Barça

I l’Eibar, a l’ull del cicló

Després d’una setmana convulsa en l’aspecte institucional, arran de l’escàndol de les xarxes i amb la crispada reunió d’ahir de la junta com a últim capítol, el futbol torna a recuperar avui el protagonisme al Camp Nou durant noranta minuts

L’equip de Mendilibar avaluarà el Barça abans de les dures batalles contra el Nàpols i el Real Madrid

El Barça està citat avui a les quatre al Camp Nou. El mateix horari i el mateix escenari que fa tot just set dies contra el Getafe de Bordalás. Arriba l’Eibar. Sí, toca futbol. Partit situat al bell mig de l’ull de l’huracà. Noranta minuts de calma tensa després d’una setmana molt agitada en l’aspecte institucional i en espera de la tempesta futbolística que ha de venir en els propers dies. Anotin bé: dimarts, visita a Nàpols i l’1 de març, diumenge, clàssic al Santiago Bernabéu. La Champions i la lliga, en joc en els dos pròxims desplaçaments.

El futur immediat condiciona. Resulta impossible no pensar en la visita a San Paolo i en el cara a cara amb el Real Madrid. Dimarts serà el debut de Quique Setién en la màxima competició continental. Allà on va fallar el Barça de Valverde, Europa, és on pot fallar el Barça de Setién. Messi ha dit aquesta setmana que aquest Barça actual no pot aspirar a guanyar aquesta Champions. Ja ho veurem. El que està clar és que tot el que no sigui superar l’eliminatòria de vuitens de final contra el Nàpols seria un incendi de dimensions majúscules. Tampoc pot fallar l’equip d’aquí a vuit dies en la visita a Madrid. El clàssic pot decidir la lliga, o si més no, sí que deixarà molt tocat qui no sumi els tres punts.

Abans d’aquestes dues batalles, l’Eibar passa avui per taquilla. Mai ha guanyat contra el Barça en els onze precedents anteriors (deu victòries a favor del Barça i un empat). Partit teòricament planer per a l’equip de Setién, que arriba, això sí, enmig d’un ambient molt i molt enrarit. Des de la visita del Getafe fins al dia d’avui, en només una setmana, ha passat de tot. Les confessions públiques de Leo Messi reiterant la poca química actual amb Éric Abidal, la controvertida arribada de Martin Braithwaite i la gran bomba: el cataclisme produït en la junta directiva arran de la connexió entre el Barça i l’empresa I3 Ventures, responsable de continguts desqualificadors a Twitter i Facebook contra jugadors de la plantilla actual, exjugadors i opositors de la directiva en la cursa per la presidència. Després, el posterior trencament del contracte amb l’empresa per part del Barça, explicacions públiques de Bartomeu, investigació interna en el club i, ahir, últim capítol d’una setmana de bojos amb una trobada de tota la cúpula directiva en què, segons sembla, Emili Rousaud i Jordi Cardoner haurien convidat Bartomeu a fer un pas al costat. Un merder de pam i mig, parlant col·loquialment, i primera víctima: Jaume Masferrer, suspès provisionalment de les seves funcions.

Setién ha manifestat que tot aquest soroll no afectarà futbolísticament la plantilla, però resulta difícil pensar en el partit contra l’Eibar. Els bascos, per cert, no juguen cap partit oficial des de fa quinze dies. Arriben descansats després que el derbi de la jornada anterior contra la Real fos ajornat arran de l’esfondrament de l’abocador de Zaldibar i la presència de dioxines a l’aire, que va obligar LaLiga i la federació a prendre la determinació de cancel·lar el partit.

L’Eibar no guanya des de fa cinc partits. L’últim triomf va ser fa més d’un mes contra l’Atlético de Madrid (2-0). Des d’aleshores, eliminat de la copa contra un equip d’inferior categoria com el Badajoz, i una derrota i dos empats en la lliga. José Luis Mendilibar té avui la baixa de Charles en atac, per sanció, i les absències dels lesionats Ramis, Bigas i Kike García. Setién, per la seva banda, va veure fa una setmana contra el Getafe com Jordi Alba s’afegia a la nòmina de lesionats. El seu lloc les properes setmanes l’ocuparà Junior Firpo. L’exjugador del Betis passa de la banqueta a l’onze titular i de retruc Akieme entra en una convocatòria del primer equip. El lateral del planter i Martin Braithwaite són les dues grans novetats de la llista de convocats que va facilitar ahir Setién. L’exjugador del Leganés no serà titular, tal com el càntabre va deixar clar en la roda de premsa, però sí que podria tenir minuts en la segona meitat per dosificar alguna de les tres peces de dalt amb vista al partit de dimarts a Itàlia.

Un dels grans dubtes de Setién en confeccionar l’equip és decidir el soci de Gerard Piqué a l’eix de la defensa. Tant Samuel Umtiti com Clément Lenglet acumulen quatre targetes grogues i, en el cas de veure avui la cinquena, serien baixa pel clàssic. Lenglet, de fet, ja va ser baixa en l’últim partit contra el Getafe per l’expulsió al camp del Betis i torna avui. El mateix Setién va advertir ahir en to distès que no dorm moltes nits pensant en quin dels dos centrals posarà i que la decisió la pren “cinc minuts abans”. Fugint del pla humorístic, és evident que té un pla traçat per a tots dos en una setmana tan important com aquesta, o almenys així hauria de ser. La resposta, una hora abans del partit, quan el club comuniqui les alineacions. Lenglet o Umtiti, i deu més.

LA VEU DEL SOCI

Caldrà veure quina és l’opinió de la graderia avui després dels darrers fets

LA PISSARRA

Braithwaite i Akieme són les novetats i Setién té el dilema de Lenglet-Umtiti

LA RATXA

El Barça mai ha perdut contra l’Eibar i Setién ho ha guanyat tot al Camp Nou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)