Barça

Els últims casos a resoldre

En aquests últims dies per fer operacions, el Barça ja només està pendent de vendre Ilaix Moriba, a qui pretenen el Leipzig i el Tottenham, i Rey Manaj, amb tres propostes sobre la taula, i d’intentar col·locar Pjanic, tot i que té molts números per quedar-se perquè la seva fitxa ho dificulta tot

Encara queden uns dies perquè es tanqui el mercat de fitxatges, i la direcció esportiva del FC Barcelona està treballant per acabar de resoldre els últims casos que té sobre la taula. Són els que afecten Ilaix Moriba, Pjanic i Rey Manaj, tenint en compte que la carpeta de Samuel Umtiti ja va quedar tancada després d’una reunió entre el defensa francès amb la plana major del club, Joan Laporta inclòs. El jugador, malgrat que cinc clubs havien mostrat interès a tenir-lo, es queda per intentar convèncer Koeman, que ja li ha dit que té davant seu els altres cinc centrals de la plantilla (Piqué, Eric Garcia, Araujo, Lenglet i Mingueza).

En el cas d’Ilaix Moriba, el Barça està esperant que els dos clubs que ara mateix el pretenen li facin arribar una oferta seriosa, propera a la quantitat que reclamen pel futbolista. És a dir, d’entre uns 15 o 20 milions d’euros. En el Barça creuen que el club que més es pot aproximar a aquesta xifra és el Tottenham Hotspur perquè econòmicament és una entitat forta i els clubs de la lliga anglesa continuen tenint més diners que els altres. L’altre club que vol Ilaix és el Leipzig, que havia fet una primera oferta molt baixa, de 6 milions d’euros, que el Barça va rebutjar per complet. Entenien que els sortia més a compte mantenir-se forts que no acceptar aquests 6 milions però perdre la força del missatge que envien a tots els jugadors joves del planter. El Leipzig alemany, per contra, té un acord molt avançat amb els representats d’Ilaix, però no ofereix tants diners al Barça. Així que el club blaugrana està esperant que apugin l’oferta mentre van treballant amb l’opció del Tottenham. El jugador no hauria de tardar a decidir-se.

Pel que fa a Pjanic, ara per ara té molts números perquè li passi el mateix que a Samuel Umtiti. El Barça treballarà fins l’últim moment per intentar col·locar-lo a un altre equip, però la realitat és que hi ha moltes possibilitats que continuï de blaugrana. És clar, la seva alta fitxa és la que ha dificultat qualsevol entesa amb els clubs que s’havien interessat per ell, sobretot de la lliga italiana i també un de la lliga espanyola. Caldrà veure ara què farà Ronald Koeman, que en aquests primers partits l’havia deixat fora de la convocatòria esperant una sortida. Si la seva situació continua igual, caldrà esperar al mercat d’hivern per tornar a intentar el seu adeu.

Pel que fa a Rey Manaj, en un principi estava previst que es quedés perquè qui havia de sortir era Braithwaite, però la continuïtat del danès provoca que se li hagi de buscar un nou destí. Manaj té ofertes de tres lligues diferents, i passat el cap de setmana es podria tancar la seva sortida. En el Barça són optimistes perquè encara que siguin pocs, entraran més diners a la caixa. El davanter ha estat una de les sensacions de la pretemporada, fent bones actuacions i marcant gols.

Aquests són els tres casos que el Barça ha de resoldre tant sí com no, encara que estarà atent al mercat fins l’últim moment perquè, com expliquen des de la direcció esportiva, sempre pot haver-hi clubs que hagin tingut un inici de temporada amb moltes derrotes i que, fruit del pànic, en l’últim moment decideixin fer una inversió per intentar capgirar una mala dinàmica de resultats. Sembla difícil, però, que el Barça pugui estar de sort.

20

milions

volen per Ilaix Moriba

PRETENDENTS

El Tottenham és qui pot pagar més per Ilaix, que té un acord proper amb el Leipzig

REY MANAJ

Passat el cap de setmana es pot tancar la seva sortida. Té tres bones propostes

ILAIX

El Barça està esperant que arribi l’oferta que més s’aproximi a la xifra que vol

Koeman: “El grup és fort”

En declaracions als mitjans del club, Ronald Koeman va valorar el sorteig de la Champions i va reconèixer que hauran d’estar a un bon nivell, perquè els rivals són perillosos. “És un bon sorteig. Crec que és un grup fort, com hi ha altres grups com el nostre. Parlem d’equips grans, com és el Bayern, però també el Benfica. Són dos equips amb molt nom i molta història. El Bayern el tenim en la memòria de fa dos anys, i el Dinamo el coneixem perquè ja vam jugar contra ells la temporada passada i sabem més o menys què podem esperar.” El tècnic assegura que el Bayern és el rival més fort. “És un club que ha d’aspirar a guanyar la Champions. Té grans jugadors i molt experimentats, i segurament entre ells, nosaltres i el Benfica hi haurà la lluita per ser primers de grup.” Koeman va admetre que el duel contra el Benfica serà especial.

De Jong ja s’entrena amb el grup

El Barça ahir va continuar preparant el partit de la tercera jornada contra el Getafe, demà al Camp Nou. La notícia positiva va ser veure entrenant-se amb el grup Frenkie de Jong, que aquests dies havia fet treball específic. Durant dos dies, conjuntament amb el seu compatriota Memphis Depay. Tots dos estan a disposició de Ronald Koeman contra els madrilenys en l’últim partit abans de l’aturada pels compromisos de seleccions. Qui sí que no jugarà és Pedri, que continua gaudint de dues setmanes de descans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)