Barça

S’aprova el pressupost del curs 2020-21, que acabarà amb prop de 400 milions de pèrdues

Barça. L’assemblea de compromissaris aprova el pressupost elaborat per l’anterior junta directiva de 828 milions d’euros i que tindrà importants desviaments

L’assemblea de compromissaris del Barça ha aprovat amb 578 vots a favor, 71 en contra i 94 en blanc el pressupost de la temporada 2020-21, un pressupost confeccionat per l’anterior junta directiva i que, per qüestions pandèmiques, s’ha aprovat només deu dies abans que l’exercici acabi. El pressupost, presentat per l’exvicepresident econòmic, Jordi Moix, és de 828 milions d’euros, amb una previsió d’un milió d’euros de beneficis. L’aprovació, com va dir el president Joan Laporta, era necessària per no col·lapsar el club, però també surrealista. Perquè s’aprova un pressupost que se sap que no es complirà i que acabarà amb unes pèrdues de quasi 400 milions d’euros.

Moix ha explicat que aquell pressupost es va confeccionar en base a unes hipòtesi que no s’han pogut complir per la situació pandèmica. “Ni la gent ha pogut tornar a l’estadi, ni l’activitat econòmica s’ha recuperat”, ha dit. Es contemplava, per exemple, el retorn del públic al Camp Nou durant el mes de febrer de 2021, amb un 25% de l’aforament, que havia de ser del 50% durant el mes de maig. Aquesta partida era aproximadament de 56 milions d’euros.

Per contra, Moix ha dit que es van ajustar despeses adequant els contractes dels jugadors del primer equip i controlant les nòmines. També ha explicat que el pressupost contempla com actiu la venda d’un percentatge del Barça Corporate, que havien de suposar uns ingressos de 100 milions d’euros, i uns diners a rebre per la participació en la Superlliga, dos temes que no han tirat endavant. El primer perquè l’actual directiva ho està estudiant i el segon perquè, de moment, està paralitzat.

“El pressupost no es complirà, però hem de fer un viatge impossible en el temps. Han hagut desviaments, és evident. No fa molt de sentit votar aquest pressupost, però no el podem retirar perquè ho marca la llei. El club no es pot paralitzar. En la propera assemblea exposarem els resultats de l’auditoria i tot el que hagi passat amb aquest pressupost”, ha explicat Laporta quan ha demanat que s’aprovés el pressupost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)