Silencien el Palau Blaugrana
Barça. El club blaugrana és l’únic gran d’Europa que ha convertit el seu pavelló en inexpugnable per a la seva pròpia afició en totes les seccions professionals
El Barça ha pres aquestes últimes setmanes una decisió inèdita a Europa: tancar amb pany i forrellat el Palau Blaugrana als seus propis socis i abonats amb l’excusa de la pandèmia i la teòrica impossibilitat d’obrir-lo als aficionats amb les mínimes garanties sanitàries, cosa que sí que estan fent clubs i entitats molt més modestos.
Tot i no haver-hi cap prohibició de les administracions sanitàries, ningú ha pogut accedir als partits de les seccions d’hoquei sobre patins i handbol (lliga i lliga de campions) i el tancament es manté per al debut del Barça de Saras a l’Eurolliga aquest vespre i per als partits de la lliga de futbol sala (que comença divendres), i queda pendent saber quina decisió es pren per a la final a quatre de futbol sala, que es juga la setmana vinent. La versió oficial del club és que l’entrada de públic al Palau l’ha de decidir la UEFA.
Des de les diferents seccions professionals i també des del club s’insisteix que evitar el risc de contagi està en el fons de la prohibició, que topa amb la realitat dels clubs de l’entorn i de competicions similars. Ahir el Joventut va fer un esforç per encabir milers d’aficionats al Palau Olímpic en el debut a l’Eurocopa. L’ACB, de moment, no permet l’entrada de seguidors i, en aquest sentit, el Barça té una excusa vàlida. Però a l’Eurolliga, per exemple, també el València jugarà amb aficionats contra l’Asvel, i el Baskonia també ha anunciat que en el partit contra el Real Madrid hi podran assistir 400 seguidors. En aquest sentit, només caldria un acord amb les autoritats sanitàries i esportives de la Generalitat perquè una part de les grades del Palau s’obrissin als abonats, com ha fet el Joventut o com va fer un club molt més modest com l’Spar Uni Girona en la Lliga Femenina.
Les contradiccions que hauria d’explicar el club comencen a ser paradoxals. El Barça de Xavi Pascual juga els partits com a visitant en la lliga de campions o l’Asobal també “contra” l’afició rival, però no té ningú que li faci costat en els partits com a local. El Granollers, en canvi, també ha fet un esforç perquè alguns centenars de socis puguin seguir i animar el seu equip en els partits de lliga.
En la lliga de futbol sala, l’altra gran competició professional que comença aquesta setmana, el club ja ha anunciat que no podrà entrar ningú divendres a veure el duel contra el Peñíscola (20.45 h) i deixa en mans de la UEFA la decisió de deixar entrar aficionats per a la final a quatre que s’ha de disputar al Palau del 9 a l’11 d’octubre. De moment el club no ha anunciat cap hipotètic protocol de com seria l’entrada de seguidors.
Els equips de l’OK Lliga han fet un esforç per encabir seguidors, però el primer partit al Palau (7-0 contra el Palafrugell) es va jugar sense testimonis.
Beneficis col·laterals
La crisi del coronavirus, que ha silenciat el Palau Blaugrana, pot haver acabat sent una bona excusa per estalviar recursos econòmics, ja que probablement no surt a compte obrir el Palau en la situació actual ja que tot plegat genera més despeses que ingressos pels controls addicionals que s’haurien de fet. Al mateix temps, la junta s’estalvia un altre risc: protestes i pancartes contràries en ple procés de la moció de censura.
Milers de seguidors a Nantes
El Barça d’handbol juga aquest vespre a Nantes un partit de la lliga de campions (20.45 h) i es preveu una assistència massiva d’aficionats francesos, un entrebanc més per als jugadors de Xavi Pascual. En el partit contra el Veszprém el club va reunir uns cinc mil aficionats seguint els protocols de les autoritats del país. Pascual va lamentar, abans de viatjar, aquest fet: “Tots els professionals volem que l’afició gaudeixi del nostre treball.”
Notícies
Divendres,1 novembre 2024