Barça

L’ajornament, decisió del club

Eleccions. La Generalitat diu que la celebració de les eleccions és a les mans del Barça, hores abans d’una reunió tècnica entre el govern i el club. Entre els candidats no hi ha consens

Amb el govern anunciant que les restriccions per aturar la pandèmia de la Covid-19, entre elles el confinament municipal, s’allargaran, com a mínim, fins al 25 de gener, el debat sobre la celebració de les eleccions a la presidència del Barça està més calent que mai. El club i la Generalitat es reuniran aquest matí, en una trobada tècnica en què la junta gestora s’haurà de pronunciar sobre si les tira endavant o no. El govern ha manifestat que la decisió serà del club, mentre que entre els candidats, que es trobaran avui a la tarda amb el president de la gestora, Carles Tusquets, hi ha disparitat d’opinions.

“És el Barcelona qui haurà de prendre la decisió”, va explicar la consellera de Salut, Alba Vergés, que va instar el club a un pronunciament en la reunió que mantindran diferents conselleries, entre les quals la seva (també Interior i la secretaria general de l’Esport i l’Activitat Física), amb Tusquets. Aquesta trobada, prevista per totes dues parts per posar les bases de seguretat de la celebració dels comicis el 24 de gener, serà decisiva per conèixer si les eleccions se celebraran.

Els candidats

Després de la reunió amb el govern, els tres candidats sabran de primera mà quina és la decisió presa, ja que hi ha prevista una trobada amb Tusquets hores més tard. En aquest sentit, tots tres candidats s’han pronunciat en les últimes hores, amb disparitat d’opinions. “A nosaltres ens interessa, des del punt de vista de la candidatura, més temps perquè els socis ens coneguin, però, deixant de banda qualsevol interès partidista, el més raonable és que les eleccions no se celebrin en plena tercera onada”, ha afirmat Víctor Font, que ha instat els tres candidats a posar-se a treballar amb el club. Toni Freixa, en canvi, s’ha mostrat neutre: “Ens sotmetem al criteri de la comissió gestora”, ha dit: “No tenim dubtes que la decisió s’adoptarà tenint en compte el millor per als nostres socis i la necessitat de protegir la nostra gent com a grup de risc.” Joan Laporta es va pronunciar dimarts passat, abans de l’anunci del govern: “Entenc que no hi ha raons objectives que desaconsellin celebrar les eleccions. Amb totes les mesures que corresponguin.”

REUNIÓ

El club haurà de decidir si ajorna o manté el 24 de gener com a data de les eleccions

FONT

Afirma que els criteris objectius indiquen que les eleccions s’han de posposar

FREIXA

Es va limitar a dir que respectarà la decisió que prengui la junta gestora

LAPORTA

Abans de l’ampliació de les restriccions va afirmar que s’han de celebrar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)