Barça

Font vol Eric Garcia ara

Eleccions. Explica que ha mantingut negociacions amb el Manchester City i que el Barça el podria fitxar per tres milions d’euros més variables i sense impacte aquesta temporada

Dels tres candidats, Víctor Font és l’únic que sempre s’ha mostrat partidari d’incorporar Eric Garcia en aquest mercat d’hivern. Veient com el temps s’esgota i com Koeman es podria quedar sense el fitxatge desitjat, Font ha fet un pas endavant i ahir va anunciar que ha fet algunes gestions amb el Manchester City per rebaixar les condicions econòmiques que demanen pel jugador. El traspàs quedaria fixat en tres milions d’euros més variables, una xifra que, segons Font, no tindria impacte en els comptes del club d’aquest exercici. “El club ho pot assumir econòmicament. L’impacte per a aquesta temporada serien 230.000 euros. El vol Koeman, la nostra estructura esportiva, l’afició, l’Eric va boig per venir... Jo em pregunto: per què no ho fem?”. A més a més, hi afegeix que Eric Garcia estaria disposat a no cobrar res fins a final de temporada. “Està molt interessat a fer l’operació ara. Hi ha una Eurocopa i vol jugar, i aquí té més possibilitats.”

Font reconeix que la situació econòmica és greu, però que la responsabilitat de qui governa el club és intentar tenir la millor plantilla possible. “Deixem de banda tàctiques electoralistes i posem els interessos del club al davant. Laporta diu que vol motivar Koeman, com ho fem si ara que podem no li portem Eric Garcia?”, es pregunta.

Malgrat aquest moviment de Font, Joan Laporta continua pensant que la junta gestora no ha de fer cap pas per portar ara el futbolista. “Em mantinc amb el que vaig dir quan es va parlar d’aquesta possibilitat. La junta gestora no té aquestes atribucions i ens hem de mantenir així. Ell vol venir, ja vindrà al juny gratis. Em consta entendre els motius pels quals hauríem de regalar uns diners a un competidor”, va dir referint-se al Manchester City. Toni Freixa manté el que ja va dir fa uns dies. Que cal lligar-lo ara però perquè vingui gratis l’1 de juliol. “Només es pot justificar que fitxis pagant en un moment com aquest si defenses els interessos del City”, va etzibar.

Eric Garcia al marge, Font també va parlar de la situació econòmica del club, que és d’una “gravetat important”, però es veu amb capacitat per redreçar-la. Això s’ha de basar, segons va explicar, a gestionar el deute a curt termini “el més immediat” i adequar les despeses als ingressos, que creu que superaran de poc els 600 milions d’euros aquesta temporada, menys del que va pressupostar la junta sortint. Font va parlar sense embuts i va admetre que en el pla de xoc dels primers 100 dies s’haurà d’afrontar una reducció de la despesa, que implica reduir la massa salarial de la plantilla. “Caldrà canviar els jugadors o que els actuals s’abaixin el sou. No hi ha res més que això.” I és que també va advertir que s’han acabat les èpoques de vaques grasses. “Fer inversions importants per jugadors com per exemple Haaland no serà possible.”

Sobre el futur de Messi, tampoc està excessivament preocupat. “És honest i sempre ha complert el que diu. Ell ens ha dit que la seva il·lusió màxima era acabar la seva carrera aquí i que si va voler marxar a l’estiu va ser per la falta de projecte esportiu i perquè n’estava fart. Ara ens ha dit que es vol centrar a intentar guanyar i que prendrà la decisió a final de temporada.”

Sobre la nova data de les eleccions, espera que es pugui votar, però va lamentar que 3.000 socis de fora de l’Estat espanyol no ho podran fer i va afirmar que amb un cens de 110.000 persones encara seria possible implantar el vot electrònic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)