Barça

Mor Raimon Carrasco, ex president del Barça

El barcelonisme està de dol. Avui ha traspassat als 98 anys l’expresident del FC Barcelona Raimon Carrasco i Azemar (1924-2022). Coincideix amb el clàssic contra el Real Madrid al Santiago Bernabéu i el club ja ha informat que els jugadors lluiran un braçal negre en el seu record.

Carrasco va ser president del club blaugrana del 18 de desembre de 1977 a l’1 de juliol de 1978, des del final de la presidència d’Agustí Montal i fins a les primeres eleccions democràtiques després de la Guerra Civil, celebrades el 6 de maig de 1978 i que guanyaria Josep Lluís Nuñez. Va estar en el càrrec només sis mesos però va tenir la gran responsabilitat d’organitzar les eleccions i com a membre de la junta de Montal va forçar la catalanització del club i va optar per una política de fermesa davant les arbitrarietats esportives que patia el Barça. Cal recordar que el seu pare era Manuel Carrasco i Formiguera, dirigent catalanista i catòlic afusellat pels franquistes.

Amb ell de president es va guanyar el primer títol després de la dictadura, una copa del Rei contra el Las Palmas. El desembre de 2015 va rebre la insígnia que acreditava els seus 75 anys com a soci.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)