Barça

Xavi: “Em fa molta ràbia escoltar la música de la Champions i no ser-hi”

El Barça debuta demà en l’Europa League i ho farà contra un rival complicat, el Nàpols. De fet, Xavi creu que aquesta eliminatòria és de nivell champions, la competició on li agradaria estar. I sap que un dels camins per arribar-hi és guanyar aquesta Europa Leagie. Per això li dona molta importància al duel contra els italians de demà al Camp Nou.

Aquestes són les frases més destacades de la seva compareixença davant els mitjans de comunicació.

EUROPA LEAGUE: “Ahir vèiem els partits de Champions i ens agradaria ser-hi, però és una oportunitat. Estem molt motivats. Podria ser una eliminatòria de Champions, així es va donar fa dos anys. És una oportunitat i estem motivats”.

CRIDA A L’AFICIÓ: “El missatge és clar, és una oportunitat per a nosaltres. Tenim dues vies per entrar a la Champions per la Lliga, o guanyant l’Europa League. Necessitem l’afició i esperem una gran entrada com el dia davant de l’Atlético. No vam tenir sort amb el sorteig, doncs és davant del Nàpols i podria ser perfectament una eliminatòria de Champions”.

ERIC GARCIA: “Per mi és un central de molt bon nivell, ell sap que va cometre un error i el té al cap. La pena va ser perdre’l quan estava al punt més alt. Hem de recuperar-lo perquè és un jugador important per a mi i no anem sobrats de centrals. Va ser una desgràcia que hagués de tornar de la lesió sense escalfar. Ha de tornar al nivell que estava”.

EL BALANÇ DELS 100 DIES: “Sembla que hagin estat 100 anys, ja que han passat situacions inesperades, Covid, mercat d’hivern... Ja sabeu que sóc molt culer i intento que el Barça torni a ser al lloc on es mereix, però hi ha feina. No és el millor moment del club, tampoc en l’àmbit econòmic, però crec que això també et fa créixer com a persona. Estem creixent a la Lliga, que és la que ens diu si estem en el bon camí i els resultats així ho diuen. Hem de continuar sent positius, amb tota la humilitat, però estem creixent”.

FAVORITS?: “No diria favorit, anem a buscar els dos títols, però ens enfrontem a un rival complicat. El Sevilla té molta més experiència que nosaltres en aquesta competició. Ens veig com a candidats, no com a favorits, però a l’eliminatòria”.

MBAPPÉ ÉS EL MILLOR DEL MÓN?: “A mi no em toca parlar dels que no són meus. Jo parlo dels meus, Pedri... Mbappé és un gran jugador, igual que Messi.”.

EL BARÇA POT COMPETIR JA AL NIVELL DEL PSG?: “No ho sé, és una hipòtesi. La nostra realitat és l’Europa League i hem de demostrar davant el Nàpols, que és un gran rival. Ja vam tenir l’oportunitat de competir a Champions i no vam fer els deures, així que ens tocarà ara”.

FARÀ CANVIS EN L’ONZE?: “Partint de la base que no tinc un onze de gala, tots serveixen, tots valen per jugar al Barça. Tots han tingut minuts, sinó tots, gairebé tots. Amb tants partits, un onze fix no podrà jugar, segur”.

ADAMA: “No es tracta de guanyar la partida a ningú, tots competeixen per jugar. Adama ens està donant molt, capaç de triar bé, desequilibra, atrau molts futbolistes i és el moment de passar la pilota a l’altra banda. És capaç de marcar la diferència. Et pot rebentar partits. És molt capaç i ens ajudarà molt d’aquí a final de temporada”.

LES CRÍTIQUES A ERIC I BUSQUETS: “En un equip com el Barça la crítica és normal. A mi les crítiques em van ajudar a créixer. Per mi són dos futbolistes importants per al meu esquema de joc”.

ELOGIS A LUUK DE JONG: “En principi està tenint més protagonisme del que pensava, però veient-lo entrenar, no. Luuk entrena que és una meravella. Ens està ajudant i ens ajudarà. És capaç d’arribar a l’àrea i rematar bé, de descarregar pilotes a prop de l’àrea” .

CRÍTIQUES A MESSI: “Estàs al PSG i sent Messi, és normal que tingui crítiques, però jo li desitjo el millor. Per mi sempre serà el millor del món”.

DEMBÉLÉ: “No dependrà tant de jugar a casa o fora, dependrà més de l’entrenament i dels jugadors que puguin jugar al seu lloc. Estic segur que ens ajudarà, ja ho va fer els 20 minuts davant l’Espanyol. És un més i jugarà quan ho necessitem”.

EUROPA LEAGUE: “Els darrers campions són molt bons, Vila-real, Sevilla... No és la Champions però és una competició molt bona. Nosaltres estem motivats”.

ELS SEUS RECORDS DE LA UEFA: “És un record que era molt difícil, ens va eliminar el Celtic, que ens va eliminar a vuitens, és una motivació més per guanyar un títol que no tenim. A mi em fa molta ràbia escoltar la música de la Champions i no ser-hi”.

FERRAN TORRES: “Ho estic veient molt bé, estem parlant d’un futbolista amb molta capacitat, ja sigui de ’9’ o d’extrem. Gran fitxatge, gran professional. Ens ajudarà moltíssim”.

MOLTES OPCIONS EN ATAC: “Sí, ara tenim un ventall molt ampli d’opcions en atac i això és molt bo per a mi com a entrenador”.

EL DERBI: “Una pena, perquè vam fer un bon partit per guanyar. Vam perdre dos punts, vam ser millors que l’Espanyol i vam merèixer guanyar. Quan ets tan dominador en el joc, has de matar el partit”.

DESCANS A BUSI?: “Demà pot ser un bon dia per canviar Busquets, potser diumenge, és una evidència que no poden jugar-ho tot. Farem canvis, però intentarem ser competitius de la millor manera possible”

AUBAMEYANG: “Ara està al 100% i ho veurem jugar segur. És un jugador capaç de jugar a l’espai, de baixar a rebre i descarregar. Estic molt content amb ell. És molt professional i molt positiu dins del grup”.

LA BAIXA DE DANI ALVES: “Ja vaig dir que era injust amb el Dani. Havia de ser injust amb un dels nous, i ho vaig tenir més per posició que per rendiment. Si hagués sabut la sanció de dos partits, potser hauria actuat d’una altra manera”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)