Barça

Futbol amb eco

El Barça i una comissió integrada per membres de la secretaria general de l’Esport, les conselleries de Salut i d’Interior i l’Agència de Salut Pública de Catalunya es reuniran avui a les nou del matí al Departament de Salut per abordar la crisi del Covid-19

La idea, com avançàvem ahir en exclusiva, és la de jugar el Barça-Nàpols a porta tancada

El FC Barcelona, les conselleries de Salut i d’Interior, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la secretaria general de l’Esport es reuniran avui a primera hora del matí (9 h) per abordar la crisi del coronavirus i per donar oficialitat a la notícia de la qual informàvem ahir en exclusiva a L’Esportiu en referència al Barça-Nàpols del dia 18. Com asseguràvem en l’edició d’ahir en aquest rotatiu, el partit de tornada dels vuitens de final de la Champions entre l’equip de Quique Setién i el conjunt de Gennaro Gattuso es jugarà a porta tancada. Aquesta és la decisió consensuada des del govern de la Generalitat, que va agafar forma durant el cap de setmana, una mesura que el Barça acatarà.

La reunió tindrà lloc aquest matí al Departament de Salut. Pel Barça hi serà present una delegació del club encapçalada pel CEO, Òscar Grau, i algun altre executiu de pes. També hi serà present el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i en nom de la conselleria hi haurà Laura Pelay, secretària general del Departament de Salut, i Joan Guix, secretari de Salut Pública. La reunió es fa amb caràcter d’urgència. Els últims esdeveniments succeïts a Itàlia i la notorietat mediàtica que va agafar l’opció de jugar el partit del Camp Nou sense públic arran de la notícia publicada a L’Esportiu han accelerat i modificat agendes.

“L’aplicació dels protocols de Salut ens porta a pensar que la decisió més prudent és la de jugar el Barça-Nàpols a porta tancada. Els criteris mèdics i de prudència han de passar per sobre de ls esportius i econòmics”, assegurava ahir Gerard Figueras. El secretari general de l’Esport també deixava oberta la possibilitat que el partit es jugui a porta oberta, però sense la presència dels 5.000 italians que tenen entrada. Aquesta opció es plantejarà en la reunió d’avui, però la posició prioritària del govern és la que explicàvem dilluns en aquest diari. El partit serà a porta tancada amb un 99% de probabilitats. “Encara que pequem per un excés de prudència, crec que és la idea que s’hauria d’acabar imposant: la d’un Barça-Nàpols sense públic”, hi afegia Figueras.

El govern de la Generalitat vol risc zero en aquest sentit. La ciutat de Nàpols no figura a l’epicentre de la zona d’Itàlia majoritàriament afectada, però la possibilitat de contagi d’algun aficionat del país transalpí és alta i s’apostarà clarament per la prevenció.

El Barça és conscient de la gravetat de la situació i des del club la posició és clara. Segons ha pogut saber L’Esportiu, el Barça acceptarà la decisió de les autoritats sense posar pals a les rodes. El club tampoc vol riscos. “Atendrem les indicacions que ens arribin des de Salut, com és evident i lògic”, s’assegura des del Barça. “Posem al davant la salut pública dels aficionats.”

El Barça arrossega de San Paolo un 1-1 favorable pel fet d’haver marcat fora de casa, però l’eliminatòria contra el Nàpols està absolutament oberta. El fet de jugar el partit sense el suport dels aficionats culers a la grada va en contra de l’equip, però el club es fa absolutament càrrec de la situació. Fa dos anys i mig, pel referèndum de l’1-O del 2017, el Barça ja va jugar a porta tancada al Camp Nou contra Las Palmas (3-0) com a forma de protesta per la forta repressió policial viscuda als col·legis electorals per la ciutadania de Catalunya durant tota aquella jornada. LaLiga es va negar a ajornar el partit i el cos de Mossos d’Esquadra no podia garantir la seguretat del matx per falta d’efectius. El Barça es va arribar a plantejar la suspensió del partit, però finalment el consens entre la directiva i els jugadors va ser jugar a porta tancada.

Els partits de la Serie A d’aquesta jornada es van jugar a porta tancada, però ahir el govern italià va cancel·lar tota pràctica esportiva professional almenys fins al dia 3 d’abril. L’estat d’alerta és gran, no només a Itàlia. El València-Atalanta d’avui a Mestalla (21 h) es jugarà a porta tancada. Ahir tampoc es van fer les habituals rodes de premsa prèvies al partit. El Leipzig-Tottenham sí que es jugarà amb públic.

Més enllà del futbol, després que l’Ajuntament de Barcelona ajornés dissabte la marató de Barcelona (el 25 d’octubre és la nova data), ahir es va saber la suspensió del torneig Indian Wells de tennis. El Gran Premi de Bahrain de fórmula 1 també serà a porta tancada. I alerta amb la Volta Ciclista a Catalunya i l’Obert Banc Sabadell. La presentació del 68è trofeu Comte de Godó prevista per avui ha quedat també suspesa. Màxima alerta.

ACTORS IMPLICATS

En la reunió hi seran presents Gerard Figueras, Laura Pelay, Joan Guix i Òscar Grau

LES REACCIONS

Encara que pequem d’excés de prudència, la millor opció és la de jugar sense públic
Gerard Figueras
SECRETARI GENERAL DE L’ESPORT

EL BARÇA

El club “atendrà les indicacions que li arribin des de Salut” i no hi posarà entrebancs

OPCIÓ REMOTA

Es valorarà jugar sense els 5.000 italians amb entrada, però la opció convenç poc
Els criteris mèdics i de prudència han de passar per sobre dels esportius i econòmics. Això ho tenim bastant clar tots
L’aplicació dels protocols de Salut ens porta a pensar que la decisió més prudent és la de jugar el Barça-Nàpols a porta tancada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)