Barça

Dos centrals i un destí

Lenglet i Umtiti continuen sense entrar en els plans de Koeman i el club tornarà a insistir en una sortida en el mercat d’hivern

Clément sols ha estat titular contra el Getafe i Samuel no ha debutat

França disputarà aquesta nit a Milà la final de la Nations League contra Espanya (20.45 h). Varane, Koundé i Lucas Hernández van ser la guàrdia pretoriana de Deschamps contra Bèlgica en les semifinals, amb Upamecano i Kimpembe en la recambra. Naturalment, ni rastre de Lenglet ni Umtiti en la selecció bleu en aquesta doble cita a Itàlia. La seva absència no és res més que una fotografia fidedigna de la seva situació en el Barça. Big Sam no juga cap partit amb la selecció des del juny del 2019 (contra Turquia, derrota per 2-0). Res de nou. Però per a Lenglet la situació és més nova. Va ser titular en el Kazakhstan-França (0-2) del març, va formar part de la llista de l’Eurocopa –46 minuts contra Suïssa– i va anar convocat també en el França-Finlàndia (2-0) del 7 de setembre. El seu rol amb Deschamps ha anat decreixent fins a l’oblit. Ara ha quedat fora de la Nations League i contra Finlàndia va entrar en el minut 90 per Kimpembe, per jugar un minutet. Aquesta és la seva realitat actual en el Barça. Contra la Real Sociedad va entrar en el minut 90 per Memphis; contra el Llevant, en el 89’ per Dest, i contra l’Atlético ho va fer en el 86’ també per l’estatunidenc. En total, cinc minuts mal comptats més el temps afegit en els últims sis partits oficials amb el Barça. Dies difícils per a Clément Lenglet. Només ha estat titular aquesta temporada en el partit contra el Getafe (90 minuts).

Per a Koeman, Lenglet ha passat de ser un central més o menys fix a l’eix de la defensa, al costat de Piqué o Araujo, a ser un dels futbolistes més defenestrats de la plantilla en aquests primers dos mesos de competició. Lesionats al marge, només Riqui Puig, Balde –actualment de baixa– i Umtiti han jugat menys que ell. Umtiti, de fet, no ha debutat en cap de les dues competicions.

Lenglet arrossega des de fa temps una tendinitis al genoll que no li permet estar al cent per cent físicament i Koeman no ha volgut forçar la màquina. Però les molèsties del francès han estat la coartada perfecta per al tècnic neerlandès. Lenglet ha perdut credibilitat. És així. Clément va sortir retratat en molts gols en contra en la temporada passada, com el dia de la visita al Carranza (2-1) o el dia del penal en l’últim minut també contra el Cadis al Camp Nou (1-1). Accions que van costar molts punts al Barça. I per a Koeman ha passat a ser el cinquè central. Ara mateix, Piqué, Araujo, Eric i Mingueza estan al davant i, fins i tot el dia del naufragi a Da Luz contra el Benfica, Ronald va preferir reubicar abans Frenkie de Jong com a central. Ni amb defensa de tres ni amb defensa de quatre. El pes de Lenglet en l’equip ha caigut a plom.

L’únic partit en què Lenglet ha estat titular aquest curs va ser contra el Getafe i per emergència. Aquell dia Eric estava sancionat, Piqué va ser baixa per lesió i Mingueza feia relativament poc que acabava de tornar dels Jocs Olímpics. Lenglet va fer parella amb Araujo i el Barça va guanyar per 2-1.

A Lenglet, se li va buscar una sortida en l’última finestra de mercat. El Barça volia desprendre’s del jugador i fins i tot preveia una operació amb forma de cessió per estalviar-se la fitxa, però Clément es va resistir. El Sevilla es va interessar per si acabava sortint Koundé, i equips de la Premier també van preguntar. Però Lenglet continua al Camp Nou. Igual que Umtiti. Ni tan sols els forts xiulets que va haver d’escoltar el dia del Gamper contra la Juve en la presentació de l’equip van fer recular Big Sam. Aquí continua, aferrat a la cadira. Després d’una tensa conversa al despatx amb Joan Laporta, totes dues parts van acordar una nova oportunitat d’esmena, però per ara Koeman no li ha donat ni un sol minut en partit oficial. Umtiti viu des de fa anys en un atzucac. Com en el cas de Lenglet, Umtiti va quedar assenyalat en partits de la temporada passada, com en els dos partits contra el Granada en la lliga (1-2) i en la copa (3-5).

Umtiti té contracte fins al 2023 i Lenglet, fins al 2026. Però, a tots dos, se’ls convidarà a sortir de nou en el pròxim mercat d’hivern. El Barça vol continuar amb la seva política de reducció de la massa salarial i els dos futbolistes continuen ferms en la seva posició. Tempesta a la vista.

BAIXA PARTICIPACIÓ

En els últims sis partits oficials, només ha jugat cinc minuts més el temps afegit

TENDINITIS

Molèsties al tendó del genoll han fet que físicament tampoc estigui en bon moment

SENSE LLOC

Araujo i Eric han elevat la competència i De Jong continua com a alternativa

SENSE MINUTS

Umtiti és l’únic dels disponibles de la plantilla que encara no ha jugat cap minut

CONTRACTE

2023
Contracte en vigor.
Li queda aquesta temporada i una altra. La fitxa salarial és de 8-9 milions d’euros.

CONTRACTE

2026
Contracte en vigor.
Se li va ampliar un any com a contraprestació de la rebaixa per la Covid.

Messi: “Marxar de Barcelona va ser com marxar de Rosario als 13 anys”

Vint-i-quatre hores després que Joan Laporta expliqués als micròfons de RAC1 que va arribar a tenir l’esperança que Leo Messi jugués gratis en el Barça fins que l’economia del club estigués millor, France Football va publicar ahir una entrevista en què l’argentí explica més detalls de la seva traumàtica sortida: “Francament, no m’ho esperava. Vaig tornar després de les vacances extres que Koeman m’havia concedit, tenia la idea de signar el nou contracte i tornar als entrenaments, perquè pensava que tot estava arreglat. Faltava només la signatura. Però en arribar em van dir que no podria quedar-me i que havia de trobar un altre club, perquè el Barça ja no tenia diners per renovar-me.” “Marxar de Barcelona va ser una sensació estranya, semblant a quan tenia 13 anys i vaig marxar de Rosario. Va ser extremadament dur d’encaixar.” “El Barça va publicar un comunicat anunciant que no continuaria i a partir d’aquell moment vaig activar-ho tot, el PSG em va contactar i vaig acceptar.” Laporta assegura que l’oferta del PSG existia amb anterioritat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)