Barça

El Barça de Lluís Cortés, campió de lliga, i l’Espanyol es manté

Futbol femení. Les territorials, en una reunió presidida per Rubiales, fan aquesta proposta, que demà ha de ser ratificada per la directiva de la FEF

No serà oficial fins divendres, quan ho aprovi la comissió delegada de la Federació Espanyola de Futbol, però ja es pot donar com a segur el títol de lliga per a l’equip femení del Barça que entrena Lluís Cortés. Després de quatre temporades de sequera, el Barça aconsegueix el seu gran objectiu d’aquest curs, la lliga, tot i que hagi estat d’una manera estranya i sense acabar el campionat per culpa de la crisi del coronavirus.

La comissió de presidents territorials de la FEF, sota la presidència de Luis Rubiales, va prendre ahir la ferma decisió de suspendre la primera i la segona divisió femenines amb una proposta de resolució de la competició que haurà de ser ratificada demà per la junta directiva i la comissió delegada de la federació espanyola. La proposta dona com a campió el Barça, que només ha cedit dos empats en tota la lliga i tenia un avantatge de nou punts respecte a l’Atlético de Madrid amb vuit jornades per disputar-se. El Barça i també l’Atlético de Madrid seran els representants de la FEF en la propera Champions League.

La proposta també indica que no hi haurà descensos. Això vol dir que l’Espanyol, últim classificat quan es va suspendre la competició, continuarà un any més a primera divisió, com també el València. Sí que hi haurà ascensos. Pujaran a primera divisió els dos primers classificats dels dos grups de segona divisió: Santa Teresa (grup sud) i Eibar (grup nord). L’Eibar anava segon, però el primer és el filial de l’Athletic i no pot pujar. Així doncs, la primera divisió passarà de 16 a 18 equips i la segona, on tampoc hi haurà descensos, passarà a tenir dos grups de 17 equips, perquè des de primera nacional pujaran quatre equips que es decidiran en un play-off en una única seu i amb quatre places en joc. El jugaran els set primers de primera nacional i el millor segon. L’Espanyol B és el primer classificat del grup 3, en què juguen els equips catalans. La FEF adquireix el compromís que el nombre d’equips en cada categoria es redueixi per a la temporada 2021/22. Hi haurà més descensos.

La FEF també va decidir que les semifinals i la final de la copa de la Reina es jugaran la temporada vinent. Les dues semifinals que encara s’han de jugar són: Barça - Sevilla i Logronyo - Athletic.

Amb la suspensió de les competicions no hi estava d’acord en un principi l’Associació de Clubs, que valorava en uns 600.000 euros les pèrdues que tindrien els clubs pels drets de televisió. Ha acabat comprenent, però, que la majoria de clubs no podien complir els protocols sanitaris establerts pel CSD.

COPA

Les semifinals i la final, amb el Barça present, es jugaran la temporada que ve

Barça, campió juvenil

També va fer una proposta la FEF pel que fa a la divisió d’honor juvenil. Dona per acabades les lligues i no hi haurà ni copa de Campions ni copa del Rei pel risc important per a la salut dels jugadors, molts encara menors d’edat. No hi haurà descensos, i la FEF proclama els primers classificats campions de grup de divisió d’honor. El Barça és el campió del grup 3.

Pel que fa a la Youth League, la UEFA ofereix cinc places a la FEF. Quatre són per als juvenils dels equips que disputen la lliga de campions. La cinquena és per al campió de la copa de Campions. No es disputarà aquest any, i la FEF l’atorga al campió amb millor coeficient, que és el Celta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)