Barça

Un per línia i la cirereta

El Barça té previst incorporar un central, un mig amb un perfil físic però tècnic i un davanter centre que sigui indiscutible

Com a l’estiu passat, s’estarà atent al que pugui passar amb Neymar

La secretaria tècnica del FC Barcelona ja fa temps que treballa en la planificació de la pròxima temporada. Les posicions que cal reforçar estan ja molt definides i el que pugui passar aquesta temporada no hauria de canviar en excés el plantejament que es va acordar ja fa uns mesos. Acabi l’exercici amb un títol, dos o cap, des del club blaugrana tenen molt clar quines són les mancances de l’equip i què han de fer per millorar la plantilla i la seva competitivitat. A hores d’ara no està prevista cap revolució pel que fa a les altes perquè s’ha estat treballant amb la intenció d’incorporar un futbolista per línia. Els objectius són un central que tenint en compte el joc del Barça tingui una bona sortida de pilota i a qui no li faci por jugar en una defensa lleugerament avançada, un migcampista dels que s’anomenen “amb cames”; és a dir, de marcat perfil físic, encara que això no impliqui que no estigui ben dotat tècnicament, i un davanter centre, reclamat des de ja fa moltíssim temps. Aquestes són les tres prioritats, encara que això no implica que no hi pugui haver més moviments.

A la defensa, tot dependrà dels moviments que hi hagi amb els jugadors cedits i de les oportunitats que ofereixi el mercat. El Barça té cedit Todibo al Schalke 04 alemany, que té una opció de compra per valor de 25 milions d’euros més 5 en variables. És probable que la facin efectiva. El Barça, en aquest cas, té l’opció de recomprar-lo per 50 milions més 10 en variables, però la intenció és buscar un altre central en el mercat. Si no el troba, però, sí que podria repescar-lo. També caldrà veure què passa amb Wagué, cedit al Niça, que també té una opció de compra per 10 milions.

Pel que fa al mig del camp, es vol fitxar un migcampista indiscutible, en la línia del que es va fer amb Frenkie de Jong, un futbolista que des d’un primer moment va venir per ser titular. Ha de tenir un perfil físic però no exempt de tècnica i capacitat per associar-se amb els companys. Però es busca un jugador que aguanti ritmes de partit alts, que sigui intens i al qual no sigui fàcil superar. És precisament en aquesta zona on més baixes pot haver-hi la temporada vinent, perquè no es compta amb Rakitic, que ja ha allargat massa la seva etapa com a blaugrana, i també la d’Arturo Vidal, que malgrat el protagonisme que està tenint en els últims partits vol marxar per jugar més i el club no farà res per retenir-lo. Més aviat al contrari, s’espera poder treure diners per ell. També ha de tornar de la seva cessió al Betis Carles Aleñá, que és un fix de Rubi. Tornarà per quedar-se perquè se’l vol al primer equip i per això no es va incloure una opció de compra, que sí que volia el club andalús.

Els moviments al davant

Aquest estiu, si alguna cosa està assegurada, és el fitxatge d’un davanter centre. Fa massa temps que el FC Barcelona posterga la incorporació d’un 9, però en aquesta ocasió no es repetirà el mateix error. I aquest cop no serà per portar una mitjania que no tingui minuts i que no li posi les coses difícils a Luis Suárez, que en les últimes temporades ha estat molt tranquil perquè no ha tingut la més mínima competència. El gran objectiu és Lautaro Martínez, de l’Inter de Milà, un davanter que ha demostrat les seves qualitats i que pot encaixar perfectament en el Barça. Ha estat elogiat per Leo Messi i també per Luis Suárez. El conjunt blaugrana tindrà competència a l’hora d’intentar el seu fitxatge, però també hi ha un factor que facilita la negociació i és que el preu ja està fixat. Són 111 milions d’euros. Si el Barça els paga en efectiu o intentant incloure jugadors en l’operació ja dependrà de les negociacions que pugui fer. Com sempre, la secretaria tècnica tindrà altres opcions, però la prioritat és Lautaro Martínez perquè, al marge de les seves qualitats, és jove (22 anys). Aquesta temporada ja ha marcat 11 gols en 21 partits en la lliga italiana, i en la Champions en va fer 5 en 6 partits. El fitxatge de Lautaro Martínez no és econòmic, així que el Barça necessitarà que algun club li faci una bona oferta per Coutinho si finalment el Bayern de Munic no paga els 120 milions d’euros de l’opció de compra. S’intentarà que pugui anar a Anglaterra o bé negociar per ell amb els alemanys. A aquesta quantitat caldrà sumar el que ja tenen pressupostat habitualment.

El Barça ja ha fitxat dos extrems amb vista a la temporada vinent: Pedri, que va costar cinc milions d’euros i que ha jugat cedit a Las Palmas, el seu actual club, i Trincão, del Braga, pel qual s’han pagat 31 milions d’euros. Tots dos atacants faran la pretemporada amb el primer equip i serà decisió del tècnic, Quique Setién, en el cas que continuï, qui decidirà si es queden. Des de la secretaria tècnica del Barça, però, estan convençuts que formaran part de la plantilla perquè es confia moltíssim en la seva qualitat i en la necessitat de rejovenir l’equip.

En espera de Neymar

Com ja va passar l’estiu passat, el Barça estarà molt atent al que pugui passar amb el davanter brasiler. Diversos jugadors importants de la plantilla estarien encantats amb el seu retorn, en especial Leo Messi, que mai ha amagat que vol tornar a jugar al seu costat. L’última vegada, no fa gaire. Però des del club saben que és un fitxatge més que complicat, complicadíssim. Per començar, pel seu alt cost econòmic, tot i que el seu preu aquest estiu estaria al voltant dels 180 milions d’euros tenint en compte la nova clàusula de sortida de la FIFA, que estableix que, un cop passat el “període protegit” (mantenir-se al club com a mínim tres temporades completes o tres anys si el contracte es va signar abans que el jugador professional complís 28 anys), la FIFA reconeix que el futbolista té dret a abandonar el club a canvi d’una xifra d’acord amb el preu del seu fitxatge i el sou del futbolista. I, en el cas de Neymar, serien uns 180 milions. El brasiler està enemistat amb la plana major del PSG, des de la llotja fins a Leonardo, el director esportiu.

Però, tot i que potser no caldria tenir el vistiplau del club francès, abans d’afrontar el seu possible fitxatge cal que retiri totes les demandes que ha posat al club, que continuï acceptant el salari de 24 milions d’euros i que el club blaugrana pugui col·locar Dembélé a un bon preu. Si no, serà molt difícil que el Barça pugui afrontar la seva incorporació. Però es mantindrà atent.

180

milions

el cost de

Neymar

CENTRAL I MIG

Es vol un central jove, amb bona sortida i ràpid, i un mig tècnic però també físic

PEDRI I TRINCÃO

Pretemporada amb el primer equip, el tècnic decidirà, però el club els veu dins

LAUTARO MARTÍNEZ

És un davanter prioritari perquè ha demostrat qualitat, és jove i té un preu fixat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)