Barça

Utopia Neymar

El Barça veu pràcticament impossible el retorn del brasiler aquest estiu. Després de la crisi del coronavirus, el pressupost es reduirà molt i també s’haurà de reduir la massa salarial del primer equip. “No seria lògic fitxar un jugador que cobra 30 milions d’euros nets per temporada”, diuen

“És evident que ens agradaria fitxar Neymar, però hem de ser realistes i que pugui tornar aquest estiu és pràcticament impossible. Apostaria més pel fitxatge de Lautaro que pel retorn de Neymar”, diu a aquest diari un alt mandatari del FC Barcelona. La seva reflexió també la comparteix un membre de la direcció esportiva. “Que torni Neymar sembla una utopia”, diu, i assegura que, tenint en compte que el club quedarà tocat des del punt de vista econòmic per la crisi del coronavirus, sembla impossible aconseguir les dues incorporacions. I si només ha d’arribar un d’aquests futbolistes, l’aposta és Lautaro Martínez.

No amaguen des de la junta directiva que el retorn de Neymar era un dels objectius, però que aquest somni es pot anar descartant. La raó és econòmica. I en dos sentits. Primer hi ha l’alt preu de l’operació amb el PSG, un club que tampoc està disposat a jugar en el nou model de mercat que sembla que imperarà aquest estiu, el d’intercanvi de futbolistes que està disposat a retenir tant Neymar com Mbappé. El Barça es troba amb una altra dificultat afegida. En el club es fan estudis de quin serà l’impacte econòmic de la crisi de la Covid-19. Desconeixen quin serà l’abast real perquè, tot i que ja tenen assumit que si torna la lliga serà sense públic fins entrat el 2021, la cosa canviarà si es pot reprendre el campionat o no pels drets de televisió. Sigui com sigui, saben que aquest curs no podran arribar als més de 1.000 milions d’ingressos que s’havien pressupostat, però és que també saben que el pressupost de la temporada 2020/21 haurà de reduir-se uns quants centenars de milions. No se sap amb exactitud, però hauria de situar-se entre els 700 i els 800 milions d’euros. Això, automàticament, vol dir que s’ha de reduir molt la massa salarial del primer equip de futbol, que és d’uns 600 milions d’euros. I des del club blaugrana, quan parlen de realisme respecte a la possible incorporació de Neymar diuen: “Si hem de reduir de manera important la massa salarial del primer equip, com vols que vingui Neymar, un jugador que cobra més de 30 milions d’euros nets per temporada? Impossible.”

Trincão i Coutinho

La mateixa font consultada per aquest diari reconeix que la prioritat és l’arribada d’un davanter centre, amb el nom de Lautaro sobre la taula. Veuen més fàcil la seva contractació, tot i els 111 milions de la seva clàusula de rescissió, perquè el jugador, amb qui ja s’ha parlat, vol fitxar pel Barça i també perquè l’Inter de Milà acceptarà jugadors en l’operació. “A Itàlia estan més acostumats a la cultura de l’intercanvi de futbolistes”, diuen. Noms com els de Rakitic, Vidal i Arthur estan sobre la taula.

A més, des del Barça expliquen que és més prioritari reforçar aquesta posició per l’edat de Luis Suárez i perquè per jugar per la banda no només tenen futbolistes com Griezman, Dembélé i Ansu Fati, també han fitxat Trincão. L’extrem portuguès va ser fitxat en el passat mercat d’hivern per 31 milions d’euros i s’incorporarà al Barça, des de l’Sporting de Braga, la temporada vinent.

I encara donen un altre nom que dificulta més l’arribada de Neymar. És el de Coutinho. El brasiler, que divendres va ser operat a Barcelona del turmell dret, tornarà a l’estiu de la cessió al Bayern de Munic. Té una fitxa alta i el Barça creu que tindrà problemes per traspassar-lo. L’opció d’un traspàs per fer caixa, tot i les bones paraules que Setién ha tingut cap al jugador, era la preferida al Camp Nou, però amb el mercat per terra per la crisi del coronavirus la intenció és que pugui entrar en alguna operació d’intercanvi, però ara per ara, ho veuen complicat. El futbolista, que va arribar al Camp Nou des del Liverpool, vol tornar a Anglaterra. El seu agent ha comunicat al club que li agradaria anar al Chelsea, però la direcció esportiva blaugrana no veu jugadors interessants en el club londinenc per intercanviar i no saben si es podrà trobar una sortida al brasiler.

LAUTARO

S’estimen més fer la inversió pel davanter centre argentí de l’Inter de Milà

ALTRES RAONS

Ja s’ha fitxat Trincão per jugar per la banda i serà difícil col·locar Coutinho

Una iniciativa que no va tenir èxit

El FC Barcelona participa constantment, de manera telemàtica, en les reunions que està fent l’ECA (Associació de Clubs Europeus) per tractar sobre la crisi del coronavirus i l’impacte que està tenint en el futbol continental.

En una d’aquestes reunions i, tenint en compte que l’economia dels clubs quedarà molt tocada, el Barça va proposar que aquest estiu no hi hagués finestra de fitxatges. Que es fes cap al mes d’octubre o novembre, quan els clubs sabessin realment l’impacte de la crisi, o simplement que la temporada vinent només hi hagués una finestra, la d’hivern.

La proposta va tenir una resposta positiva en els clubs grans d’Europa, però en canvi no va agradar als clubs més petits. Van argumentar que per a ells un traspàs, encara que no sigui per una quantitat gaire elevada, pot suposar salvar el pressupost de la temporada. Per aquest motiu, la idea que va presentar el Barça no va tenir més recorregut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)