Barça

Pressió sobre Arthur

El Barça no veu amb mals ulls l’operació d’intercanvi amb Pjanic, de la Juventus, ja que podria encaixar esportivament i econòmicament

El brasiler manté que no es vol moure i no està gens preocupat pel que es diu als mitjans i a les xarxes

“Serà un mercat en què la gent sacrificarà un peu per aconseguir un braç. Ningú podrà tenir-ho tot.” Així s’expressa el FC Barcelona per il·lustrar les dificultats amb què tots els equips afrontaran l’obertura del proper mercat de fitxatges. Enrere queden les grans inversions i la tendència a estirar més el braç que la màniga. Els clubs encara no tenen cap certesa sobre l’impacte de la crisi provocada pel coronavirus, però el que sí que tenen clar és que serà important i que la rebaixa en els ingressos serà molt notable. I, per tant, no es podrà actuar com en els últims anys, quan l’aixeta dels diners semblava que no deixava de rajar mai, perquè la facturació tampoc parava de créixer. L’escenari que els espera serà un mercat en què predominaran els intercanvis de jugadors, els fitxatges no gaire costosos i la voluntat d’aprofitar molt bé qualsevol operació, tant en l’àmbit esportiu com en l’econòmic.

I no és fàcil aconseguir les dues coses. El club blaugrana insisteix que en la situació actual els jugadors intocables de la plantilla es poden comptar amb els dits d’una mà i que estan obligats a escoltar i analitzar qualsevol proposta que arribi a les oficines. Encara que sigui de futbolistes amb els quals, en principi, continuaven comptant o dels quals no esperaven desprendre’s. I un cas molt concret és el d’Arthur Melo. El Barça el considera un actiu, un jugador que podria ser important sempre que “ell ho vulgui”, però també sap que no ha complert del tot les expectatives que es tenien dipositades en ell. A la zona noble no acaben d’estar contents amb el rendiment que ha ofert i no el veuen com un dels intocables. Per això, quan damunt la taula ha aparegut la possibilitat d’incloure’l en un intercanvi amb el migcampista de la Juventus Miralem Pjanic, la direcció esportiva ha estudiat amb deteniment aquesta operació. Es veu factible i s’ajustaria al que el Barça vol fer en aquest mercat: que les incorporacions que es facin siguin bones econòmicament i esportivament. A Itàlia ja donen per fet que Pjanic ha arribat a un acord amb els blaugrana i que la Juventus també veu amb bons ulls aquest intercanvi. Els dos jugadors estarien valorats en 60 milions d’euros i, tenint en compte el que van costar i el que ja està amortitzat fins ara, les dues entitats es podrien apuntar beneficis.

Pjanic és un jugador que agrada bastant al club blaugrana. Consideren que té unes qualitats específiques que el fan molt interessant. Malgrat que el bosnià ja té 30 anys i Arthur Melo només 23, el Barça manté que la possible operació té sentit si es miren els moviments globals del mercat i que seria injust valorar només aquest intercanvi. Per exemple, si es recupera Aleñá i es fa ascendir Riqui Puig, hi continuaria havent més joventut i dos jugadors més del planter amb possibilitats de tenir minuts. L’objectiu, al final, és tenir un equip millor que aquesta temporada, però alhora assolir-ho amb operacions beneficioses econòmicament. A més a més, destaquen que valorar quin rendiment tindria no és pertinent. Al marge d’Arthur, el Barça també té altres jugadors per oferir al club italià per un intercanvi.

Arthur es manté ferm

Amb la Juventus oberta a tancar l’operació, amb Pjanic il·lusionat amb la possibilitat de vestir-se de blaugrana i amb el Barça que també s’hi posa bé, queda l’última pota perquè tot arribi a bon port. I és en aquest punt on poden sorgir els problemes. Perquè Arthur no té la més mínima intenció de marxar. La seva idea és seguir al club i no hi ha cap oferta concreta per ell. Fa uns dies ja va deixar clara la seva posició i no s’ha mogut ni un mil·límetre. Malgrat tots els titulars que el vinculen en aquesta operació entre el Barça i la Juventus, el brasiler està molt tranquil tot i la pressió que suposa veure el seu nom cada dia en els mitjans de comunicació. A les xarxes socials, a més a més, algunes veus ja s’han mostrat contràries a aquest intercanvi, un punt que posa més pressió sobre el Barça que no pas sobre el futbolista.

EL MERCAT

El Barça vol que les operacions també siguin beneficioses des del punt de vista econòmic

L’INTERCANVI

Es veu amb bons ulls perquè Pjanic encaixaria tant esportivament com econòmicament

FERMS

El club blaugrana té pocs intocables i, per rendiment, Arthur no figura en aquesta llista

Arthur i el canvi de vehicle

El nom d’Arthur Melo torna a ser noticia. El brasiler va aparèixer ahir al matí a la ciutat esportiva a entrenar amb un cotxe diferent al dels últims dies. Això no seria noticiable en condicions normals, però el nou protocol de LaLiga per contenir la propagació del coronavirus recomana usar sempre el mateix. Tots els futbolistes han de desplaçar-se a les instal·lacions dels seus clubs sempre amb el mateix vehicle segons les directrius de LaLiga aprovades pel CSD i el Govern. Arthur ho havia fet en els últims dies amb un vehicle 4x4 i avui ha aparegut amb un Ferrari. Segons la versió del jugador i del club, l’altre vehicle usat des que el Barça va tornar divendres als entrenaments ha tingut una incidència –problema amb la bateria– i això l’ha obligat al canvi de vehicle. El club ha informat a LaLiga i sembla que la cosa quedarà en simple anècdota. Tots els vehicles dels jugadors es desinfecten un cop arriben a Sant Joan Despí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)