Barça

La nova vida de Gavi

Fa només un any Gavi aixecava el trofeu de la lliga de divisió d’honor amb el juvenil del Barça i ara és una peça indiscutible en el primer equip i en la selecció espanyola

Encara menor d’edat, té 17 anys, ha superat els 3.000 minuts en totes les competicions i ha participat en un total de 47 partits, dels quals n’ha jugat 36 com a titular

A Pablo Martín Páez Gavira (Los Palacios y Villafranca, Sevilla, 2004), més conegut com a Gavi, li ha canviat completament la vida en poc més d’un any. En aquests moments del 2021, aquell noi de 16 anys vivia centrat en el juvenil A, sense ensumar-se res del que li oferiria el futur. I és que el migcampista ha passat de disputar i guanyar el títol de lliga de divisió d’honor al camp del Cerdanyola a jugar al Camp Nou, a trepitjar estadis imponents i emblemàtics com ara el Santiago Bernabéu o l’Allianz Arena de Munic, a enfrontar-se als millors futbolistes del planeta i a ser titular en el primer equip del Barça i en la selecció espanyola. Tot amb 17 anys, el 5 d’agost que ve, fa els 18. “És un volcà en erupció. És difícil no enamorar-se de Gavi”, va reconèixer Luis Enrique, que l’ha convertit en indiscutible en el combinat estatal, del qual ha estat una de les figures més destacades en aquesta aturada internacional en què s’han jugat quatre jornades de la Nations League i en què el blaugrana ha participat en totes, sent titular en tres. “Ho agafa tot ràpid, ja sap de què va”, el va lloar Luis Enrique.

Gavi, doncs, en els últims mesos ha cremat etapes a velocitat vertiginosa. Aterrat fa sis anys a can Barça, quan era aleví, procedent del Betis, va passar sempre pels equips que li van tocar per edat: l’aleví A, l’infantil B, l’infantil A, el cadet B i el cadet A, fins que l’estiu del 2020, sent juvenil de primer any, va fer el salt directament al juvenil A. I des d’aleshores ja no es va aturar. Aquella mateixa temporada, la passada (2020/21), tot i ser un dels petits, va ser una peça clau en el conjunt juvenil blaugrana, que va proclamar-se campió de lliga i va arribar a la final de la copa de campions, i, pel mig, ja va debutar en el filial entrenat per Francesc García-Pimienta a segona divisió B. El migcampista, en aquell moment –febrer del 2021– de 16 anys, va jugar 13 minuts en un duel contra l’Hospitalet (6-0) al Johan Cruyff. “Hem de tenir tranquil·litat, és un noi que té moltíssima projecció, que ho està fent molt bé al juvenil A, que és el seu equip, i que s’està guanyant poder tenir minuts aquí. Hem de tenir paciència”, va explicar García-Pimienta, en un discurs totalment lògic, demanant “tranquil·litat” i “paciència” per a un futbolista adolescent, que, no obstant això, ha resultat ser una excepció, que ha acabat enderrocant totes les portes que tenia al davant.

Amb el nou curs, aquest (2021/2022), Ronald Koeman se’l va endur a la pretemporada i va convèncer. Descarat i amb talent, amb capacitat per rebre entre línies i molt sacrificat defensivament, aquell menut amb les botes descordades aviat es va fer un lloc en el primer equip i ja el mes d’agost es va estrenar oficialment contra el Getafe a l’estadi (2-1), on va disputar 17 minuts. “En molt poc temps ha demostrat que té lloc en aquest equip”, va dir Koeman. I Gavi ja no se’n va moure amb el neerlandès, com posteriorment amb Xavi Hernández, i va tenir molt de protagonisme. En total, va acumular més de 3.000 minuts en totes les competicions, 3.093 exactament repartits en 2.330 minuts en la lliga, 78 en la supercopa, 61 en la copa, 398 en la Champions League i 226 en l’Europa League. “És una bèstia competitiva”, va reconèixer Xavi durant la campanya. “Amb 17 anys... té un talent increïble, marca diferències i és una meravella entrenar-lo”, va completar el tècnic.

Els rècords

Amb la seva joventut, ha establert diversos registres de precocitat. En la selecció espanyola és el golejador més jove de la història, després de marcar amb 17 anys i 304 dies. També és el debutant més prematur del combinat, amb 17 anys i 62 dies.

En el Barça és el tercer golejador de menys edat, amb 17 anys i 135 dies, superat per Ansu Fati (16 anys i 304) i Bojan Krkic (17 anys i 53 dies), i és el quart culer més jove a debutar en el primer equip.

EVOLUCIÓ

Sempre va jugar en l’equip que li tocava fins que va acabar l’etapa cadet i va fer el salt directe al juvenil A

LA VISIÓ DELS SEUS ENTRENADORS

És una bèstia. Té un talent increïble, marca diferències i és una meravella entrenar-lo
Xavi Hernández
Tècnic del BARÇA
És un volcà en erupció. És difícil no enamorar-se d’ell. Ho agafa tot ràpid, ja sap de què va
Luis Enrique
TÈCNIC DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA

Se’n segueix negociant la renovació

La renovació del contracte de Gavi és un dels temes candents en clau blaugrana. Les negociacions entre el Barça i Iván de la Peña, el representant del jove futbolista, continuen i, tot i que està sent un procés llarg, tot fa indicar que les dues parts arribaran aviat a una entesa. La vinculació de Gavi amb el club blaugrana expira el 30 de juny del 2023.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)