Barça

Explorant totes les vies

L’Olympique de Marsella es converteix en una alternativa per a Coutinho, però es busquen fórmules econòmiques per fer viable l’operació

Admet la bona sintonia amb el club francès però també les dificultats

En les últimes setmanes, la direcció esportiva del FC Barcelona ha intensificat les sortides de la plantilla però encara no s’ha pogut desempallegar de cap jugador amb una nòmina astronòmica. El club blaugrana necessita que marxin els jugadors que més cobren, i si pot ser traspassats, millor que millor. Ara bé, són plenament conscients de les dificultats que es trobaran en el mercat per tal de col·locar aquests jugadors, i estan oberts a moltes vies. Coutinho és un dels futbolistes que el Barça voldria vendre aquest estiu perquè cobra una quantitat molt elevada, encara falten molts diners per amortitzar el seu fitxatge i si es queda i arriba als 100 partits amb el Barça haurà de pagar parts de les variables al Liverpool i que es voldrien estalviar.

Com explicàvem fa uns dies, però, la direcció esportiva tenia coll avall que possiblement no podrien trobar una solució satisfactòria per al brasiler i que les possibilitats que es quedés eren força elevades. La intenció del Barça continua sent traspassar-lo a un equip de la lliga anglesa perquè allà és on encara hi ha força diners i perquè és on hi ha diversos clubs que han preguntat pel futbolista. Coutinho, a més a més, si ha de marxar també ha mostrat preferència per tornar a la lliga on va triomfar i on es va fer un nom. Però mentre no es concreta cap proposta en ferm, al Barça se li ha obert una nova possibilitat, la de l’Olympique de Marsella, un club amb el qual ara mateix les relacions són excel·lents i on ja s’ha traspassat Konrad de la Fuente.

L’entitat francesa està presidida per Pablo Longoria, que manté una excel·lent relació amb Mateu Alemany des que aquest el va fitxar quan estava en el València. La comunicació entre el Barça i el conjunt marsellès és fluïda i constant, i han estat parlant d’Umtiti però també de Coutinho. L’Olympique voldria donar un cop d’efecte amb un gran fitxatge i veu amb bons ulls la possibilitat d’incorporar el brasiler. Així ho ha dit al Barça, però al mateix temps han reconegut que posaran tot el que puguin de la seva part però que el seu potencial econòmic és el que és i que no poden afrontar un traspàs i la fitxa que cobra Coutinho, d’uns 12 milions d’euros nets anuals.

El Barça i l’Olympique, segons ha pogut confirmar aquest diari, estan explorant les opcions malgrat reconèixer que portar aquesta operació a bon port és força complicat. S’estudia, sobretot, una cessió i que el conjunt francès pagui una part de la fitxa, en cap cas la totalitat. Ahir el diari L’Équipe informava que per seduir Coutinho li podrien oferir un bonus de fitxatge per valor de 10 milions d’euros i un salari de 6 milions anuals, la meitat del que està cobrant ara en el Barça. I que per ajudar en el finançament l’Olympique de Marsella podria tenir un potent patrocinador que sufragaria bona part del cost de tota l’operació.

En qualsevol cas, des del Barça asseguren que això és només una exploració per veure si es pot arribar a un punt en comú però que en cap cas hi ha negociacions obertes amb els marsellesos per Coutinho. El que sí que tem el club blaugrana és que si Coutinho es queda i no juga, se seguirà devaluant encara més en el mercat. I són conscients que si Koeman passa a jugar amb un 4-3-3 les possibilitats per al brasiler es redueixen moltíssim. Coutinho, a qui van fer un examen mèdic exhaustiu per tal de veure l’estat de la seva lesió, només va jugar amb assiduïtat en el 4-2-3-1 de l’inici.

POSITIU

A França parlen que pot aparèixer un patrocinador que faci viable tota l’operació
Mateu Alemany i Pablo Longoria, el president de l’OM, mantenen molt bona relació

Carles Aleñá: “He estat afortunat de jugar en el Barça”

Carles Aleñá va fitxar pel Getafe per les cinc properes temporades i ahir es va presentar oficialment. El jugador mataroní va explicar que volia estabilitat i considerava que el club madrileny això li ho garantia. No té cap mala paraula per al Barça i reconeix que amb Koeman no hauria tingut oportunitats de jugar. “Després de sis mesos a Getafe volia estabilitat, amb un projecte a llarg termini, i em veig aquí molts anys. És cert que mai és fàcil anar-se’n de casa teva, però sé el món en què estic. Tenia la idea mentalitzada i el cap ho va assimilant. He estat un afortunat de jugar en el Barça, d’estar en el primer equip amb jugadors de classe mundial, però ara això és aigua passada“, va afirmar. Aleñá, que està molt il·lusionat amb el projecte que liderarà Míchel, es va mostrar molt agraït a Bordalás. “Cada un té una idea diferent. Li estaré agraït tota la vida perquè em va canviar la manera de viure el futbol i li desitjo tot el millor perquè em va fer millorar molt.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)