i també té clar que no li tremolarà el pols si ha de tallar algun cap, però els esdeveniments es podrien accelerar perquè avui està prevista una trobada de la junta directiva i diversos membres del consell continuen estupefactes i enutjats amb tot el que està passant aquests dies amb aquest assumpte.

Es preveu una junta calenta perquè molts directius desconeixien l’existència d’aquest contracte amb I3 Ventures i també per la manera com es va firmar tot plegat, fraccionant el pagament en quantitats inferiors a 200.000 euros perquè no hagués de passar per la junta, i perquè també consideren absolutament desproporcionat el cost. Molts d’ells volen exigir ja responsabilitats i que es prenguin decisions contundents que enviïn un missatge clar. En la diana d’aquests directius hi ha Jaume Masferrer, director de l’àrea de presidència i l’home que va contractar l’empresa esmentada. Alguns directius volen el seu cap i potser algun més. Avui Bartomeu els escoltarà a tots i els intentarà oferir explicacions i demanar-los que esperin als resultats de la investigació interna. Caldrà veure si se’n surt però tindrà pressió a sobre perquè l’enuig és tan gran que alguns directius estan estudiant renunciar als seus càrrecs, amb tot el que això significa a hores d’ara. Els que tenen previst seguir en la candidatura continuista que, en principi, hauria d’encapçalar Emili Rousaud són els que exigiran decisions ràpid.

La versió d’I3 Ventures

Ahir l’empresa hi va voler dir la seva després d’haver perdut el contracte amb el Barça. Va donar la cara el seu administrador, Carlos Ibáñez, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Va voler matisar moltes de les acusacions que se li han fet, sobretot la d’haver dissenyat un pla per desprestigiar Víctor Font. “Aquest informe no va sortir de la nostra companyia, és fals”, va afirmar. També va negar rotundament que l’encàrrec del Barça fos crear perfils falsos per atacar jugadors o opositors. “L’encàrrec del Barça en cap moment va ser de crear continguts negatius ni positius. La nostra tasca consistia a monitorar tota l’activitat dels comptes del Barça i de tot allò que té a veure amb el Barça. No generem continguts”, va aclarir.

Segons Ibáñez, tampoc gestionaven el que es deia des del compte Respeto y Deporte, que va ser el que va atacar jugadors: “Neix a Facebook. Nosaltres vam registrar el domini. Però no en gestionàvem els continguts. És un compte amb opinions, s’hi pot estar d’acord o no, però no conté termes insultants ni fa fake news.”

Finalment, va dir que no havien cobrat el milió d’euros que s’ha publicat, sinó que el contracte era de 198.000 euros. Per Ibáñez, tota la polèmica és deguda al clima preelectoral que es viu al FC Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)