Barça

“La diferència, la seva continuïtat”

Setién. Forçat a comparar-los, el tècnic tria Messi respecte a Maradona i els altres grans de la història

El Barça visita Nàpols i era previsible que es busqués la comparació entre Messi i Maradona, reverenciat a San Paolo. Difícilment un napolità triarà el blaugrana. Però no pas Quique Setién, que el disfruta en cada partit, en cada entrenament. Però això no vol dir que el tècnic del Barça no reconegui l’ascendència del Pelusa en el futbol. Maradona ha estat un dels grans, per molts el més gran, i un escollit. Però Setién prefereix Messi, sobretot perquè ha estat capaç de sostenir en el temps la seva màgia, el seu talent. “El Leo es un grandíssim futbolista. Fa 14 o 15 anys que ho fa bé en tots els partits. És la diferència amb els altres que estan al seu nivell, la continuïtat. Després de tants anys segueix fent partits com l’últim. Vaig disfrutar amb Maradona, Cruyff... Això és el que fa que estimem aquest esport”, va assenyalar.

El duel contra el Nàpols és especial per a Setién, que s’estrena en un partit de Champions i ho fa dirigint un equip com el Barça. “Té una motivació especial. És emotiu per mi iniciar la Champions en un estadi amb aquesta història i passió. Espero que quedi en el record. No hi cap inici millor, per mi, en un escenari com aquest.” El tècnic blaugrana, a més a més, també va rebre els elogis del seu homòleg del Nàpols. “Em sento molt afalagat per les seves paraules, hi dono molt de valor.” Gattuso, entre altres coses, va afirmar que el Barça de Setién està recuperant algunes de les qualitats dels últims anys, com ara la pressió avançada i el fet de recuperar ràpid la pilota. Ell ho va xifrar en sis segons. “No sé si són sis o vuit, però sí que volem recuperar aviat la pilota. És una de les coses que volem implantar”, va dir Setién.

L’entrenador del Barça va assegurar que l’equip es troba en un bon moment i que va creixent partit rere partit. La intenció de cara al duel contra el Nàpols és mantenir aquesta bona dinàmica, independentment del plantejament que faci avui a la nit. Perquè el tècnic pot sortir amb un 4-3-3 o també amb un 4-4-2. “Amb més o menys mitjos o més puntes, l’objectiu serà buscar la porteria rival. La nostra intenció és ser valents. Tenim equip i entitat per anar a buscar tots els rivals.” En aquest cas, un rival, el Nàpols, que respecta moltíssim, sobretot per la qualitat de molts dels seus futbolistes. “Els jugadors són els que marquen les diferències i el Nàpols en té d’extraordinaris. Intentaran sortir des del darrere i si connecten bé et poden fer mal. Tenen recursos tècnics i després veurem si ens poden defensar, que no és fàcil.” Un d’ells és Fabián, a qui Setién va elogiar llargament.

EL MÉS DESTACAT

Messi fa 14 o 15 anys que ho fa bé en tots els partits. És la diferència amb els altres que estan al seu nivell, la continuïtat
És emotiu iniciar la Champions en un estadi amb aquesta història i passió. Espero que quedi en el record. No hi ha cap inici millor
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)