Barça

Champions ‘a porte chiuse’

La secretaria general de l’Esport, les conselleries de Salut i d’Interior i l’Agència de Salut Pública de Catalunya aposten per un Barça-Nàpols a porta tancada

Dos anys i mig després d’aquell Barça-Las Palmas jugat sense públic pel context polític d’aquell 1-O, ara el Camp Nou es veu abocat a repetir-ho per una qüestió de salut pública davant l’amenaça del Covid-19

Europa mira Itàlia. El coronavirus ha provocat ja 366 morts a tot el país, 267 a la Llombardia, i la xifra de contagis supera ja la barrera dels 6.000 afectats. Són dades d’Angelo Borrelli, cap de Protecció Civil. Itàlia està en alerta roja. Es pot dir obertament. La regió de la Llombardia i catorze províncies italianes més (Mòdena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rímini, Pésaro-Urbino, Venècia, Pàdua, Treviso, Verbano-Cusio-Ossola, Vercelli, Novara, Asti i Alessandria) estan en estat d’alerta, almenys fins al dia 3 d’abril. Aquesta és la data fixada pel govern italià, que ha procedit en les últimes hores a aplicar mesures dràstiques, com ara el tancament de museus, cinemes, gimnasos, piscines, estacions d’esquí, discoteques i altres llocs d’oci, així com guarderies, escoles i universitats tant públiques com privades. Han quedat suspeses també manifestacions públiques, competicions esportives, casaments i funerals. En total, més de 16 milions de persones afectades per la mesura. Confinament.

El futbol no s’escapa dels tentacles del Covid-19. La jornada d’ahir de la Serie A es va acabar disputant tot i la forta controvèrsia que això va provocar, però el Nàpols-Inter i el Juve-Milan de la copa d’Itàlia han estat ajornats aquesta setmana passada pel coronavirus. A Europa, el València-Atalanta de demà dimarts es jugarà a porta tancada a Mestalla i també el Getafe-Inter de l’Europa League del dia 19. També el Roma-Sevilla. I aquí és on entra en joc el Barça. Tot i que en els últims dies el supòsit que el Barça-Nàpols del dia 18 al Camp Nou es jugués sense públic era una opció més aviat remota perquè la ciutat de Nàpols no es troba en l’epicentre de la zona afectada, ara el discurs ha canviat. Els esdeveniments de les últimes 48 hores a Itàlia han comportat un canvi de guió. Si no hi ha un altre gir inesperat d’aquí al dia del partit, ara mateix la idea és que la tornada dels vuitens de la Champions al Camp Nou contra el Nàpols de Gattuso sigui també a porta tancada.

Dissabte, l’Ajuntament de Barcelona va emetre un comunicat fent públic l’ajornament de la marató de Barcelona. Canvi de data pel coronavirus. Del 15 de març al 25 d’octubre. La decisió es va prendre el mateix dissabte al matí en una reunió entre responsables de la secretaria general de l’Esport de la Generalitat, les conselleries de Salut i Interior, i l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Hi havia inscrits centenars d’atletes provinents de les zones de risc d’Itàlia, i la mesura respon a la necessitat de seguir treballant en la contenció del Covid-19. Segons ha pogut saber L’Esportiu, aquests mateixos actors aposten ara per ara per la idea que el Barça-Nàpols es jugui a porta tancada. La decisió encara no s’ha comunicat oficialment al FC Barcelona. Es farà en els pròxims dies.

En el cas de jugar-se el partit sense públic, en l’aspecte econòmic tindria afectació directa en la venda d’entrades –hi ha unes 5.000 entrades venudes només a aficionats del Nàpols–, però no hi hauria cap afectació pel que fa a drets audiovisuals i d’imatge, la part grossa del pastís, perquè el partit seria retransmès amb total normalitat. La mesura afectaria el públic en general, no els professionals que cobreixen la informació ni el dispositiu de professionals que intervenen i permeten el desenvolupament del partit. El Barça arrossega un resultat positiu d’1-1 del partit jugat a San Paolo.

Segons xifres de l’OMS, en les últimes 24 hores s’han detectat 4.000 casos nous de pacients amb el virus SARS-CoV-2. Bulgària, Costa Rica, Malta i Moldàvia són alguns dels últims països afectats amb almenys algun cas diagnosticat. La llista supera ja el centenar.

EL CLUB, A L’ESPERA

El Barça, actor implicat, encara no ha rebut cap comunicació oficial

ALERTA

Tot i que Nàpols està fora del focus d’afectació, es volen minimitzar riscos

El precedent de l’1-O

L’últim cop que el Camp Nou va acollir un partit a porta tancada va ser pel referèndum de l’1-O del 2017. LaLiga es va negar a ajornar el partit i el club, després de molt debat intern i fortes tensions, va apostar per jugar sense públic. El Barça, en un comunicat, va condemnar la repressió policial a les urnes i va reivindicar el dret democràtic. El Barça va guanyar 3-0 a Las Palmas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)